Skóra, włosy, paznokcie

Avet Pharma Mega Krzem z biotyną

Skuteczność:
  • 12 kwietnia 2024 o 13:04
    Niezrównany
    Próbowałam wielu suplementów, ale żaden nawet nie zbliża się skutecznością do Megakrzemu z biotyną. Te tanie i niepozorne tabletki czynią cuda. Moje włosy i paznokcie to twory słabiutkie z natury - włosy raczej rzadkie i kruche, paznokcie cienkie jak papier, nie pomaga im też praca z ciągłą dezynfekcją i w rękawicach. Działając od zewnątrz, udało mi się i jedne i drugie przywrócić do jako takiego stanu. Aż przyszło ono: wypadanie. Żelazo w normie, jajniki i tarczyca w normie, a włosy leciały i leciały. Tak w moje ręce wpadło wiele rzeczy, aż w końcu te tabletki. Tak, jak wspomniałam, moim celem były raczej włosy, ale to paznokciom Megakrzem posłużył na samym początku. Po miesiącu regularnego brania zobaczyłam większą twardość i grubość płytki, bez problemu udało mi się zapuścić ją o 2-3mm dłuższą niż zwykle, a to dla mnie duży wyczyn. Na włosy przyszedł czas po około 3 miesiącach. Wypada mi nadal więcej włosów niż powinno, ale pokazała się też cała masa nowiutkich babyhair. Mam wrażenie, że efekt widzę nawet na brwiach i rzęsach, które są mocniejsze i dłuższe. Niestety, troszkę ciemniejsze wydają mi się też włosy na rękach. Podejrzewam, że na reszcie ciała też by były, gdyby nie laser ;) Mimo ostatniego, bardzo polecam Megakrzem. Super dostępność, niska cena, a efekt genialny.
    _inga
    25 stycznia 2023 o 20:54
    Suplement diety Mega Krzem z Biotyną, Avet Pharma
    Mega Krzem z biotyną kupiłam w jednej z aptek internetowych. Opakowanie zawiera 40 szt tabletek zapłaciłam około 15 zł Stosowałam już wiele różnych suplementów diety na włosy i paznokcie moim faworytem jest Merz, Spezial, Włosy, skóra, paznokcie jednak od czasu do czasu dla odmiany sięgam po inne produkty mające na celu wzmocnienie włosów i paznokci - tym razem sięgnęłam po Mega krzem z biotyną. Spożycie zalecane przez producenta to jedna tabletka dziennie po posiłku , czyli jedno opakowanie wystarczy na ponad miesiąc, ja zażywam tabletkę rano po śniadaniu popijając szklanką wody. Mega krzem z biotyną wzmacnia włosy i paznokcie, pojawiają się kolejne baby hair, natomiast paznokcie twardsze bardziej odporne na uszkodzenia. Duży plus za bogaty skład najdziemy tam biotynę, cynk, selen, krzem oraz wiele innych witamin i minerałów. Podsumowując fajny niedrogi suplement z bogatym składem, nie jest to mój hit i moim ulubieńcem nadal zostaje Merz, Spezial, Włosy, skóra, paznokcie jednak na pewno jeszcze do niego wrócę. Serdecznie polecam, Dobra jakość w atrakcyjnej cenie.
    Zalety:
    • tabletki są łatwe do połknięcia
    • tylko jedna tabletka dziennie
    • skład
    • wzmacnia włosy i paznokcie
    • pojawiające się baby hair
    • paznokcie twardsze bardziej odporne na uszkodzenia
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Sabi01
    13 stycznia 2023 o 11:51
    Super!
    Tabletki te stosuję od kilku lat z przerwami i są moim nr 1 w kwestii pielęgnacji i wzmocnienia włosów. Zawierają bogaty skład, są niedrogie i nie mają brzydkiego zapachu. Łatwe do połknięcia owalne tabletki koloru beżowego wspomagają utrzymanie włosów w dobrej kondycji. W okresie grzewczym moje włosy są szczególnie podatne na łamanie, wypadanie i nadmierną suchość. Wymagają pielęgnacji i suplementacji. Stosowałam w życiu już różne suplementy diety, ale te z wymienionych wyżej względów, stały się moimi ulubionymi. Włosy nie wypadają, są silne i zdrowe dzięki pomocy tych tabletek. Oczywiście warto pamiętać o zdrowej diecie, bo bez właściwego odżywiania nie można liczyć na cud. Zdrowe włosy i paznokcie są efektem odpowiednio dobranej diety i suplementacji, a nie tylko pielęgnacji. Gospodarka hormonalna organizmu również nie jest bez znaczenia. Zdecydowanie jednak warto wspomagać się dobrym, skutecznym suplementem. Polecam wypróbować Mega Krzem. Na moje włosy działa:)
    Zalety:
    • Jakość
    • Skład
    • Skuteczność
    • Łatwe do połknięcia
    canbria
    10 lutego 2021 o 19:40
    Po tych tabletkach miałam wysyp baby hair!
    Tymi tabletkami robię sobie kurację zawsze wtedy, gdy widzę, że moje włosy nadmiernie wypadają i potrzebują wzmocnienia od wewnątrz. Sięgałam po nie już kilka razy i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Są tanie, łatwo dostępne, czego chcieć więcej? Opakowanie typowe - kartonik z wizerunkiem pani z pięknymi włosami. W środku znajdziemy 2 blistry po 20 tabletek każdy. Tabletki łykamy tylko raz dziennie. Przyznam szczerze, że szukając odpowiedniego suplementu właśnie na tym mi zależało. To przede wszystkim wygoda w stosowaniu, wystarczy, że raz dziennie po nie sięgniemy i mamy już z głowy. Tabletki są całkiem spore, zielone, matowe i mają specyficzny zapach, który ciężko jest mi do czegokolwiek przyrównać. Ja jakoś wyczulona na zapachy nie jestem i mnie on raczej nie przeszkadza, ale na pewno znajdą się osoby, które będzie on odrzucał. Popijam szklanką wody, mimo dużych rozmiarów bez problemu je przełykam. Kurację Mega Krzemem robię sobie zazwyczaj raz w roku - jesienią lub zimą. Biorę wtedy dwa opakowania pod rząd. Pierwsze efekty widziałam już po lekko ponad miesiącu od stosowania. Ograniczyło się wypadanie włosów. Po dwóch miesiącach zauważam, że zaczęły one szybciej rosnąć, bardziej się błyszczą i są po prostu zdrowsze. To, co rzuca mi się jeszcze w oczy, jeśli chodzi o włosy to wysyp baby hair - po koło 2 miesiącach jest ich mnóstwo, wesoło odstają na wszystkie strony, także super! Paznokcie również są wzmocnione, nie kruszą się tak i nie łamią. Zauważalnie szybciej rosną - oczywiście najlepiej widać to po odrostach, gdy mamy nałożoną hybrydę lub żel :) Polecam te tabletki, są łatwo dostępne, tanie i przynoszą bardzo fajne rezultaty. Skład moim zdaniem jest całkiem ok, duża zawartość biotyny, skrzypu i innych witamin. Pamiętajmy jednak, że tabletki to dopiero połowa sukcesu, ponieważ oprócz nich trzeba się także zdrowo odżywiać.
    Zalety:
    • skuteczne
    • włosy szybciej rosną i jest wysyp baby hair
    • paznokcie są wzmocnione
    • tanie
    • łatwo dostępne
    Wady:
    • specyficzny zapach tabletek, który nie każdemu podpasuje
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie