Żele pod prysznic

OnlyBio Baby, Hipoalergiczna pianka do mycia ciała dla skóry wrażliwej, alergicznej, z AZS

• 3 grudnia 2024 o 18:01
    Bezpieczeństwo, delikatność i wydajność w jednym produkcie
    Plastikowa butelka w kolorze jasnego turkusu z pompką, która po lekkim przekręceniu do oznaczonego poziomu zostaje zwolniona i można naciskając uwolnić lekką piankę, która początkowo zwięzła po kilku sekundach rozpływa się na dłoni. Sama pompka potrafi wyrzucać z siebie piankę z dużym impetem, dlatego warto mieć to na uwadze; czasami minimalnie przesunie się i wtedy blokuje, więc podczas mycia może to być problematyczne, bo trzeba użyć obydwu rąk do ponownego ustawienia w pozycji otwartej. Zapach ledwo wyczuwalny, minimalnie przypomina mi woń sody oczyszczonej, ale nie drażni i po spłukaniu z ciała kompletnie niewyczuwalny na skórze. Na jedno mycie dziecka zużywam jakieś sześć pompek, które dawały uczucie czystości, ale nie ma co liczyć na całkowite zmycie ze skóry rąk maziajek z markerów kolorowych po plastycznych zabawach, ale jakieś ślady po kredkach znikają całkowicie. Bardzo delikatny kosmetyk myjący, który nie przesusza bardzo delikatnej i wrażliwej skóry alergika, niewielkie stany zapalne szybko złagodzone, dodatkowo ponadprzeciętnie wydajny - używany kilka razy w tygodniu po kilka pompek przez 4 miesiące i w opakowaniu nadal jest jeszcze prawie połowa płynu.
  • 23 października 2023 o 22:41
    Nienajgorsza pianka w tragicznym opakowaniu
    Łagodny produkt do mycia to pozycja obowiązkowa w łazience, odkąd na świecie jest moja córka. Chętnie testuję i im jest większa tym bardziej otwieram się na inne marki i formuły. To jej pierwsza pianka - jak dotąd testowałyśmy łagodne, lekko olejkowe żele i klasyczne mydełka. Powiem szczerze, że o ile sam produkt jest ok, tak opakowanie jest do bani i nie mogę tego zdzierżyć! Kosmetyk otrzymujemy w plastikowej butelce z pompką. No właśnie, pompka - bardzo "gruba", duża pompa. Zrobiona z pokaźnej ilości plastiku. Okropnie twarda i ciężka w obsłudze. Ja muszę nacisnąć ją solidnie obiema dłońmi, do tego uważać, bo lubi psikać piankę dalej, niż większość żeli. Obsługa tego produktu jedną ręką, gdy drugą trzymam i ogarniam 1,5 roczną córkę jest czymś czasem niemożliwym, a przynajmniej utrudnionym. Poprzednio używany żel HiPP miał taką zwykłą, cienką pompkę. Wystarczyło lekkie dotknięcie jej, a wypluwała od razu niewielką ilość. Tu trzeba solidnie wcisnąć, by wyleciała wielka chmura pianki. Nie jest lekko. Tyle, że opakowanie ładne estetycznie. Pianka jest bezzapachowa. To lekka chmurka, raczej rzadka, niż gruba i zbita. Mimo to da się nią wysmarować dziecko i porządnie umyć, nie rozpływa się tak szybko. Początkowo musiałam trochę przyzwyczaić się do tego braku poślizgu, jaki jest z olejkowym żelem. Niemniej jednak kosmetyk dobrze czyści i nie przesusza delikatnej skóry. Kosmetyk bardzo wydajny, nie wiem kiedy my go zużyjemy. Do tego niedrogi i z bezpiecznym składem - nie doczytałam się w nim niczego zakazanego dla dzieci z tego co się orientuję. Do kupienia w Rossmannie. Lekki i łagodny kosmetyk. Niestety ta pompka tak mnie wnerwia, że absolutnie powrotu nie będzie, a i ja jestem bogatsza o doświadczenia i przy zakupie kolejnych kosmetyków z pewnością zwrócę uwagę na pompkę.
    Agala89
    11 lutego 2022 o 22:08
    Super produkt!
    Pianka jest świetna. Moja córka jej używała i była bardzo zadowolona. Dla małego dziecka w ogóle forma pianki jest super, córka bardzo chętnie się kąpała i cieszyła się z pianki. Zapach jest w porządku. Skład fajny, naturalny. Nic się córce nie działo na skórze po tym produkcie. Wystarczył też na długo. Na pewno jeszcze nie raz ją kupimy :).
    Zalety:
    • delikatny zapach,
    • forma pianki,
    • dobry skład,
    • dobrze myje,
    • nie uczula,
    • wydajny.
    Wady:
    • brak.
  • 24 kwietnia 2021 o 11:30
    Pianka - przyjaciel podczas kąpieli
    Bardzo długo szukałam kosmetyków dla córeczki, które w końcu nie będą wywoływać alergii i znalazłam ! Przyjemna pianka, którą łatwo się rozprowadza, bardzo łatwo się jej używa, nie posiada ostrego zapachu, nie wywołuje alergii i ma fajny skład ;) nasz ulubieniec
    Zalety:
    • pompka tworząca pianę
    • dostepność
    • skład
    migaaa
    31 marca 2021 o 21:47
    Super pianka.
    Pianka - idealna forma kosmetyku dla każdego dziecka. Pięknie się rozprowadza, jest delikatna i ma delikatny kojący zapach. Pięknie myje małe ciałko pozostawia je mile i delikatne.
    Zalety:
    • Forma pianki
    • Pięknie myje
    • Wydajne