Peelingi do twarzy

Revox Just Salicylic Acid Peeling Solution Peeling do twarzy

• 31 sierpnia 2024 o 0:28
    Gelnialny peeling!
    Revox Just Salicylic Acid Peeling Solution to skuteczny peeling do twarzy, który przyciąga uwagę dzięki swojej precyzyjnie dobranej formule zawierającej kwas salicylowy. Ten składnik jest znany ze swoich właściwości złuszczających i oczyszczających, które pomagają w poprawie kondycji skóry poprzez usuwanie martwych komórek i nadmiaru sebum. Kwas salicylowy działa na zewnętrzne warstwy skóry, hamując mostki między komórkami, co skutkuje efektywnym usunięciem zanieczyszczeń i nadmiaru sebum. Dzięki temu, peeling skutecznie redukuje skazy i ogniska, przyczyniając się do uzyskania bardziej równomiernej i świeżej skóry. Jest to produkt idealny dla osób z nierównomierną i podatną na zapalenia skórą, który pomaga w wygładzaniu powierzchni i poprawie ogólnego wyglądu cery. Formuła Revox Just Salicylic Acid Peeling Solution jest skoncentrowana na działaniu złuszczającym, co sprawia, że jest skuteczna w redukcji niedoskonałości i w przywracaniu zdrowego blasku. Produkt dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji skóry, oferując widoczne rezultaty już po kilku zastosowaniach. Podsumowując, Revox Just Salicylic Acid Peeling Solution to doskonały wybór dla osób szukających efektywnego peelingu, który poprawia teksturę skóry, redukuje skazy i ogniska oraz przywraca jej naturalną świeżość. Jego działanie na bazie kwasu salicylowego czyni go skutecznym narzędziem w walce z nierównomiernym kolorytem i skórą podatną na zapalenia.
    !Sylwia
    5 sierpnia 2024 o 8:56
    słaby
    Serum posiada szklane opakowanie, charakterystyczny dla kwasów zapach i niewidoczne działanie, nie polecam. Na ten moment testuję inne produkty z kwasem salicylowym.
    Zalety:
    Wady:
    • Słabe działanie
  • 11 czerwca 2024 o 12:14
    Brak zauważalnych efektów
    Niestety u mnie produkt się nie sprawdził. Serum znajduję się w ciemnej szklanej buteleczce z pipetą, dzięki czemu nie utlenia się pod wpływem słońca. Produkt stosuje od ponad miesiąca co 2-3 dzień i nie widzę żadnych efektów. Wręcz przeciwnie. Jest to serum olejowe, które dla mojej cery niestety nie jest pomocne i mnie zapycha. Resztę produktu zużyję na pojedyńcze wypryski na ciele, ale na pewno nie zakupię go ponownie. Jeżeli ktoś lubi się z serami olejowymi może się sprawdzić, ja niestety nie polecam.
    Nalitat
    2 marca 2024 o 21:42
    Spełnia swoje zadanie
    Mam cerę mieszaną, skłonną do niedoskonałości i przetłuszczającą się w strefie T. Ja kwas stosuje raz w tygodniu, na noc. Po kilku tygodniach skóra stała się wygładzona, dokładnie oczyszczona, a pory są zwężone. Polecam stosować kwas salicylowy wraz z zieloną glinką, moje zaskórniki na nosie są dzięki temu duetowi prawie niewidoczne! Pamiętajcie, by kwasu salicylowego nie łączyć z kwasami z grupy AHA, retinolem, niacynamidem i witaminą C. A podczas używania jakichkolwiek kwasów należy używać kremu z filtrem <3
    Zalety:
    • Spełnia swoje zadanie: usuwa martwe komórki skóry i nadmierne sebum
    • Wygodne opakowanie
    • Krótki skład
    • Dobra cena
  • 25 listopada 2023 o 17:53
    Mi pomaga, przede wszystkim punktowo, albo na krótko przed maską z glinki lub kawitacją
