Wody perfumowane męskie

Parfum d'Empire Wazamba EDP

• 27 maja 2019 o 12:25
    Znajdziesz tu Toskanię
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zaskakujące. Ani to gratka dla fanów kadzidlaków, ani typowy ambrowiec, chociaż słodyczy w nim mnóstwo. Skojarzenia, które jednak budzi nie dziwią - słodka ambra, lukrecja i mirra powodują że umysł przywołuje przedwigilijne, deserowe wypieki. W konstrukcji tego zapachu znajduję jednak bez obrazy dla wszystkich słodkich orientalnych, dużo więcej oryginalności. Wazamba niesie do Toskanii. Ci, którzy spacerowali nagrzanymi słońcem alejami cyprysowymi oddającymi chętnie fenomenalne aromaty żywiczne, znajdą w otwarciu Wazamby podobną przyjemność, która trwa tak 2-3 godziny. W tym czasie mogę swobodnie przenosić się do sielskich pól i drzewostanów powodujących u mnie stan przyjemnego otępienia. Echo "nazywanego igliwiem" wabika w Fille en Aiguilles przebija dosyć wyraźnie, ale zawiedzie się ten, kto oczekuje wyraźnego podobieństwa obu zapachów. Żywice w Wazambie są miłe, naturalne, ciepłe, skrzące niemal namacalnym ciepłem. Słodycz zabija kadzidło, niemal nieobecne zarówno w otwarciu jak i rozwinięciu. Tęsknię do wakacji wśród zielonych, strzelistych iglanych wierzchołków. I dlatego chcę Wazamby. Żeby dawała mi namiastkę podróży.
  • 19 listopada 2012 o 23:49
    Świeży na korzenno-żywiczny sposób
    Piękne balsamiczno-korzenne kadzidło. Z nutą sosny, może świerku? Czuję wyraźnie zapach lasu w tle. Niekoniecznie jest to zapach zieleni, raczej drewna, kory. W składzie jest olibanum i po jakimś czasie od aplikacji czuję je bardzo wyraźnie, to świeży zapach na kadzidlany sposób. Poza olibanum oczywiście reszta kadzideł i jakieś owoce, może brzoskwninia, śliwka doprawiona kardamonem? Wciąż w tle pozostaje spokojny, korzenny dym i delikatnie tli się kadzidło żywiczne. Trwałość bardzo dobra - pięciogodzinna co u mnie jest sukcesem, a na innej, mniej kapryśnej skórze z pewnością trwa dłużej. Używam tego produktu od: 2miesiace Ilość zużytych opakowań: odlewka 5ml
    nina732
    2 czerwca 2012 o 16:54
    piękna jest...
    Wazamba do łatwych zapachów nie należy. Na początku odrzuca swoja aptecznością, ziołami. Jednak ma w sobie to coś , co kaze zbliżać nos do nadgarstka i wwąchiwać się w skorę. Jest piękna, kadzidlana, inna , to nie kwieciuch czy słodziak dla nastolatek.Świetnie się rozwija i otula w chłodniejsze dni. Trwałość dobra, warta ceny . Może kiedyś skuszę się na większą ilość. Używam tego produktu od: m-ca Ilość zużytych opakowań: próbka 2 ml
  • 26 czerwca 2010 o 0:26
    Kadzidło-męczydło
    Lubię kadzidlane zapachy, ale Wazamba jest zbyt upierdliwa, żeby ją lubić. Zamiast snuć się dymkiem nad skóra spoczywa na niej płasko, ociężała od słodyczy. Nie rozwija się nic a nic, czuć kadzidło, ale dziwnie statyczne i jakieś słodkości, jabłko, karmel, benzoes i coś jeszcze, zmieszane bez wdzieku. Nudzi po prostu. Trwałość bez zarzutu Buteleczka ładna Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 16 października 2009 o 17:16
    Każe czekać
    Po pierwszym "psiku" pomyślałam, że to męski zapach - na mnie pachniał nalewką miętową, nalewka znika jednak bardzo szybko i pojawiają się słodkie nuty, moja ulubiona faza - ostatnia - wreszcie kadzidlana, ma w sobie to coś, jakąś zagadkę, tajemnicę... Niestety z mojej skóry zapach znika zaskakująco szybko, a szkoda, bo chciałoby się, żeby trwał i trwał... Dla mnie zapach zdecydowanie ciepły, słodki (ale bez banalności) i zimowy. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie