Farby do włosów

ELD Naturalna farba i odżywka koloryzująca do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Ganette
    5 listopada 2022 o 18:26
    Uwielbiam....
    Farbę kupiłam dawno temu w sklepie zielarskim i z kosmetykami naturalnymi... wybrałam odcień basma, chciałam wyrównać kolor moich włosów na których miałam jasne ombre. Wybrałam kolor najbardziej podobny do mojego naturalnego koloru. Trochę obawiałam się efektu na rozjasnianych włosach, no ale zaryzykowalam i nie żałuję. Efekt na włosach jest świetny, włosy mają piękny połysk i są mięciutkie. Wyplukuje się z włosów dość długo. Rozjasnione włosy dawno scielam Ale farby dalej używam raz w miesiącu żeby podkreślić kolor naturalnych włosów. Po długim stosowaniu mogę powiedzieć że odżywia włosy i je pielęgnuje. Zuzylam już niezliczoną ilość opakowań i serdecznie polecam. Wybór kolorów jest spory, więc raczej każdy znajdzie coś dla siebie.
    krokuch
    29 kwietnia 2016 o 20:43
    ZAMIAST NATURY - MNÓSTWO PARABENÓW
    Tak bardzo zasugerowałam się dobrymi opiniami, że nawet nie przeczytałam składu... A tam ciekawe rzeczy są napisane i okazuje się, że nie mają nic wspólnego z naturą... Może poza wyciągiem z henny... + łatwo się nakłada + nie drażni zapachem + nie ma problemu ze spłukaniem jej z włosów + nie niszczy włosów - w składzie paskudne parabeny !!! - kolor zupełnie inny niż oczekiwany - kolor chna wyszedł ciemnoczerwony Pomimo minusów jest to najlepsza farba, jaką dotąd stosowałam.
  • 10 sierpnia 2014 o 20:41
    Piękny, intensywny kolor
    WOW! Jestem pod wrażeniem efektu.\\\\\\\\n\\\\\\\\nPosiadam włosy do ramion, taki "odrośnięty" bob. Przed farbowaniem henną miałam 2.5 cm odrost po farbowaniu u fryzjera. Na koloryzację henną skusiłam się widząc świetne efekty na włosach mojej mamy, poza tym po profesjonalnych farbach trochę wypadały mi włosy. \\\\\\\\n\\\\\\\\nUżyłam odcienia miedzianego. Najpierw nałożyłam farbę na odrosty, trzymałam farbę ok 15 minut, a później resztę henny na całe włosy. Całkowity czas farbowania to 1 h i 10 minut. \\\\\\\\n\\\\\\\\nEfekt przeszedł moje oczekiwania. :) Kolor jest wyrazisty, nasycony, włosy są puszyste i sypkie, skóra głowy nie jest podrażniona. Oczywiście kolor wypłukuje się przy każdym myciu ale dla mnie to nie jest nic negatywnego, wręcz przeciwnie, mam na włosach różne odcienie rudego.\\\\\\\\n\\\\\\\\nMały minus, za który odejmuję pół gwiazdki - czerwoniaste refleksy na odrostach i słabszy kolor na końcach (tam gdzie jeszcze trzymała farba fryzjerska) ale myślę, że da się to ogarnąć. Za dwa tygodnie zamierzam wypróbować kasztan, może będzie mniej tej czerwieni ewentualnie pomieszam miedziany z jakimś bardziej stonowanym odcieniem.\\\\\\\\n\\\\\\\\nPoniżej załączam zdjęcie zaraz po farbowaniu, przepraszam za jakość. :)
    Juvikas
    3 maja 2014 o 23:35
    z przykrością, ale NIE
    Jestem uczulona na barwnik parafenylodiaminę (PPD), który występuje w każdej standardowej farbie do włosów, dlatego gdy znalazłam ten produkt bardzo się ucieszyłam. Przed zakupem w zielarni oczywiście dokładnie przejrzałam skład, czy aby nie zawiera PPD. Nie zawierał, więc kupiłam. Przyznaję, że z radości zapomniałam o teście alergicznym przed aplikacją, ale nauczona doświadczeniem gdy coś PPD nie ma to jest ok. Aplikacja wygdna, trzymałam na głowiek ok 1,5 h. Po umyciu włosów była rewelacja! Były miłe, miękkie i miały ładny kolor. Zero podrażnienia. Dopiero następnego dnia rano się zaczęło. Straszne swędzenie głowy, opuchlizna, bąbelki i sączenie.... Nie miłe.... Dziś mija 4 dzień i ciężko mi dotknąć skórę głowy i szyi bo jest to dość bolesne.... Podsumowując chciałabym tylko ostrzec wrażliwsze osoby, że może skończyć się niemiłym odczynem alergicznym. Z przykrością nie kupię tego produktu ponownie. Dla równowagi muszę przyznać, że kolor BASMA wychodzi pięknie i jak to bywa przy farbach naturalnych będzie ciemniejszy niż po aplikacji, a o to mi chodziło. Dlatego daję jedną gwiazdkę. I na sam koniec plus za cenę. Koszt w zielarni to ok 12 pln. Używam tego produktu od: użyłam raz Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 2 marca 2014 o 0:03
    lipa
    Farba ma za zadanie zmienić kolor włosów. To coś jest dla mnie jak szamponetka...kolor strasznie szybko się wypłukał. Włosy po koloryzacji nie miały jednolitego odcienia - odrosty jaśniejsze, dalej ciemniejsze...;/ Jedyy plus ze nie zniszczyła włosów i nie miałam po niej problemów z włosami. Nie kupię Używam tego produktu od: jakis czas temu Ilość zużytych opakowań: 1 cala w kolorze czarnym

Zobacz także inne Farby do włosów