    Skórę mam mieszaną, skłonną do niedoskonałości, ale do tego też już dojrzalszą, pierwsze zmarszczki, skłonność do odwodnień, dlatego też takie preparaty używam ostrożnie,bo nie tak trudno ją przesuszyć, szczególnie jesienią/zimą. Sięgnęłam po ten produkt głównie dlatego, że salicyl sprawdza mi się jako pogotwie ratunkowe w przypadku niedoskonałości, czasem też niektóre kosmetyki po prostu potrafią mnie zapchać i trzeba szybko reagować. Pomocny też tu wydaje się olejek herbaciany, ale niekiedy trzeba zadziałać intensywniej a czasem i połączyć obie te rzeczy. Jakiś czas temu testowałam serum Revox z salicylem, witaminą C i mieszaniną kwasów, ale działało stopniowo w takich sytuacjach, także ostatecznie sięgnęłam po tę wersję. Co warto zaznaczyć są dwie, tu mamy wersję solo, bez emolientu i nazywa się po prostu Salicyl Acid Peeling Solution,wiem, że jest i druga wersja, która jest bezwodna, ma dopisek H20 free solution i skład oparty na skwalanie, caprylic/capric triglyceride oraz idopropyl palmitate. To inna formuła, ale po tą sięgać nie chciałam, wydaje mi się, że u mnie zadziałałoby to gorzej, mniej redukująco niedoskonałość, raczej jako kuracja na całą twarz, gdzie emolienty zabezpieczają skórę przed przesuszeniem. Ja potrzebowałam czegoś dorażnego, nie jako serum zostawianie na noc na całą twarz (dla mojej skóry mogłoby to być już za mocne), ale serum dane np przed peelingiem, maską czy punktowo na wypryski. Nie wypowiem się na temat różnic między nimi, bo znam tylko tę wersję i ją oceniam, ale na pewno ta jest w cenie regularnej droższa od wersji olejowej. Mamy tu 2% salicyliu, jak na mój gust całkiem ok ilość, do tego jeszcze salicylan sodu, wodę i propylen glycol. Działa zgodnie z opisem, czyli na powierzchni skóry, przyśpiesza jej złuszczanie, lekko wypycha niedoskonałości, gasi aktywne wypryski, powoli się wygaszają, nie zawsze w jedną noc, ale bywa, że tak. Czasem po jego użyciu widzę, że nie ma już zaognienia wokół wyprysku, wystaje tylko biały czubek, który łatwo się usuwa, na przykład dzięki umyciu i wytarciu twarzy. Czasem po masce z glinką a czasem po prostu na jeszcze następny dzień. Bywa, że rodzący się wyprysk znika w noc. Jeżeli chodzi o te podskórne to tu trzeba dać więcej czasu, ale rzeczywiście, mam taki jeden co uparcie się tworzy co jakiś czas i po kilku dniach punktowego traktowania rzeczywiście zmniejsza się i bywa, że po prostu podczas kawitacji a potem po użyciu maski praktycznie zanika. Jeżeli chodzi o zaskórniki otwarte, zdarza mi się, że przed kawitacją daje go tak na godzinę na te obszary, myje twarz i przystępuje do zabiegu. Potem maska z glinki i skóra ma ich mniej. Bywa, że dodaje po prostu kilka kropli serum do maski z glinki, dzięki czemu działa efektywniej. Zdarzało mi się dawać go w małej ilości na noc, rano skóra delikatnie się łuszczyła, była póżniej bardziej jednolita, bardziej wyregulowana, mniej sebum, ale i potrzebująca więcej nawilżenia. Zdecydowanie wolę jednak w tym celu stosować retinoidy, inne kwasy czy niacynamid. Na takie traktowanie skóry jest juz najwidoczniej za póżno ;). Czy mnie podrażnia? Z początku kiedy używałam go na godzinę przed kawitacją czułam sciągniecie i pieczenie, ale nie na tyle mocne żeby twarz paliła żywym ogniem, po kawitacji już umycie twarzy czymś łagodnym, substancje łagodzące i prebiotyki, nawilżanie i skóra wracała do normy. Na pewno przy skórze jak moja jak moja nadużywanie go może skończyć się przesuszeniem, też kiedy połączymy go w zbyt dużej ilości z substancjami działającymi w zbliżony sposób, umiar to podstawa. Oceniam go na 5-,robi co ma robić, w moim subiektywnym odczuciu,chociaż wydaje mi się, że trafiały do mnie silniej działające salicyle, ale były w towarzystwie np jeszcze kwasów. Minus bo cena mogłaby być jednak trochę niższa.