Płyny do demakijażu

Bielenda Fresh Juice, Płyn micelarny z bioaktywną wodą cytrusową kojący `Sok z arbuza + micele`

• 24 maja 2022 o 19:06
    Świetny !
    Jestem bardzo mile zaskoczona tym płynem. Do tej pory byłam wierna płynom micelarnym z Eveline, ale cieszę się że dałam szansę Bielendzie. Płyn jest zapakowany w worek uzupełniający, co jest mega świetne. Mam butelkę do której mogę go przelać co za tym idzie tworzymy trochę mniej plastikowych śmieci. Po użyciu nie miałam problemu ze ściągnięciem skóry oraz nie piekły mnie oczy. Produkt mnie nie uczulił i nie podrażnił. Co do właściwości zmywających to mamy tutaj sztosa. Wystarczy, że przyłożę wacik nasączony płynem do oka i tusz schodzi praktycznie od razu. Nie ma potrzeby pocierania. W zapachu przypomina mi trochę bardziej zielone jabłuszko niż arbuza, ale nie gniewam się bo ten zapach mi się podoba. Mógłby być jednak minimalnie mniej intensywny.
    Zalety:
    • wspaniale zmywa makijaż
    • nie ściąga skóry
    • nie podrażnia oczu
    • nie uczula i nie podrażnia
    • bardziej ekologiczne opakowanie
    • ładny świeży zapach
    • nie zmusza do pocierania
    Elizeum
    31 marca 2022 o 14:38
    Słabiutko
    Przetestowałam już dużo produktów do demakijażu. Ten akurat poleciła mi koleżanka. A że uwielbiam zapach arbuza i cenię sobie bardziej ekologiczne opakowania, wybrałam ten płyn w naprawdę rozsądnej cenie jak na tę pojemność. Aby było mi wygodniej go używać, przelałam go do pustego opakowania po zużytym płynie micelarnym, inaczej ciężko by mi było korzystać, na pewno coś bym rozlała. Produkt na pewno nie pachnie arbuzem, co mnie bardzo zawiodło. Porównałabym go do sztucznego jabłka, a tego podobnych zapachów jest pełno w kosmetykach dostępnych na rynku. Nie jest zbyt wydajny. Choć było go aż pół litra, nie sądzę by stał na mojej półce jakoś strasznie długo. Płyn nie radzi sobie niestety z demakijażem. Mam głęboko osadzone oczy, największy problem pojawia się u mnie przy zmywaniu tuszu do rzęs. Próbowałam już dociskać wacik i czekać, aż maskara się rozpuści, a i tak pozostawały resztki. Musiałam sobie radzić mocnym tarciem (nie polecam) albo używać kolejnego kosmetyku. Dodatkowo płyn, który ma łagodzić, powodował pieczenie wrażliwych u mnie miejsc na policzkach. Na pewno do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • pojemność
    Wady:
    • słabe działanie
    • powoduje podrażnienia wrażliwej skóry
    • sztuczny zapach
  • 30 marca 2022 o 12:03
    Soczyste oczyszczenie
    Ten płyn pochodzi z serii Fresh Juice i jest dostępny w kilku wersjach oraz pojemnościach. Ja na początek sięgnęłam po małą wersję, dzięki temu mogę przetestować produkt zanim kupię pełnowymiarowy. Płyn jest w kojącej wersji dedykowanej odwodnionej cerze. W swoim składzie zawiera BIOAKTYWNĄ WODĘ CYTRUSOWĄ, która ma działanie antyoksydacyjne, SOK Z ARBUZA, który posiada właściwości nawilżające i tonizujące oraz MICELE, które idealnie usuwają makijaż, sebum oraz inne zanieczyszczenia. Płyn jest w małym poręcznym opakowaniu, które idealnie nada się na wyjazdy, przeźroczysty kolor oraz lekko słodki arbuzowy zapach. Pachnie jak świeży sok Dobrze usuwa makijaż i nie podrażnia.
    Zalety:
    • dobrze usuwa makijaż i zanieczyszczenia
    • nie podrażnia
    • pachnie soczyście i świeżo
    Pazurka
    23 stycznia 2022 o 18:59
    Pachnie owocowo i zmywa makijaż.
    Płyn spełnia swoją swoją podstawową rolę, czyli bardzo sprawnie usuwa makijaż. Mam tylko wątpliwości co do działania nawilżającego, która ma zapewnić właśnie sok z arbuza. Moje niemiłosiernie suche policzki czują troszkę ściągnięcie skóry po zastosowaniu tego płynu. Zapach jest mocno owocowy i ciekawe opakowanie refill, bardzo korzystne (500 ml) zwłaszcza jeśli się człowiek załapie na promocję w sklepie.
    Zalety:
    • Opakowannie
    • dobre usuwanie makijażu
    Wady:
    • Zbyt słabe nawilżanie suchej cery.
  • 5 stycznia 2022 o 11:17
    Dobry płyn micelarny
    Płyn micelarny zakupiłam z ciekowości, pierwszy raz spotykam się z takim opakowaniem, co jest bardzo pozytywne, ponieważ można je przelać do innej buteleczki. Produkt działa bardzo dobrze, domywa makijaż, pięknie arbuzowo pachnie. Dobrze radzi sobie nawet z demakijażem oczu, co nie wszystkie tego typu kosmetyki potrafią. Duża pojemność sprawia, ze produkt jest bardzo wydajny, co również jest na plus. Nie podrażnił mojej skóry, a często mi się to zdarza. Bielenda i tym razem nie zawiodła, na pewno kupię ten produkt ponownie.
    • działanie

Zobacz także inne Płyny do demakijażu