WIZAŻ logo

Paese My Skin Icon, Podkład matujący

4,3 (24)
7 hitów!

3 czerwca 2026 o 7:29
    Najbardziej trwały podkład jaki kiedykolwiek miałam!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Fakt, bywa kapryśny - nie współgra ze wszystkimi bazami/kremami i potrafi podkreślać suche skórki, ale pod dobrą pielęgnacją wygląda IDEALNIE. Mam bardzo tłustą cerę i to jest na ten moment jedyny podkład, po którym moja buzia wygląda idealnie nawet po całym dniu na słońcu, a dodatkowo nie zapycha mnie. Jeśli macie bardzo tłustą cerę, to zdecydowanie polecam, jest genialny!
    Zalety:
    • Bardzo trwały
    • Nie zapycha
    • Buzia pozostaje matowa przez cały dzień
    Wady:
    • Bywa kapryśny, nie współgra z niektórymi bazami/kremami
    • Może podkreślać suche skórki
    3 czerwca 2026 o 7:29
    Najbardziej trwały podkład jaki kiedykolwiek miałam!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Zalety:
    • Bardzo trwały
    • Nie zapycha
    • Buzia pozostaje matowa przez cały dzień
    Wady:
    • Bywa kapryśny, nie współgra z niektórymi bazami/kremami
    • Może podkreślać suche skórki
  • 5 maja 2026 o 5:46
    Naturalny mat na co dzień – moja opinia o Paese My Skin Icon
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Podkład Paese My Skin Icon to bardzo ciekawa propozycja, szczególnie jeśli szukasz czegoś pomiędzy mocnym matem a naturalnym wykończeniem. Na pierwszy plan zdecydowanie wychodzi efekt na skórze. Producent obiecuje mat przez wiele godzin i rzeczywiście – podkład daje ok. 12-godzinny efekt zmatowienia z lekkim satynowym wykończeniem, dzięki czemu skóra nie wygląda płasko ani „sucho” . To duży plus przy cerze mieszanej. Konsystencja jest lekka i plastyczna, dobrze się rozprowadza i łatwo stapia ze skórą. Nie tworzy maski i nie obciąża twarzy, co sprawia, że świetnie nadaje się na co dzień. Dodatkowo podkład optycznie wygładza skórę i zmniejsza widoczność porów, co daje bardzo estetyczny efekt . Jeśli chodzi o krycie – jest ono średnie, ale spokojnie można je budować. Dobrze radzi sobie z lekkimi niedoskonałościami i wyrównaniem kolorytu, choć przy większych zmianach może być potrzebny korektor. Dużym plusem jest też to, że formuła zawiera składniki nawilżające, więc mimo matującego efektu skóra nie jest przesuszona i zachowuje komfort przez cały dzień . Nie jest to jednak produkt idealny. Przy bardziej suchych partiach może podkreślać suche skórki, szczególnie jeśli skóra nie jest dobrze przygotowana. Dodatkowo przy bardzo tłustej cerze może wymagać poprawek w ciągu dnia.
  • 21 kwietnia 2026 o 18:39
    Idealny na codzień
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Mam cerę mieszaną z tendencją do zaczerwienień i kupiłam ten podkład z ciekawości – chciałam sprawdzić, czy się u mnie sprawdzi. Nie pożałowałam, bo zużyłam już około 5 opakowań, a to mówi samo za siebie. Wybrałam odcień 0,5N i jest bardzo dobrze dopasowany do mojej karnacji. Podkład ma płynną konsystencję, dzięki czemu łatwo się rozprowadza – zarówno gąbeczką, jak i pędzlem. Daje średnie krycie – w moim przypadku dobrze zakrywa zaczerwienienia, natomiast większe niedoskonałości wymagają użycia korektora. Na skórze wygląda matowo, co akurat bardzo mi odpowiada. Jeśli chodzi o trwałość, to po kilku godzinach zaczyna się świecić w strefie T i delikatnie ściera się w okolicach nosa. Oceniam ją na około 6–7 godzin – po tym czasie potrzebne są drobne poprawki. Podkład nie zapchał mnie ani nie podrażnił skóry. Bardzo dobry podkład na co dzień i nie tylko, szczególnie w tej cenie.
    Zalety:
    • dobre krycie zaczerwienień
    • łatwa aplikacja
    • dobrze dopasowany odcień
    Wady:
    • ściera się przy nosie
    • wymaga poprawek po kilku godzinach
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    16 lutego 2026 o 17:25
    Strzał w 10
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Poszukując kolejnego podkładu do mojej dość problematycznej cery trafiłam na promocję marki Paese i skusiłam się na ten podkład, głównie ze względu na bardzo jasny odcień- mam wręcz porcelanową cerę, a tester okazał się bardzo obiecujący. Już przy pierwszym użyciu wiedziałam, że produkt zostanie ze mną na bardzo długo. Po całym dniu noszenia nie ściemnia się, nie obciąża skóry i nie tworzy efektu maski (wiele też zależy od pielęgnacji twarzy oraz użytej bazy pod makijaż, ale czasami z braku czasu nakładam podkład bezpośrednio na skórę). Ma satynowe, lekko mokre wykończenie, da się nałożyć więcej warstw przy zamiarze wieczorowego makijażu. Żałuję tylko opakowania- nie da się w 100% wykończyć produktu. Dopóki nie zmienią drastycznie kolorystyki i składu będę miała go zawsze w kosmetyczce ✨️
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Nie ciemnieje
    • Ładne wykończenie
    • Wydajny
    • Nie tworzy efektu maski
    • Wtapia się w skórę
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty

szukaj