Pudry do twarzy

Honest Beauty Loose Powder Przezroczysty sypki puder korygujący niedoskonałości

shewild
    21 grudnia 2024 o 16:57
    Fantastyczny do codziennego, naturalnego makijażu
    To ostatnio mój ulubiony puder. Pudru sypkiego używam praktycznie codziennie do utrwalenia makijażu, a przede wszystkim ujednolicenia i zmatowienia świecących partii. Pomimo tego, że przetłuszcza mi się skóra w strefie T, to rzadko sięgam po stricte matujące pudry – tam zazwyczaj sprawdza się puder w kamieniu, którym wykonuję poprawki w ciągu dnia. Natomiast przy wyborze pudru sypkiego stawiam na te dające naturalny efekt, nawet delikatne rozświetlający, bo wtedy moja skóra wygląda najlepiej. Ten oto puder od Honest Beauty jest świetny, bardzo lubię po niego na co dzień sięgać! Pierwsza rzecz, którą uwielbiam, to opakowanie. Bardzo przemyślane i niesamowicie wygodne. Pod nakrętką mieści się zamykane wieczko, które nie pozwala na niekontrolowane wysypywanie się pudru. Pod wieczkiem natomiast znajduje się otwór o sporej średnicy z siateczką-membraną. Super rozwiązanie, a tak rzadko spotykane. Ta siateczka jest minimalnie sprężysta, więc kiedy wkładamy w nią pędzel, to zagłębia się w pudrze, a wszelki nadmiar bardzo łatwo strzepać odbijając go o tę siateczkę. Super wygodna aplikacja, bez rozsypywania pudru i wykorzystując go do samego końca. Pod koniec (bo właśnie zbliżam się do końca i widzę, że pudru już coraz mniej) trzeba przed otwarciem nieco wstrząsnąć opakowaniem, ale i tak uważam, że to jedno z najbardziej przemyślanych opakowań jakie miałam w przypadku pudru sypkiego. Na początku odrobinę irytował mnie zapach, bo jest taki jakby pudrowy, słodkawy, waniliowy. Nie jest mocny, ale czułam go omiatając twarz pędzlem. O tyle dobrze, że zapach szybko znika, po jakichś dwóch tygodniach praktycznie ulotnił się do zera i od tego czasu puder był już dla mnie bezzapachowy. Kolor pudru jest uniwersalny – to taki jasny beż, na wpół transparentny. W opakowaniu może się wydawać odrobinę żółty, jak pudry bananowe, ale na jasnej skórze super się dostosowuje, nie ciemnieje, nie żółci, a na ciut ciemniejszej nie odznacza. Mam jasną cerę i świetnie się z nią stapia. Puder naturalnie matuje – nie na mur beton, że skóra nic się nie błyszczy, ale bardzo fajnie minimalizuje to błyszczenie, zostawiając naturalny, lekki błysk na mojej mieszanej cerze. Obecnie pod makijaż używam kremu z filtrem, który zostawia mocno świecący film, ale ten puder dobrze sobie z nim radzi i eliminuje niezdrowy błysk. Nadaje fajne, miękkie wykończenie. Sypkie pudry zawsze nakładam w rozsądnej ilości i w tym przypadku nigdy nie zdarzyło mi się, żeby puder był widoczny. Nie "ciastkuje" w ciągu dnia, nawet gdy skóra już zaczyna się nieco świecić to nie “wybija” sebum na zewnątrz. Daje on naprawdę super naturalny, trwały efekt. Puder doskonale utrwala makijaż i świetnie się łączy z innymi kosmetykami. Często nakładałam jeszcze na niego np. prasowany róż czy bronzer, kilka ruchów pędzlem i wszystko ładnie się łączy, bez plam. Nie zauważyłam, żeby wysuszał skórę, jak dla mnie ma wręcz działanie pielęgnujące, bo uspokaja skórę i czuję, że pod nim oddycha i nie jest po prostu zablokowana makijażem. Szczerze polecam, puder ma krótki, naturalny skład, a w działaniu nie różni się od wielu innych trwałych drogeryjnych pudrów. Do tego ma sporą pojemność i wystarcza na długo. Cena jest nieco wyższa i marka nie jest dostępna na każdym kroku, ja akurat kupiłam puder w perfumerii Douglas. Z pewnością do niego wrócę, jest świetny!
    W perfumerii
  • 24 stycznia 2022 o 17:06
    Rewelacja!
    Po przetestowaniu dziesiątek pudrów okazuje się,że ten jest najlepszy! Skład,wydajność, wykończenie, wszystko jest jak należy. Tak drobnego pudru jeszcze nie widziałam na oczy. Twarz nim przypudrowana wygląda bardzo naturalnie,wręcz stapia się ze skórą, zwłaszcza spryskany Fix+. Jest po prostu lekki jak piórko. Siteczko pozwala na nabranie naprawdę niewielkiej ilości. Efekt naturalnego matu utrzymuje się na twarzy praktycznie cały dzień. Produkt nie zapycha skóry,ma świetny skład. Bardzo długo go miałam, przynajmniej pół roku albo i dłużej. Nie mam mu naprawdę nic do zarzucenia. Na pewno do niego wrócę,gdy skończę swoje zapasy. Polecam, naprawdę warto, zwłaszcza,gdy jest w promocji.
  • 18 lipca 2021 o 9:52
    Bardzo dobry ale trzeba uważać
    Puder, który ze względu na swoją pojemność wystarczy mi już chyba do konca życia. Opakowanie jest bardzo poręczne- po odkręceniu wieczka napotykamy sitko, dzięki czemu łatwiej nabrać jest JAK NAJMNIEJ kosmetyku. W przypadku tego pudru, to dosyć ważne, bo używany w zbyt dużej ilości wygląda u mnie nie najlepiej i potrafi bardzo wysuszyć. Używam minimalną ilość - robię pędzlem takie "cmoki" na całej twarzy i delikatnie omiatam. Puder służy mi głównie do zmatowienia szalonego błysku po kremie z filtrem UV. Bardzo dobrze matuje, skóra jest jedwabiście gładka w dotyku. Używam go zamiennie z pudrem Rhea, bo boję się wysuszenia.
    Wady:
    • może wysuszyć
  • 6 września 2020 o 20:12
    Bardzo dobry puder.
    Skóra jest jedwabista i każdy kolejny kosmetyk, jak róż czy rozświetlacz, ładnie się rozprowadza i nic się nie waży. Jest lekki, mało wyczuwalny na twarzy. Dobrze matowi.
  • 19 marca 2020 o 21:46
    Mega
    Przez długi czas nie używalam żadnych pudrów. Kilka razy się zrazilam i przez pewien okres odpuściłam sobie ich używanie. Aż w końcu natrafilam całkiem przypadkiem na ten puder u koleżanki i bylam w wielkim szoku. Puder bardzo trwały, nie tworzy efektu maski. Nakładam go codziennie.