Podkłady

Lily Lolo Cream Foundation Podkład w kremie

• 19 listopada 2023 o 18:32
    Wyróżnia się wśród kremowych minerałów
    Moje poszukiwania mineralnego podkładu prasowanego no były łatwe. Część albo oksydowała, albo się ciastkowała.... Lily lolo używam regularnie i jak na razie się prawie nie skarżę... Opakowanie jest plastikowe, minimalistyczne, typowe dla marki. Ma lusterko więc poprawki " w terenie" nie są straszne. Podkład nakładam płaskim pędzlem z Pixie - jest wydajny, nakładam naprawdę niewiele aby pokryć całą twarz. Jedna warstwa wystarcza,żeby przykryć przebarwienia. Przy dwóch może po pewnym czasie wyglądać źle. Jest to podkład mocno kremowy - przy jakimkolwiek kontakcie z dłonią/ ubraniem się ściera ale utrwalony pudrem wytrzymuje dłużej. Z tym,że nie z każdym pudrem mineralnym się dogada. Sporym minusem jest dla mnie kolorystyka- w Lily Lolo używam sypkiego podkładu Blondie ( jasny o chłodnych podtonach) , w kremowym muszę celować w Cashmere,który jest neutralny ale dla mnie za mało chłodny i lekko za ciemny. Nie jest idealny tak jak Blondie. A że jeszcze nie opanowałam mieszania podkładów kremowych,to już go nie kupię ( chyba,że rozbudują kolorystykę ). Polecam cerom suchym,bo w przeciwieństwie do sypkiego LL nie wysusza zupełnie skóry.
  • 8 maja 2022 o 12:38
    Nie ma sensu kupować kredensu!
    Kupiłam jedno opakowanie i poszło won. Nie dość, że ilość odcieni jest mniejsza i już tak dobrze sobie podkładu do buźki nie dopasujemy to jeszcze ta konsystencja i efekt - tragedia. No niestety, ale olejki w takim opakowaniu się utlenią i to natychmiast! I nakładamy sobie na cerę toksyczny filtr. Po co? UWAGA! Jak chcecie podkład „kremowy” mineralny to bierzecie ulubiony olejek do cery, rozsmarowujecie na dłoni i posypujecie podkładem mineralnym w pudrze. Można stopniować nasycenie. Potem zbieracie z dłoni i nakładanie gąbka lub pędzelkiem. Olejek się ładnie wchłonie i pozostaniemy z pięknym podkładem. Uwaga! Tak spreparowane podkłady są mocniej kryjące i ciemniejsze! To samo jak chcecie BB cream. Zmieszać ulubiony krem z podkładem mineralnym i voila! Po co wydawać kasę?
    Zalety:
    • Wygoda użycia - nie obsypuje się jak mineralne pudrowe
    Wady:
    • Utlenione oleje które niszczą cerę
    • Limitowana kolorystyka
    • Zapach - u mnie się nie sprawdził, No ale ciężko oczekiwać że zjełczały tłuszcz będzie dobrze pachniał!
    • Wydajność - cena
  • 1 lutego 2022 o 10:45
    Super podkład!
    Od lat używam podkładu mineralnego Lily Lolo, który darzyłam i nadal darzę miłością dozgonną, natomiast z czystej ciekawości postanowiłam spróbować podkładu Lily Lolo w kremie. Moja cera nie jest bardzo wymagająca - czasem miewa napady wrażliwości i sporadycznie pojawi się na niej coś, co chciałabym ukryć, ale jak na swoje lata (zaraz będzie ich 40) trzyma się całkiem nieźle. Podkład w kremie LL nakładam mokrą gąbką i jestem absolutnie zachwycona efektem. Krycie jest dla mnie doskonałe, koloryt jest świetnie wyrównany, a skóra ma piękny glow. Bardzo lubię też samo opakowanie podkładu - lusterko jest bardzo praktycznie. Ten podkład to mój zeszłoroczny hit!
    Zalety:
    • bardzo dobre krycie przy uczuciu "lekkości" na twarzy
    • świetny skład
    • bardzo wydajny
    • opakowanie z lusterkiem
    Wady:
    • po paru godzinach podkład delikatnie ściera się z newralgicznych miejsc tj. broda i nos, ale nie wiem jaki podkład nie ściera się przy ciągłym zakładaniu i zdejmowaniu maseczki
  • 2 maja 2021 o 22:29
    Najlepszy jaki miałam
    Marka lilylolopl ma w ofercie niepowtarzalne mineralne kosmetyki, które używam od miesięcy. Lily kremowy podkład w kompakcie (7g w pudełeczku z lusterkiem) to moje kolejne odkrycie z tej marki. Kremowy podkład w kompakcie nie tylko nawilża ale ma również kremową konsystencję, która wzbogacona jest olejem arganowym oraz olejem jojoba, które chronią skórę przed działaniem czynników zewnętrznych i zapobiegają utracie wody z naskórka. Podkład ma niezwykle lekką konsystencję i łatwo się rozprowadza za pomocą pędzla, gąbki a nawet palców. Ten podkład nie zapycha ujść gruczołów łojowych i nie podrażnia skóry i jest w 100% naturalny ponieważ nie zawiera substancji zapachowych i nie jest testowany na zwierzętach. Podkład zawiera natomiast: olej arganowy, który działa przeciwzmarszczkowo, odżywia i zapobiega utracie wody z naskórka, olej jojoba, który chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi oraz łagodzi podrażnienia, azotek boru, który pochłania nadmiar sebum, matowi cerę i wygładza skórę, mikę dzięki, której podkłady zawdzięczają swoją lekkość i jedwabistość, witaminę E czyli antyoksydant, który przyspiesza regenerację skóry i jest naturalnym konserwantem, tlenki żelaza czyli pigmenty mineralne. Ponadto podkład ujednolica koloryt i kamufluje niedoskonałości oraz wygładza. Podkład nadaje się do każdego rodzaju skóry a w szczególności do skóry suchej.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Dobrze kryje
    • Mineralny
    vandyck
    6 grudnia 2020 o 16:28
    mało kremowy
    U mnie totalna klapa, myślałam, że będzie kremowy i nawilżający, a tu jest taki puder na kremie ... pigment się zbiera w załamaniach, porach i na suchszych partiach skóry. Nie stapia się ze skórą (ale LL sypki juz tak!). Trudny w aplikacji.
    Zalety:
    • wybór kolorów
    Wady:
    • nie stapia się z cerą