Pomadki i szminki

5 na 51 opinię

• 14 maja 2023 o 22:34
    Piękno i wyrazistość ust
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Przy wyjściach na wyjątkowe okazje, nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez nałożenia pomadki. Lubię dopełniać makijaż mocniejszym akcentem na ustach oraz podkreślać ich wyrazistość. Choć nie kupuję takich produktów zbyt często, to raz na jakiś czas robię wyjątek i zaopatrzam się w różnorodne nowości. Z marką Bobbi Brown spotkałam się po raz pierwszy, gdy próbkę tejże pomadki otrzymałam kiedyś w dodatku do zamówienia składanego w drogerii internetowej Douglas. Z zaciekawieniem przystąpiłam do jej testowania. Pomadka zamknięta jest w gustownym opakowaniu o dominującym złotym kolorze wraz z uzupełnieniem w postaci czerni. Możemy tu dostrzec logo marki oraz przypisany odcień pomadki. Sam produkt ma formę sztyftu z wyprofilowanym zakończeniem, zaś jego konsystencja jest dosyć kremowa. Linia Luxe Lip Color posiada wiele dostępnych wersji kolorystycznych, a mnie akurat trafił się odcień Parisian Red, czyli mocno intensywna czerwień. Kolor ten skradł moje serce i z niecierpliwością wyczekiwałam okazji, gdzie będę mogła wypróbować działanie tejże pomadki. Jest niesamowicie kobiecy, podkreśla wyjątkowość oraz dodaje wiele elegancji. Co do aplikacji, to nie sprawia większych problemów, a pomadka odpowiednio rozprowadza się po ustach dzięki świetnej pigmentacji. Przede wszystkim, jest dosyć trwała i przez wiele godzin utrzymuje się naprawdę na wysokim poziomie, bez nanoszenia jakichkolwiek poprawek. Oczywiście, zależne jest, co akurat jemy, ale większość spożywanych produktów nie wpływa na stan makijażu. Pomadka szybko zastyga a jednocześnie nie wysusza ust i nie podkreśla suchych skórek, co oceniam na duży plus, ponieważ przy demakijażu nie muszę się namęczyć, żeby zmyć ten produkt. Zapach i smak są bardzo delikatne, chwilami wręcz niewyczuwalne. Jestem bardzo zadowolona z posiadania tej pomadki i mimo że posiadam jedynie próbkę, to cieszę się nią już naprawdę długi czas. Chętnie sprawdziłabym inne warianty kolorystyczne, więc kto wie... może po raz kolejny zaprzyjaźnię się z tą pomadką!
    Zalety:
    • trwałość
    • wiele wersji kolorystycznych
    • nie wysusza ust
    Wady:
    • wysoka cena