Kompozycja bardzo przypadła mi do gustu i faktycznie troszkę przypomina różowe Versace, lecz trwałość ich jest kiepska..
Wodę perfumowaną kupiłam już bardzo dawno temu w Hebe za jakieś 15 zł.
Perfum o pojemności 100 ml znajduje się w różowym kartoniku ofoliowany, więc mamy pewność, że nikt go nie używał, szata graficzna minimalistyczna, prosta, coś a’la różowe Versace, w środku znajduję się przeźroczysty flakonik równie skromny z zatyczką w formie kryształku - bardzo ładnie prezentuje się na toaletce, jest elegancki, szkło jest masywne, dobrze leży w dłoni, woda jest koloru lekko różowego i można śledzić zużycie perfum. Atomizer działa sprawnie i rozpyla odpowiednią ilość perfum. Z tego co się orientuje flakon i szata graficzna już się zmieniła - ta starsza wersja dużo bardziej mi się podoba ta nowa niekoniecznie mnie zachęca do zakupu.
Perfum jest bardzo łatwo dostępny w Hebe i bardzo często jest w promocji a nawet i w regularnej cenie jest ona bardzo atrakcyjna.
Gdy po raz pierwszy ich użyłam od razu na myśl przyszedł mi zapach kwitnących świeżych kwiatów i owoców. Zapach jest słodki, subtelny, intensywnie owocowy, lecz nie przesadnie, nie przysparza o ból głowy. W moim odczuciu to zdecydowanie zapach na dzień, do pracy, lecz nie na wieczorne wyjścia.
Kompozycja w której dominuje grejpfrut, brzoskwinia, czarna porzeczka, malina, jaśmin, fiołek, piżmo, bursztyn - lubię takie połączenia, zapach jest lekki, delikatny, nie przytłacza jest typowo wiosenno-letni, soczysty, lekko pudrowy, myślę, że sprawdzi się dla osób lubiących kwiatową woń. Mi ta kompozycja zdecydowanie odpowiada i faktycznie trochę przypomina mi oryginał różowego Versace.
Mimo, iż jest to woda toaletowa, zapach nie jest szczególnie trwały, utrzymuje się krótko na skórze jak i na ubraniach - szybko się ulatnia zatem trzeba ponawiać aplikację w ciągu dnia co za tym idzie tracą na wydajności i szybko znikają z flakonu.
Krótko podsumowując, perfumy są w moim guście, bardzo przypadła mi ta kompozycja. Są świetnym dopełnieniem każdej stylizacji i umilają każdy dzień. Muszę odjąć niestety gwiazdkę za słabą trwałość i wydajność.
Zalety:
- estetyczny, elegancki flakonik, który ładnie prezentuje się na toaletce, poręczny - dobrze leży w dłoni,
- sprawny atomizer - rozpyla odpowiednią ilość perfum,
- przyjemna, kwiatowo-owocowa kompozycja, lekko pudrową, subtelna,
- nie są duszące, nie przysparzają o ból głowy,
- idealne na codzień, dla każdej kobiety w każdym wieku.
Wady:
- przeciętna trwałość i wydajność.