Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Love Beauty and Planet Tea Tree Oil & Vetiver, Face Cleansing Gel Oczyszczający żel do mycia twarzy

• 2 września 2022 o 23:35
    Można znaleźć coś lepszego
    Żel dobrze się pieni, jednocześnie nie szczypiąc w oczy. Pozostawia skórę dobrze oczyszczoną, jednak kosztem uczucia ściągnięcia. W moim przypadku nie spowodował przesuszenia skóry ani wysypu krostek (w przeciwieństwie do niebieskiego "brata"). Ma dość intensywny zapach drzewa herbacianego, mi nie przeszkadzał :). Opakowanie bardzo fajne- małe, zgrabne. Na minus pompka- jedno pełne naciśnięcie daje zdecydowanie za dużo produktu na jedno mycie. Żel jest wydajny, jednak cena regularna moim zdaniem za wysoka.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza skórę, dając uczucie odświeżenia
    • zgrabne opakowanie
    • nie szczypie w oczy
    • dobrze się pieni
    • nie przesusza, nie powoduje wysypu zmian
    • wydajny
    • świeży zapach (niektórym może przeszkadzać)
    Wady:
    • zostawia uczucie ściągnięcia
    • pompka dozuje za dużo produktu
  • 25 listopada 2020 o 13:10
    Nie zostanę fanką
    Żel wydaj się być mały, ale jest dosyć wydajny. Jeśli chodzi o cenę za te pojemność uważam, że jest o wiele za wysoka, mi udało się go kupić z 5 zł i na pewno nie kupiłabym go w cenie regularnej. Ma intensywny - moim zdaniem bardzo nieprzyjemny zapach, który kojarzy mi się z naparem z pokrzywy. Trochę wysusza skórę twarzy i czuć uczucie ściągnięcia. Dobrze radził sobie z usunięciem resztek makijażu, szczególnie tuszu do rzęs, ale czasem powodował szczypanie oczu. U mnie nie spowodował wysypu niedoskonałości, jednak podczas używania zauważyłam, że mam coraz więcej zatkanych porów - szczególnie w okolicy nosa. Fajnie że jest eko, ale niestety nie dla każdego.
    Cheza01
    25 września 2020 o 16:42
    Całkiem fajnie oczyszcza
    Potrzebowałam czegoś z olejkiem z drzewa herbacianego i sięgnęłam po ten żel. Zamknięty w niepozornej, niewielkiej (125 ml) buteleczce z wygodną pompką kosmetyk jest turbo wydajny, pieni się jak dziki po użyciu małej ilości. Pachnie bardzo świeżo, lekko apteczne, co jak dla mnie jest plusem. Dobrze oczyszcza twarz, po jego użyciu mam wrażenie odświeżenia, a przy tym nie napina skóry, nie ściąga jej i nie wysusza. Nie mam pojęcia jak radzi sobie z makijażem, bo do pozbycia się makeupu używam innych preparatów. Kupiłam go na wyprzedaży w Rossmannie i zapłaciłam kilka złotych, ale myślę, że mogłabym za niego zapłacić cenę regularną.
  • 17 lipca 2020 o 18:30
    Zwykły żel za drogą cenę
    Ogólnie produkt sprawdzał się dobrze,delikatnie oczyszczał skórę, odświeżał. Plusem jest na pewno zapach oraz to,że jest wegański. Minusem zdecydowanie jest cena.
    • Skład
    • Słabe działanie
    gumija
    27 czerwca 2020 o 13:07
    Nie polecam
    Na szczęście zakupiłam tylko za 5 zł także chociaż nie żałuje wydanych pieniędzy, ale mimo wszystko jestem na nie. Żel lekko się pieni i jest wydajny, ale niestety strasznie szczypie w oczy, wysusza, a dodatkowo sprawia, że powstają niedoskonałości! Dla mnie mimo składu, ładnego wyglądu i łatwej aplikacji to dramat!
    Zalety:
    • Ładne opakowanie z pompeczką,
    • Lekko się pieni,
    • Dostępność w Rossmannie,
    • Wydajny,
    • Skład,
    • Zapach.
    Wady:
    • Regularna cena z kosmosu,
    • Wysusza,
    • Szczypie w oczy,
    • Uczucie ściągnięcia cery,
    • Nie pomaga w demakijażu,
    • Sprawia, że więcej niedoskonałości wychodzi.