Szampony do włosów

Herbal Essences Bio:renew, Oczyszczający szampon do włosów `Biała truskawka i mięta`

Nasi użytkownicy zostawili 139 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 kwietnia 2024 o 7:52
    mocno oczyszczający
    Na ten szampon po praz pierwszy trafiłam jakieś 5/6 lat temu i używałam go dość długo, później mieliśmy przerwę i teraz kilka miesięcy temu znów pojawił się w mojej łazience. Wcześniej używałam go do codziennego mycia, jednak na przestrzeni lat skóra mojej głowy zrobiła się bardziej wymagająca (problemy z nadwrażliwością, łuszczeniem, podrażnieniem) i na co dzień myję włosy delikatnymi szamponami, a mocniejsze zostawiam na cotygodniowe porządne oczyszczenie - i do tego właśnie służy mi ten szampon obecnie. Jest zamknięty w przeźroczystej butelce, co dla mnie jest fenomenalnym rozwiązaniem, bo pozwala na maksymalną kontrolę ilości produktu. Sam produkt również jest przeźroczysty, średnio gęsty, o przepięknym truskawkowym zapachu, który jednak nie utrzymuje się zbyt długo po myciu. Dobrze się rozprowadza, ładnie pieni. Efekt oczyszczania daje bardzo wyrazisty - skóra głowy wydaje się być perfekcyjnie oczyszczona, włosy odbite od nasady. Niestety, choć na skórze głowy ten efekt maksymalnego oczyszczenia jest fajny, to na samych włosach nie jest już tak pożądany - pasma się bardzo mocno plączą i bez maski/odżywki się nie obędzie. Myślę, że większość z nas zna efekt trzeszczących włosów - po umyciu włosy stają się tępe i aż skwierczą kiedy przejedziemy po nich palcami - to właśnie dzieje się z nimi po tym szamponie. Mi osobiście to nie przeszkadza, bo i tak zawsze używam odżywki i/lub maski i pasma odzyskują swoje pierwotne "właściwości". Mam długie włosy (za łopatki obecnie) i wiem, że połowę z nich straciłabym podczas rozczesywania gdybym używała samego szamponu bez żadnych "wspomagaczy" po :) W ogólnej ocenie ten szampon jest bardzo dobrym rozwiązaniem do porządnego oczyszczenia włosów, a przede wszystkim skóry głowy. Szkoda, że dość ciężko go kupić, często znikał z półek w niewyjaśnionych okolicznościach. Nie wiem, jak wygląda obecnie jego dostępność, bo kupiłam go będąc za granicą, ale jeśli się na niego gdzieś trafi to myślę, że warto go wypróbować.
    Ulixx
    29 września 2022 o 18:30
    Aż trzeszczy
    Kupiłam ten szampon, ponieważ zawsze mam w domu jeden produkt oczyszczający którego używam doraźnie, a mąż na codzień. Lubię produkty, które mają trochę lepsze składy i naturalne, owocowe zapachy. Zachęcił mnie opis producenta oraz bezbarwny kolor. Szampon pachnie pięknie, głównie czuć tą słodka truskawkę, osobiście jestem fanką mięty więc mialam nadzieję że będzie mocniej wyczuwalna, jest jednak słabsza. Duży plus za przezroczystą formułę, widać że nie ma w szamponie zbędnych silikonów czy emolientów itd. Pieni się bardzo dobrze ale nie przesadnie, ja zawsze myje włosy 2 razy i dokładnie spłukuję. Używałam go co 2-3 mycie. I tutaj mimo, że szampon jest przyjemny to ciężko było mi się w nim zauroczyć. Lubię efekt oczyszczenia włosów i skóry głowy ale ten szampon to naprawdę ździerak do bólu. Przy spłukiwaniu było czuć jak włosy robią się tępe, splątane i dosłownie trzeszczące. Po spłukaniu na głowie niestety tępy kołtun, stąd nigdy nie zaryzykowałam zakończenia pielęgnacji bez odżywki po nim bo musiałabym powyrywać sobie włosy przy rozczesywaniu. Tak więc oczyszczenie na plus ale bez tony odżywki po nim się nie obejdzie, przynajmniej w przypadku moich cienkich i niskoporowatych włosów. Tak więc dla skóry głowy jest fajny, ale na długości efekt trzeszczacych i sztywnych kosmyków jest czymś za czym nie przepadam. Ostatecznie oddałam całe opakowanie mężowi i czekałam aż się skończy.
    • Sklad
    • Oczyszczenie skóry głowy
    Wady:
    • Bardzo mocny dla włosów
    • Powoduje kołtunienie i splątanie włosów na długości
    • Brak możliwości rozczesania bez dużej ilości odżywki
  • 6 czerwca 2022 o 15:34
    bardzo fajny szampon
    Świat oszalał na punkcie naturalności i dzięki temu mamy rewelacyjne nowości marki Hebral Essences . Szampon, który miałam przyjemność testować to truskawkowo-miętowe szaleństwo, które czujemy już po otwarciu butelki. Orzeźwiający zapach koi zmysły i pobudza do myślenia , a opakowanie jest bardzo wygodne w użytkowaniu. Konstytencja jest bardziej żelowa dzięki czemu szampon jest bardziej wydajny i zapewne wystarczy na dłużej. Składniki , które zostały zastosowane by koić zmysły dla włosów mają zastosowanie jako oczyszczanie skór głowy a także włosów. Rewelacyjne jest to ze w składzie nie ma sylikonów, barwników i parabenów dzięki czemu włosy nie będą się przetłuszczały tak szybko a nawilżenie zostanie tu zachowane. Zapewne przy najbliższej okazji wręczę komplet mojej przyjaciółce w pod jakimkolwiek pretekstem prezentu , a w moim domu zagości na dłuższy czas :)
  • 28 maja 2022 o 14:04
    Bardzo dobry, ale trudno dostępny
    Lubię ten szampon. Dobrze oczyszcza włosy i ładnie pachnie. Jedyny mankament to fakt, że jest trudno dostępny. Pierwszy raz zakupiłam go w Kaufland. Niestety, rzadko chodzę do tego sklepu. Szukałam go w Rossmannie, a także w supermarketach.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza włosy
    • ładnie pachnie
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • Wprawdzie nie jest to wada produktu, ale napiszę tylko tyle, że jest trudno dostępny.
    idlla
    19 maja 2022 o 18:59
    Cudownie pachnie i dokładnie oczyszcza skórę głowy
    Truskawkowy szampon Herbal Essences przede wszystkim urzekł mnie swoim cudownym zapachem. Słodka truskawka przełamana delikatną miętą to wyjątkowo uzależniające połączenie! <3 Szampon idealnie oczyszcza skórę głowy, pozostawiając włosy lśniące i miłe w dotyku. Pomimo zawartości silnych detergentów nie podrażnia ani nie uczula, nawet przy częstym stosowaniu. Włosy po umyciu są odbite od nasady i łatwo się je rozczesuje. Produkt bardzo dobrze się pieni, przez co łatwo rozprowadza się na włosach oraz nie ma problemu z jego spłukiwaniem. Jeśli szukacie mocno oczyszczającego szamponu, który nie podrażni skóry głowy, to bardzo polecam ten produkt. :)
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    • dokładnie oczyszcza
    • nie podrażnia
    • jest wydajny
    • zostawia włosy w dobrej kondycji
    • dobrze się pieni
    • dobrze się spłukuje