Szampony do włosów

Gift of Nature Normalizujący szampon do włosów przetłuszczających się

Gift Of Nature Szampon do Włosów Przetłuszczajacych się 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lutego 2024 o 3:33
    Fajny oczyszczający szampon
    Ok, to jest bardzo prosty i oczyszczający szampon. Nie wiem czy ten szampon nadal jest produkowany, ale łączą mnie z nim całkiem dobre wspomnienia, hehe :'). Miał na pewno przepiękny, ziołowy zapach. Skóra głowy była naprawdę dobrze oczyszczona, ale na pewno "nie była zrypana". To po prostu taki naprawdę fajny i w przyzwoity produkt do oczyszczania skóry głowy oraz długości włosów. Jeśli nadal ten produkt gdzieś się pojawia to jak najbardziej go polecam :)
    Zalety:
    • Przyjemny zapach ziołowy
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy oraz długość włosów
    Wady:
    • Wydaje mi się, że zbyt wydajny to on nie był, bruh...
  • 26 października 2022 o 12:32
    Jest ok
    Mam włosy szybko przetłuszczające się i dodatkowo suche na końcach. Szampon jest ok, dobrze się pieni i domywa włosy. Nie zauważyłam aby znacząco przedłużał lub skracał świeżość włosów.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • dobrze domywa włosy
    Drogeria Natura
    DomFra
    13 października 2022 o 11:17
    Dobry, łagodny szampon, ale nie przedłuża znacząco świeżości włosów
    Na ten szampon natrafiłam podczas buszowania w Hebe, a poleciła mi go przyjaciółka. Wrzuciłam go do koszyka i jestem z niego dość zadowolona. Plastikowa butelka o pojemności 300 ml umożliwiała sprawdzenie ilości produktu tylko pod światłem. Co mnie w niej zaskoczyło to fakt, że bez problemu wydobyłam z niego cały szampon bez żadnych kombinacji. Na pewno przyczynił się do tego wygodny kształt butelki oraz zakończenie z dziubkiem. Butelka była bardzo poręczna, więc pod tym względem brawo. Szampon miał przeźroczysty, lekko żółtawy kolor, a jego konsystencja była w sam raz (ani zbyt lejąca ani zbyt gęsta). Zapach był dla mnie dość neutralny, nie utrzymywał się długo na włosach. Co do działania – szampon domywał, odświeżał skórę głowy, ale dalej musiałam myć włosy co drugi dzień. ALE wyglądały trochę lepiej niż zwykle, za to plus, bo jednak jakoś wpływał na ich świeżość – nie spektakularnie, ale jednak. Szampon dobrze się pienił, no chyba, że miałam mocno brudne włosy. Ale wtedy myłam włosy dwukrotnie i już za tym drugim razem było super. Szampon nie podrażnił skóry głowy, nie spowodował łupieżu, nie plątał włosów. Nie koił podrażnionej skóry głowy, ale nie pogarszał jej stanu. Cieszy mnie, iż powstaje coraz więcej szamponów dedykowanych delikatnej skórze głowy. Ten jest całkiem dobry, chociaż miał mały wpływ na przetłuszczanie, dlatego ideału będę szukała dalej.
    Zalety:
    • dobrze się pieni,
    • neutralny zapach,
    • wygodne opakowanie,
    • nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje łupieżu,
    Wady:
    • nie przedłuża świeżości włosów, nie wpływa znacząco na ich przetłuszczanie
  • 12 października 2022 o 17:16
    Brak poczucia świeżości
    Na początku recenzji chciałam podkreślić, że używałam opakowania granatowego (nie tego nowego zielonego). Dla mojej skóry głowy (z tendencją do przetłuszczania się) nie sprawdził się. Spowodował łupież (może nie jakiś bardzo nasilony ale jednak), a to dyskwalifikuje go jako szampon. Nadmienię, że była to jedyna zmiana w mojej pielęgnacji stąd mogę z dużą dozą pewności wskazać winowajcę. Szampon ma konsystencję nie za gęstą, pieni się dobrze, oczyszcza w sposób średni, na drugi dzień włosy raczej są nieświeże (gdzie stosując łagodniejsze szampony miałam lepsze uczucie świeżości)
    Zalety:
    • pienienie
    Wady:
    • brak uczucia świeżości, wywołał łupież
  • 4 września 2022 o 0:36
    Faktycznie działa
    Moje włosy to długie, typowe niskopoory z tendencją do przetłuszczania się skalpu. Opakowanie produktu to ciemno-granatowa tubka z charakterystyczną dla serii grafiką kobiety w na turkusowym tle. Posiada zakrętkę (wciśnięcie umożliwia nam wydobycie produktu), która pozwala na bezproblemowe dozowanie produktu (nawet mokrymi rękoma). Szampon jest przezroczysty, o lekko żelowej konsystencji, która dość dobrze się pieni. Zapach dość delikatny, ziołowy, nie pozostaje zbyt długo na włosach. Moje włosy po umyciu (nawet bez zastosowania odżywki) są przyjemnie gładkie i sypkie - jestem jednak posiadaczką niskoporów, którym niewiele potrzeba do szczęścia. Co najważniejsze - faktycznie ograniczył u mnie przetłuszcza się włosów, mimo że nie pokładałam zbyt dużych nadziei pod tym kątem. Po miesiącu regularnego używania moje włosy dłużej zachowują świeży wygląd, dzięki czemu mogę myć je dzień później niż zazwyczaj co jest dla mnie niesamowicie pozytywnym zaskoczeniem. Na pewno wrócę do niego ponownie, szczególnie biorąc pod uwagę przełożenie ceny do jakości produktu.
    • działanie !!!