Szampony do włosów

Stapiz Botanic Harmony, pH 4,5 Shampoo Szampon do włosów pH 4,5

• 19 sierpnia 2023 o 2:28
    Dobry do codziennego stosowania
    Kupiłam ten szampon po zabiegu keratynowego prostowania ze względu na jego pH "kompatybilne" z keratyną aby utrzymać dłużej jej efekty. Opakowanie jest pojemne, szampon ma przepiękny jaśminowy zapach i wygodną pompkę. Myje nim włosy codziennie; dobrze się rozprowadza i pieni, w sumie nie mam większych zastrzeżeń. Jestem raczej przyzwyczajona do tego, że delikatne szampony bez SLS mogą nie domywać skóry włosów idealnie (tak też jest tym razem) w związku z czym raz na kilka dni gdy już czuję potrzebę robię peeling albo używam zamiennie innych szamponów i jest ok.
    Zalety:
    • stosunek cena/ilość
    • delikatny, nadaje się do korzystania po zabiegu keratynowego prostowania
    • dobry do codziennego stosowania
    Wady:
    • może nie domywać dokładnie skóry głowy więc raz na kilka dni polecam profilaktyczny peeling
    U konsultantki
  • 27 grudnia 2021 o 22:27
    Nie sprawdził się
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Niestety ten szampon kompletnie się u mnie nie sprawdził. Od szamponu wymagam niewiele bo mycia. Zawsze powtarzam tę czynność, czyli myję głowę dwa razy: nakładam szampon, spłukuję i robię to samo drugi raz. Szczerze mówiąc ten albo nie myje albo sprawia, że włosy są bardzo krótko świeże. Zaraz po umyciu i wysuszeniu włosów miałam wrażenie, że są niedomyte, że przy skórze nadal znajduje się jakaś niewielka warstwa łoju. Bardzo nieprzyjemne uczucie zważywszy na fakt, że przed chwilą była myta. Być może to nie kwestia niedomywania a jakichś składników, które tworzą takie wrażenie na skórze, ale niestety nie tego oczekuje się od szamponu :( Być może u innych się sprawdza, u mnie niestety totalny niewypał. Szkoda bo skład wydawał się być obiecujący i tylko ze względu na ten fakt i na fakt niepodrażnienia ten szampon ma ode mnie 3 gwiazdki zamiast jednej. Używałam go kilka razy z przerwą na inny szampon i widzę, że ten problem występuje tylko przy nim. Niestety po umyciu głowy chcę efektu świeżej skóry, sypkich włosów u nasady (co dziwne podczas mycia włosy u nasady wydają się być dość „skrzypiące” co zazwyczaj później daje efekt dobrego umycia, ale niestety nie tu) a ten szampon tego nie daje. Czy polecam? Nie wiem, jak widać u innych może się sprawdzić. Ja więcej po niego nie sięgam.
  • 17 lutego 2021 o 22:04
    Odpowiednio oczyszcza
    Szampon jest dość delikatny dla skóry głowy. Dobrze sie pieni, ma naprawdę piękny zapach, lekko owocowy. Dobrze domywa wlosy z oleji, ogólnie odpowiednio oczyszcza. Robi to co ma robić szampon. Plus za to że jest wegański i ma super skład.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta