Kremy uniwersalne

Pyunkang Yul

daryu
    24 marca 2022 o 15:44
    natrition cream
    nakładam go przede wszystkim wieczorami, bo bardzo dobrze kończy dzień jako to co otula resztę kosmetyków przez co widzę znacznie lepsze efekty jakbym miała nosić go rano. tzn. też się sprawdza, ale widze znacznie lepsze efekty przy nocnej pielęgnacji. skóra wypija wszystko przez co wygląda ona rano o wiele lepiej. nie jest to tani kosmetyk czy ogólnie nie jest to tania marka, ale zarówno ten krem jak i ampułka są zdecydowanie warte swojej ceny. składy są całkiem fajne, zarówno do cery wrażliwej czyli takiej jaką ja posiadam. dla mnie jeden słoik starcza kilka dobrych miesięcy, przez co łatwiej rozłożyć sobie wydatki na kolejne miesiące. nigdy nie byłam wielką fanką koreańskiej pielęgnacji, ale tutaj przepadłam.
  • 24 marca 2022 o 1:53
    Nie taki dobry jak inne kremy z tej firmy. W konsystencji jak rozcieńczona wazelina, ale sprawdza się w roli okluzji
    Stosowałam inne kremy z tej serii i ten jest moim najmniej ulubionym. OPAKOWANIE Prosta estetyka, szklany niebieski słoiczek. SKŁAD Firma szczyci się prostymi składami i dodawaniem tylko niezbędnych składników. KONSYSTENCJA No właśnie to mi się najmniej podoba , bo krem jest jak rozcieńczona wazelina (choć nie ma tych samych składników). ZAPACH Brak. To na plus. DZIAŁANIE Krem łatwo się rozprowadza i nie wchłania się natychmiast. Moja skóra jest dojrzała i mieszana i dla mnie to lepsza opcja na noc. Na dzień też może być np. na zimowe i wietrzne dni. Moim zdaniem to świetny krem okluzyjny. Zawsze stosuję go na serum więc nie wiem czy sam w sobie jest wystarczająco nawilżający. Jest to też dobry krem dla skóry podrażnionej/wysuszonej retinolem (ale na serum nawilżające). PODSUMOWUJĄC Firma ma lepsze kremy niż ten. Ale osoby o suchej skórze mogą mieć inne zdanie. Ja go więcej nie kupię.
    Zalety:
    • skład
    • proste opakowanie
    • dobra okluzja
    • brak zapachu
    Wady:
    • krem nie dość nawilżajacy
    • pozostawia tłustą warstwę
    Ciapna
    17 maja 2021 o 21:48
    Neutralny
    Nie jest taki odżywczy jak nazwa wskazuje. Zużyłam jedno małe opakowanie i kilks próbek tego kremu. Jest bardzo wydajny, ale niestety to zwykły krem nawilżający. Na upartego nadaje się pod makijaż, ale nie współgra z każdym podkładem i często też makijaż trzyma się na nim krócej. Krem nie zapycha i jego zapach jest niewyczuwalny. Taki bezpieczny krem. Nie zdziała cudów, szczególnie gdy potrzebujemy mocniejszego nawilżenia podczas używania kwasów lub zimą. Trochę natłuszcza skórę, ale nie działa dogłębnie.
    KimMiSo
    10 lutego 2021 o 21:08
    Koreańskie nawilżenie
    Jako ogromna fanka koreańskich kosmetyków jestem oczarowana kremem odżywczym Pyunkang Yul. Moja skłonność do suchych skórek na czole zniknęła całkowicie dzięki temu produktowi. Skóra stała się miękka, odżywiona i elastyczna. Zniknęły przebarwienia i niedoskonałości. Krem nie zapycha. Jest lekki, dobrze się go aplikuje i szybko się wchłania, dlatego idealnie nadaje się pod makijaż. Opakowanie jest duże, ekonomiczne. W cenie dostajemy aż 100ml, czyli dwa opakowania zwykłych kremików. Do zestawu dołączona jest szpatułka do aplikowania kremu co jest oczywiście dodatkowym plusem. Słoiczek jest klasyczny, od razu widać, że Pyunkang Yul to firma dermatologiczna. Gorąco polecam.
    Zalety:
    • pojemność
    • nawilżenie
    • nie zapycha
    • szybko się wchłania
    • pozostawia miękką skórę
    • brak zapachu
    • szpatułka do aplikowania kremu
  • 1 grudnia 2020 o 10:50
    To jest super proudukt!
    Świetny, odżywczy krem. Spełnia wszelkie moje oczekiwania i jest numerem jeden wśród kremów do twarzy. Do tego jest bardzo wydajny, a więc warto w niego zainwestować.