Szampony do włosów

Faith In Nature Seaweed & Citrus Shampoo (Organiczny szampon do wszystkich rodzajów włosów z wyciągiem z wodorostów i olejkiem z cytrusów)

• 21 sierpnia 2022 o 14:40
    super mocny rypacz bez CB i gliceryny
    Szampon jest tzw rypaczem, idealny do mocnego oczyszczania skóry, choć na opakowaniu pisze że jest bez sls co jest oczywiście prawdą, w składzie znajdziemy Ammonium Laureth Sulfate który tak jak sls jest mocnym detergentem. Przepięknie pachnie, tak cytrusowo bardzo lubie go używać w sezonie wakacyjnym. Szampon ma bardzo płynną konsystencję, generalnie przelewa się przez palce co nie każdemu może się spodobać. Dosyć dobrze się pieni, opakowanie całkiem wygodne bez problemu dało się go zużyć do końca bez rozcinania opakowania. Nie zawiera cocamidopropyl betaine ani gliceryny co spodoba się wielu osobom które są uczulone na CB bądź gdy gliceryna ich puszy. Oczyszczał bardzo dobrze nie wysuszając przy tym skóry głowy. Mogę go jak najbardziej polecić zarówno do codziennego stosowania jak i do oczyszczania co kilka myć przy stosowaniu na codzień łagodnych szamponów.
    Zalety:
    • piękny cytrusowy zapach
    • dobrze się pieni
    • wydajny
    • dostępność w hebe
    • dobrze oczyszcza, jest to tzw. rypacz
    • bez CB i gliceryny
    Wady:
    • napis "no sls" choć zgodny z prawdą może być mylący dla osób co się nie znają na składach, bo zamiast sls mamy als
    Mara97
    17 stycznia 2022 o 13:33
    Instensywnie myjący bez sls
    Rzadko kiedy kupuje kosmetyki bez zapoznania się z opiniami, ten wybór był wyjątkiem od reguły. Szukałam szamponu, który nie posiada w składzie sls. Takie produkty zazwyczaj słabo się pienią i przynajmniej u mnie zostawiają włosy dosyć szorstkie. Ten szampon jest dla mnie zaskoczeniem, mimo iż nie ma mocno myjących substancji, bardzo dobrze domywa skórę i zostawia ją odświeżoną. Jest dosyć rzadki, ale dobrze się pieni. Ze względu na zawartość wodorostów, bałam się zapachu, ale stwierdziłam, że po szamponie z dziegciem już nic gorszego zapachowo mnie nie spotka :p Ku mojemu zdziwieniu szampon bardzo ładnie, delikatnie pachnie. Teraz w planach mam wypróbowanie innych jego wersji.
  • 5 grudnia 2021 o 15:02
    Dobry rypacz.
    Potrzebowałam mocnego szamponu bez SLS. Chciałam kupić ten z lawendą, ale niestety nie był dostępny. Tak więc się skusiłam na ten skoro trwała jeszcze promocja. Gdy użyłam pierwszy raz to poczułam piękny zapach cytrusów. Wtedy jeszcze nie używałam odżywek. Dlatego nie spodobało mi się, że po tym szamponie moje włosy były tępe. Szampon bardzo dobrze oczyszcza. Dlatego po jego użyciu powinno dać jaką odżywkę. Starczył mi na bardzo długi czas. Używałam go 2 razy w miesiącu, a potem przeszedł w tryb 1 raz. Cena dobra. Kupiłam go za 26-28zł na promocji.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • zapach cytrusów
    • bez sztucznych konserwantów i barwników
    • cena na promocji
  • 27 sierpnia 2021 o 21:11
    Uwielbiam
    Szampon to typowy "rypacz" i w tej kwestii swietnie sie sprawdza. Ma taki sklad ze nie zostawia nic na wlosach, wlosy po nim są "gołe". Ma piekny (i oryginalny!) zapach i swietnie sie pieni, ale trzeba troche wiecej go użyć. Jest jednak wydajny. Również nie wysusza włosów, nie jest agresywny, jedynie dobrze oczyszcza z nadbudowy. Ja stosuję razem z odżywką. Polecam
    Zalety:
    • pienienie, działanie, zapach
    peszy
    2 sierpnia 2021 o 16:56
    Świetnie oczyszcza, najlepiej stosować razem z odżywką
    Szampon kupiłam z instagramowego polecenia. Kupiłam i używałam w duecie z odżywką z tej samej serii. Szampon ma piękny zapach. Jeśli ktoś się obawia wodorostów, to zupełnie nie ma czego. Zapach jest cytrusowy i maskuje całkowicie glony :) Konsystencja jest lejąca, tu trzeba uważać, bo łatwo rozlać szampon. Zaskakująco dobrze się pieni, nie trzeba go dużo, dlatego jest bardzo wydajny, tym bardziej że butelka to 400 ml. Mokre włosy po spłukaniu szamponu są suche i sztywne. Zdecydowanie trzeba użyć odżywki. Ale warto, bo potem efekt jest super. Efekt to lekkie, lśniące włosy, odbite od nasady i pięknie pachnące. Czy zbyt częstym stosowaniu można uzyskać efekt odwrotny. Lepiej stosować na przemian z innym szamponem. Szampon jest dość drogi, ale warto polować na promocje. Udało mi się go kupić na promocji w Hebe -50%. Polecam także odżywkę.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • dobry skład
    • wydajny
    • duża pojemność
    • nie podrażnia
    • daje efekt lśniących, lekkich włosów
    Wady:
    • dostępność stacjonarnie