Dezodoranty i antyperspiranty

Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry 72h, Antyperspirant dla kobiet w kulce

• 12 lipca 2022 o 22:03
    Daje radę w upalne dni
    Jestem wręcz zakochana w tym produkcie a to już moje 4 opakowanie. Niestety należę do osób z problemami nadmiernego pocenia. Ciężko znaleźć dobry kosmetyk który zatamuje pot i przykry zapach. Ten produkt sprawdza się idealnie. Przez cały dzień pachy są suche i ładnie pachną. Produkt ma ładny kwiatowy zapach, kulka jest dobrze zrobiona i się nie zacina. Ma białą konsystencję która szybko zastyga na ciele ale pozostawia taką jakby skorupę która się później osypuje. Kosmetyk nie podrażnia nawet użyty bezpośrednio po depilacji. Skóra pod pachami jest nawilżona i gładka, nie wysusza.
    Zalety:
    • Szybko wysycha
    • Długie działanie
    Wady:
    • Pozostawia białe plamy
  • 27 marca 2022 o 0:15
    Dobra ochrona
    Najlepsza ze wszystkich kulek Garniera.Dobrze chroni przed poceniem ,ma ładny zapach oraz szybko wysycha co jest bardzo dużym plusem dla mnie , ponieważ nie lubię długo czekać ,aż produkt pod pachami wyschnie.
    Zalety:
    • dobrze chroni przed poceniem -ma ładny zapach -niska cena -wydajny produkt
    Wady:
    • jedyny minus to osypujący się „proszek” po wyschnięciu
    BorIza
    21 marca 2022 o 23:47
    Nawet, nawet
    Jestem osobą, która nie poci się szczególnie mocno. Antyperspirantów używam, aby czuć się świeżo cały dzień i na ogół każdy spełnia to zadanie. Plusy tego produktu: Subtelny, nienachalny zapach. Nie podrażnia - nie zawiera alkoholu etylowego. Wygodne opakowanie. Atrakcyjna cena. Łatwo dostępny. Opisy typu 25, 48 i 72 nie robią na mnie wrażenia, gdyż wieczorem myje pachy i śpię bez takich środków. Jestem zdania, że skóra musi odpocząć :).
  • 14 marca 2022 o 19:27
    Przyciąga jak Magnes...
    Garnier, Mineral Magnesium (antyperspirant w kulce) zakupiłam w Biedronce w promocji w cenie 10 zł za 2 szt. Cena standardowa to 7-9 zł w drogeriach za sztukę. Wcześniej używałam kilkakrotnie wersję zieloną, fioletową i różową. Byłam bardzo zadowolona, głównie z zielonej. Antyperspirant jest w formie bardzo wygodnego roll-onu (w kulce). Z opisu wynikało, że jest wzbogacony o tlenek magnezu, który to ma doskonale chronić przed nadmiernym poceniem i przykrym zapachem. Bardzo byłam ciekawa tej ochrony, ponieważ idę do pracy około 20 minut szybkim tempem i zdarzało mi się niejednokrotnie spocić :( Przyznaję od razu 5☆ za trwałość, ponieważ antyperspirant w wersji czerwonej jest najlepszy z serii Mineral. W normalny dzień pracy chroni od rana do późnych godzin bez zarzutu. Ćwiczę 2 razy w tygodniu i nawet wtedy spisuje się bardzo dobrze. Odkąd go używam, mam pewność, że jestem zabezpieczona przed przykrym zapachem na cały dzień. Sprawdziłam go w upalny dzień, w sytuacjach stresowych, w drodze do/z pracy, podczas wysiłku w trakcie ćwiczeń i nigdy mnie nie zawiódł :) Jego zapach jest delikatny, subtelny, kremowy, czyli taki jaki lubię. Jestem alergikiem i nie podrażnił mojej skóry, więc nadaje się dla "wrażliwców". Ja osobiście nie zwracam uwagi na napisy z czasem ochrony 48, 72 czy 96 h ;) Jest to bez sensu, kiedy człowiek codziennie bierze prysznic. Antyperspirant jest bardzo wydajny. Każdy z tej serii zresztą wystarcza na długi okres używania. Czasami zastanawiam się skąd taka duża ilość w takim opakowaniu. Inne kończą się szybciej a Garnier jest i jest... Za tak niską cenę otrzymujemy chroniący doskonale przed potem produkt, który nie podrażnia naszej skóry ani jej nie wysusza. Wersja czerwona zostanie ze mną na dłużej i ma stałe miejsce w mojej łazienkowej szafce.
  • 24 stycznia 2022 o 20:30
    Najgorszy z kulek garniera
    Kupiłam z ciekawości mając nadzieję na skuteczna ochronę przed potem oraz brak plam na białych i ciemnych ubraniach niestety się zawiodłam. Antyperspirant nie chroni przed potem nawet 8 godzin nie mówiąc już o 48???? po kilku godzinach czułam już zapach zmęczenia i całego dnia w pracy. Niestety na skórze pozostał biały nalot co nie było komfortowe i czułam że natychmiast muszę się wykąpać a nie tego oczekuję od antyperspirantu. Nie kupię ponownie następnym razem przeczytam opinie na wizażu a nie kupię w ciemno nowego kosmetyku
    Zalety:
    Wady:
    • Brak skutecznej ochrony
    • Nie działa
    • Plami ubrania