Preparaty punktowe

Isana Reine Haut, Anti-Pickel Gel Żel przezciw wypryskom

• 30 stycznia 2025 o 11:18
    taki chyba fajny
    kupiłam to już dłuższy czas temu, z trzy miesiące może? i też to wtedy stosowałam. piszę teraz recenzję bo akurat sobie o tym przypomniałam, bo wczoraj znalazłam go gdzieś, i z już pustego opakowania wycisnęłam resztki żelu, więc teraz mogę oficjalnie powiedzieć że mi się on skończył. szczerze mówiąc, mam raczej mieszane odczucia. był to pierwszy przeciwtrądzikowy żel jaki kiedykolwiek zakupiłam, no i krótko mówiąc - nie jest on najgorszy. zapach kocham, jest taki jakby medyczny/apteczny?? trudno mi go opisać, ale zapewne nie jest on też dla każdego więc trzeba to wziąć pod uwagę. opakowanie ładne. stosunek jakości do ceny jest ok moim zdaniem. jak chodzi o jego wydatność- tutaj trudno jest mi powiedzieć. ogółem, pomógł. mam zdjęcia z tamtego okresu czasu, i rzeczywiście skóra po użyciu wyglądała w pewien sposób lepiej, zaczerwienienie schodziło, skóra trochę się wygłądzała, a warto zaznaczyć że była to na tamten czas jedyna rzecz którą używałam do pielegnacji twarzy. aczkolwiek, problem jest w tym że naprawdę często go trzeba używać. czasami nawet używałam 3 razy dziennie, na żelu jest nawet zasugerowane by tak robić; "stosować wielokrotnie w ciagu dnia". i jak najbardziej rozumiem że taka może być potrzeba, lecz skutkuje to szybszym wyczerpaniem się produktu, a weźmy pod uwagę że kiedy używamy 3-5 razy dziennie żelu który ma 15ml, może się on szybko skończyć. nie pamiętam na ile mi starczył, też nie zawsze używałam go codziennie, zazwyczaj tylko kiedy była potrzeba, ale plus minus był to miesiąc. poza tym nie polecam go używać kiedy chce się wyjść na zewnątrz, itp.; żel tak jakby szybko zasycha i tworzy coś w stylu mini skorupy (?), oraz przy dotknięcu może się łuszczyć, co nie wygląda najestetyczniej, ale co kto lubi, tragedii nie ma. trochę jest uczucie wysuszenia, co dla mnie jest raczej minusem bo skórę z natury mam suchą, chociaż w pewnym sensie dało mi to poczucie skuteczności żelu. również dodam, że to wysuszanie, jakkolwiek przyjemne/nieprzyjemne by nie było, robi swoją robotę. poza tym, jeżeli już jest z pryszcza "otwarta rana"; po wyciśnięciu czy pęknięciu, i nałoży się ten żel, czuć takie pieczenie jak np. po żelu antybakteryjnym na ranie, co dla mnie jest dużym plusem, gdyż wciąż żyję w staromodnym przekonaniu że jak piecze to działa. i rzeczywiście, działa. żel mógł być lepszy, ale zły też nie był. czy kupię ponownie? kiedyś, kiedy skończy mi się mój obecny preparat, prawdopodobnie tak ദ്ദി (๑>ᗜ<๑)
    Zalety:
    • wysusza
    • dobrze działa
    Wady:
    • wysusza
    • trzeba często używać
  • 28 grudnia 2024 o 8:14
    Działa odwrotnie, niż powinien
    Jestem posiadaczką cery mieszanej i w zależności od różnych czynników w strefie T czasami pojawiają mi się nieproszeni goście. Warto mieć wówczas pod ręką jakiś punktowy preparat, który szybko się z nimi rozprawi. Mojego ulubieńca przestali produkować, więc musiałam się rozejrzeć za czymś nowym. W Rossku wpadł mi w oko ten żel, cena była atrakcyjna i wrzuciłam go do koszyka. Stosowałam na noc, by sobie kilka godzin działał bez przeszkody i zasuszał oraz koił zmiany. Bezpośrednio po aplikacji występowało uczucie ściągnięcia cery w miejscach nałożenia produktu. Nie jest to zbyt komfortowe, ale miewałam już takie preparaty, więc było to dla mnie do zniesienia. Niestety specyfik nie działa na pryszcze w ogóle, mało tego działa wręcz aknogennie. Miałam po nim więcej wyprysków, niż przed jego zastosowaniem. Producent zaleca stosować wiele razy w ciągu dnia, no gdyby ten żel był taki dobry, to raz by wystarczył, nie trzebaby było stosować co chwilę. Dla mnie bubel pierwszej wody.
  • 21 sierpnia 2023 o 21:33
    To jest jakby wow!!
    Od pewnego czasu mimo ponad 30 lat miewam wypryski na brodzie ( hormonalne) ale tez na całej twarzy! Próbuje cały czas coraz to innych aptecznych specyfików ale one nie działają „szybko”. