Szampony do włosów

Love Beauty and Planet Coconut Water & Mimosa, Volume & Bounty 2in1 Flower Shampoo and Conditioner Bar Szampon w kostce do włosów cienkich i pozbawionych objętości

• 2 marca 2021 o 17:33
    Dla mnie w porządku, szkoda że nie kupiłam jeszcze innej wersji
    Szampon ma formę uroczego serduszka, a jego zapach to taki syntetyczny kokos. Pieni się bardzo dobrze i fajnie rozprowadza na włosach, ale czas rozprowadzenia piany i umycia nim włosów jest nieco dłuższy niż w przypadku standardowego płynnego szamponu. Dobrze się spłukuje i równie dobrze oczyszcza włosy nie pozostawiając tłustej warstwy. Po wysuszeniu włosy trochę się elektryzują i nabierają objętości, ale bardziej w takim znaczeniu, że są nieco napuszone. Szampon nie wpływa w żaden sposób na rozczesywanie włosów, ale producent też o tym nie wspomina, więc w żaden sposób tego nie oceniam. Kostkę kupiłam za jakieś 5 zł w Rossmannie i uważam, że jak za tą cenę to jest to bardzo dobry produkt. Stosuję go od miesiąca, a zużycia prawie nie widać. Update Wystarczył mi na dokładnie 20 użyć. Pod koniec używania zaczął robić lekkie problemy podczas pienienia, mniej chętnie się pienił i na samo mycie trzeba było poświęcić nieco więcej czasu.
  • 24 listopada 2020 o 9:13
    Dramat, zniszczył mi włosy
    Nie użyłam nawet połowy, a dostałam pierwszy raz w życiu okropnego łupieżu. Szamponu nie da sìę dobrze spłukać, zostawia lepki film na włosach, trudno go zapienić na włosach po nałożeniu. Jest po prostu tragiczny. Mam wrażenie że po kilku myciach innym szamponem ten dalej siedzi mi na włosach. Coś okropnego. Dodam, że u męża ten sam efekt i okropny łupież. Zużyję resztę do mycia rąk.
    Julia45
    3 listopada 2020 o 17:38
    Przeciętniak
    Używałam już kilku różnych szamponów w kostce, gdybym miała zrobić ranking, ten uplasowałby się w środku. Całkiem nieźle się pieni, chociaż wymaga znacznie więcej pracy i wody niż np. Cztery Szpaki. Skład jest okej, nie podrażniał mojej nadwrażliwej skóry głowy, ale dość opornie się spłukiwał (mam długie włosy i przy niedokładnym spłukaniu włosy się strączkowały, były matowe i splątane). Po użyciu włosy były umyte, ale mycie wymagało więcej czasu, pracy i wody niż zwykle. Wydajność dość duża, wytrzymał u mnie około 2 miesiące częstego mycia. Cena w promocji też całkiem sympatyczna ;) Ale nie umiem jasno wskazać wad i zalet, dla mnie jest to bardzo mocno przeciętny szampon.
    Zalety:
    • brak plastiku
  • 2 września 2020 o 15:19
    Koszmarek w kostce
    Ten "szampon" kupiłam na promocji skuszona ceną i składem O rety, jak ja się zawiodłam! To już któryś szampon w kostce jaki testuję i pierwszy taki BUBEL Nie oczekuję od szamponów piany jak z reklamy, ale chciałabym nie mieć odczucia, że pocieram się kawałkiem pachnącego plastiku. Na początku sprawdzałam czy nie ma jakiejś dodatkowej folii bo ciężko mi było uwierzyć w tą oporność na wodę! Do tego mocny zapach, aż za mocny! Zużyłam do ciała razem z mężem i zastanawiam się co zrobię z drugą kostką tej firmy, bo jakość pewnie podobna.
    Zalety:
    • brak plastiku
    Wady:
    • nie pieni się
    • mycie samej skóry głowy trwa 20 minut
    • za mocny zapach
  • 17 lipca 2020 o 22:03
    Niestety kiepski
    Robiłam wszystko jak w instrukcji , próbowałam kilka razy i… Szczerze mówiąc, to nawet dobrze nie mogłam umyć włosów. Mydło pieni się bardzo słabo. A po wysuszeniu moje włosy wyglądają jakbym ich w ogóle nie myła. Jestem bardzo rozczarowana tym produktem, tym bardziej że tradycyjny szampon tej firmy odpowiadał mi. Plusem tego produktu jest tylko ładny zapach i słodki kształt serduszka.