Emulsje, esencje i boostery

Mel Skin Cosmetics Ultranawilżające serum do twarzy z kwasem hialuronowym

• 19 września 2021 o 14:10
    kwas hialuronowy jest neutralny dla mojej odwodnionej cery
    Serum zakupiłam, gdy testowałam na sobie działanie kwasu hialuronowego, który teoretycznie powinien dobrze wpływać na nawilżenie mojej odwodnionej cery. Ale po wielu produktach, łącznie z „czystym” kwasem hialuronowym o różnych stężeniach stwierdziłam, że w moim przypadku nie odczuwam żadnego działania, nic, kompletnie zero… Serum ultranawilżający posiada ciekawy skład, bo poza wspomnianym kwasem, w tym małocząsteczkowa forma soli kwasu hialuronowego, która posiada zdolność przenikania, mamy też mocznik, kwas mlekowy (który moja skóra lubi), pantenol oraz dwa łagodne konserwanty. W sumie jest obiecująco. Ale skład to nie wszystko. Skóra ma swoje wymagania i nawet najcudowniej wyglądająca formulacja może nie sprostać wymaganiom. Dlatego ważniejsze dla mnie jest działanie, niż super ekstra czysty skład, ale to nie miejsce na rozgadywanie się na ten temat. Są osoby, które się ze mną nie zgodzą, ale każda skóra jest inna i uważam, że wolę kupić kosmetyk, który działa, choć oczywiście w granicach rozsądku, bo nie chcę nakładać sobie na skórę tablicy Mendelejewa…. - OPAKOWANIE: kosmetyk zamknięty jest w typowej dla rodzaju kosmetyków buteleczce wykonanej z ciemnobrązowego szkła (super, minimalizujemy plastikowe odpady!), do którego dołączona jest pipetka, która niezawodnie aplikuje kosmetyk. Szata graficzna jest prosta, w moim stylu, nic nie krzyczy, nie wprowadza chaosu, jest czytelnie i estetycznie. - KONSYSTENCJA: preparat posiada lekko żelową, bezbarwną formułę, która szybko się wchłania i nie pozostawia na powierzchni skóry żadnej warstwy. - ZAPACH: nie wyczuwam - DZIAŁANIE: raczej nie mam o czym pisać. Kosmetyk po szybkim wchłonięciu daje uczucie….. no żadne, nawet lekkiego nawilżenia, serio, nawet nie czuję tego mocznika czy kwasu mlekowego. I tyle mam do powiedzenia. Ogólnie rzecz biorąc dla mnie kwas hialuronowy niewiele robi i kosmetyki głównie oparte na tym składniku nie wpływają na polepszenie nawilżenia mojej cery. Owszem, może gdzieś tam być w składzie , ale jako główny element preparatu jest nie dla mnie. Ale przynajmniej nie szkodzi. Po wielu produktach, które głównie skupiały się na kwasie hialuronowym przekonałam się, że nie jest to składnik dla mnie, po prostu. Serum Melo zużyłam, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków, które nie szkodzą mojej skórze, ale oczywiście nie wrócę.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie wywołuje podrażnień
    • nie zapycha
    • wegańska formuła
    • szklane opakowanie minimalizujące plastikowy odpad
    Wady:
    • brak działania nawilżającego (o ultra już nie wspominając)
    • produkt nie ma żadnego wpływu na polepszenie stanu skóry
  • 24 lipca 2021 o 12:25
    Uczula i nie nawilża
    Niestety serum, zamiast nawilżać, wysusza, a zawsze nakładałam na niego odżywczy krem. Ponadto serum mnie uczulało. Po nałożeniu cienkiej warstwy, na twarzy robiły się gdzieniegdzie czerwone swędzące placki. Skóra jest sucha i szczypie. Zawsze po nałożeniu serum słyszałam: "Ojej, ale jesteś czerwona". Stosowałam produkt ok. 2 tygodni i nie uzyskałam zapowiadanego przez producenta efektu. Dłużej już nie dałam rady, strasznie mnie przesuszył, a przecież miało być ultra nawilżenie. Dla mnie ten produkt to bubel. Szkoda kasy. Nie polecam. Tylko sobie jeszcze pogorszyłam stan swojej cery. ZALETY: ładne i praktyczne opakowanie, szklana buteleczka WADY: brak efektu nawilżania bardziej przesusza aniżeli cokolwiek nawilża może uczulać.
    _inga
    11 lipca 2021 o 10:11
    Ultranawilżające serum do twarzy z kwasem hialuronowym, Melo
    Serum kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowanie to buteleczka o pojemności 30 ml, zapłaciłam około 54 zł Serum dobrze nawilża, szybko się wchłania i jest bardzo wydajne wystarczą 2-3 krople na całą twarz i szyję. Wygodny aplikator pozwala na łatwe dozowanie kosmetyku Skóra jest miękka i odzyskuje zdrowy koloryt, sprawia wrażenie wypoczętej i młodszej. Mam cerę mieszaną, a ostatnio moja skóra wyglądała dość szaro i była pozbawiona blasku serum sprawdza się u mnie w 100% Podsumowując dobre serum warte swojej ceny.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • dobrze nawilża
    • wygładza i odżywia
    • poprawia koloryt skóry
    • skład 97% składników pochodzenia naturalnego
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 21 kwietnia 2021 o 14:21
    Na nie
    Serum nie spełniło moich oczekiwań, możliwe, że źle go stosuję. Oczekiwałam efektu nawilżonej skóry aby dobrze trzymał się na niej podkład. Okazuje się, że przy nałożeniu samego serum ( bez kremu) podkład nieestetycznie" się rozmazuje". Problem znika jeśli na małą ilość serum nałożę jeszcze krem. Wówczas jest całkiem dobrze :) Mimo to polecam. Jest delikatny, stosuję go też po peelingach.
  • 16 marca 2021 o 16:10
    Ultranawilżenia brak...
    Zgodnie z obietnicą producenta szykowałam się na nawilżającą bombę i... się nie doczekałam. Serum już kończę i praktycznie nie zobaczyłam efektów działania. Nie zrobiło mi żadnej krzywdy, ale czy to jest zaleta ? Za podyktowaną przez Melo cenę nie mogę polecić produktu.