Henny do włosów

Sattva Ayurveda Natural Herbal Dye Dark Brown Naturalna ziołowa farba do włosów `Ciemny brąz`

Sattva Ayurveda

• 30 marca 2025 o 17:30
    przyjemna naturalna farba do włosów
    Od kiedy wypróbowałam Sattva Ayurveda Natural Herbal Dye Dark Brown, stała się moim ulubieńcem w pielęgnacji włosów. Używam jej regularnie, a jedno opakowanie starcza mi na około cztery aplikacje, więc jest naprawdę wydajna. Kolor po jej użyciu jest po prostu przepiękny – głęboki, naturalny brąz z delikatnymi refleksami, które świetnie podkreślają naturalny wygląd włosów. Jedyną rzeczą, która może być minusem, jest to, że słabiej pokrywa siwe włosy, które przybierają odcień złotej barwy. Mimo to nie przeszkadza mi to, bo efekt jest bardzo naturalny i subtelny, więc zamiast sztucznego wyglądu, uzyskuję ładny, zdrowy blask. To, co najbardziej doceniam w tej farbie, to przystępna cena. Dzięki niej od stycznia zapomniałam, co to wizyty u fryzjera, bo nie tylko zaoszczędziłam sporo pieniędzy, ale również mam pewność, że dbam o zdrowie swoich włosów, używając produktu bez chemii. Co więcej, zauważyłam, że moje włosy stały się zdrowsze, lśniące i pełne życia, odkąd zaczęłam używać tej farby. Sattva Ayurveda Natural Herbal Dye Dark Brown to mój wybór na naturalną pielęgnację włosów, który łączy piękny efekt z poprawą stanu włosów. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Naturalny kolor – przepiękny, głęboki brąz z delikatnymi refleksami, które wyglądają bardzo naturalnie.
    • Wydajność – jedno opakowanie wystarcza na około 4 aplikacje, co sprawia, że farba jest bardzo ekonomiczna.
    • Przystępna cena – dobra jakość w porównaniu do ceny, pozwala zaoszczędzić na kosztach fryzjera.
    • Poprawa kondycji włosów – włosy stają się zdrowsze, lśniące i mniej zniszczone po użyciu tej farby.
    • Brak chemikaliów – produkt naturalny, co daje pewność, że nie obciążamy włosów szkodliwymi substancjami.
    Wady:
    • Słabsze pokrycie siwych włosów – siwe włosy zmieniają się na złoty odcień, co może nie odpowiadać każdemu, chociaż daje to naturalny efekt.
    • Wymaga większej precyzji – przy aplikacji trzeba być trochę bardziej uważnym, aby uzyskać równomierny kolor, szczególnie przy pierwszym użyciu.
  • 27 marca 2025 o 11:10
    Henna to nie farba do włosów
    Henny ciemny brąz używam od dwóch lat. Na początku dużo czytałam na kilku forach jak prawidłowo używać henny. A pomimo wielu cudownych opinii i zachwytów wcale nie jest tak łatwo. Obecnie mam włosy do ramion i hennowanie jest coraz trudniejsze. Moją przygodę rozpoczynałam na włosach krótkich. Moje odrosty w większości są już siwe i to bardzo utrudnia stosowanie. Najważniejsze to czas, który trzeba mieć i go poświęcić. W przypadku siwych odrostów farbowanie henną musi być dwuetapowe. Samo indygo niestety nie zmieni koloru siwych włosów. Ja kupuję Amlę,nakładam ją na 3 godziny. Ważna jest konsystencja,za rzadka spływa i wszystko brudzi,za gęsta jest trudna do nałożenia. Ważna jest temperatura wody i idealne rozmieszanie,można dodać odrobinę soli. Po nałożeniu zakładamy czepek,na wierzch zakładam czapkę. Czas mija i trzeba znaleźć sobie zajęcie. Przed nałożeniem trzeba dokładnie umyć głowę,mocnym szamponem żeby skóra była domyta. Po 3 godzinach płuczemy włosy samą wodą,trwa to około pół godziny,aż do czystej wody. Mamy włosy rude,odrosty bardzo mocno czerwone. Następnie nakładamy nasz ciemny brąz czyli indygo. Ja trzymam zawsze 2 maksymalnie 3 godziny. I znowu czapka i czekamy. Potem znów płukanie wodą, zapach jest mocny,nie każdemu odpowiada. Nie używamy szamponu,warto przetrzymać hennę bez mycia do 3 dni. W tym czasie brudzą się ubrania przy szyi i pościel,warto wziąć to pod uwagę. Zapach jest coraz bardziej intensywny,nie każdy go wytrzyma. No i nareszcie myjemy głowę ,hurra. U mnie zawsze woda jest niebieska. Włosy są grubsze,błyszczące w słońcu ,mniej się przetłuszczają. Im są dłuższe tym jest trudniej je rozczesać po użyciu,robi się siano na głowie. Dużo czasu i umiejętności potrzeba,żeby naprawdę pokryć siwe włosy i mieć w miarę równy kolor. Polecam hennowanie odrostów,bo pozostałe włosy będą coraz ciemniejsze i kolor będzie w kilku odcieniach. Odrosty trzeba hennować co 3 tygodnie. Inaczej widać siwe. Ale warto jeśli nie chcemy nakładać na włosy i skórę głowy chemii.
    Zalety:
    • Naturalny skład,wydajność przy włosach do ramion wystarcza na 3 użycia
    Wady:
    • Poza promocją cena jest ostatnio coraz wyższa
    Lukab
    23 kwietnia 2022 o 14:39
    Rewelacja
    Po długich namysłach teraz juz wiem że za długo czekałam. Trzy h trzymania farby na włosach, a efekt rewelacja nawet siwe włosy pokryło. Wcześniej używałam inne ziołowe, ale nie pokrywaly tak dobrze siwych włosów Polecam
    Zalety:
    • Pokryła siwe włosy
    Wady:
    • Może tylko to że trzy h trzeba z farbą na głowie chodzić :-)
    AnnNowa
    5 listopada 2021 o 21:22
    Pozytywne wrażenie
    Polecam ten produkt. Henna bardzo poprawiła kondycję moich wlosow. Zaraz po zmyciu henny może się wydawać, że henna strasznie przesusza włosy i niszczy. Takie wysuszenie jest normalne i utrzymuje się do 48 godzin, czyli do pierwszego mycia głowy od hennowania. Po tym czasie widać już docelowy kolor włosów oraz odżywienie ich. Włosy stają się grubsze, nie plączą się. Po 3 hennowaniu zauważyłam baby hair. Co do opakowania jest solidne. W środku znajdziemy pędzelek, 2 pary rękawiczek foliowych, 2 razy czepek foliowy oraz hennę w osobnym opakowaniu. Takie opakowanie starcza na 2 hennowania przy długości włosów do ramion. Niestety są też minusy takie jak zapach, czy przy wypłukiwaniu koloru przebija rudawy odcień.
    Zalety:
    • odżywienie
    • baby hair
    Wady:
    • przy wypłukiwaniu kolory przebija rudawy odcień
    • Od 2 do 3 godzin trzeba mieć produkt na włosach
    missimo
    16 marca 2021 o 23:55
    Świetna
    Naprawdę dobra farba, co tu więcej mówić. Idealne połączenie kolorystyczne, dobrze się nakłada, zmywa, niezawodna. Włosy cudnie nawilżone. Bardzo podoba mi się, że pudełko wystarcza na 2 użycia (nawet przy długich włosach) i dołączone są 2 komplety rękawiczek, i pędzelek.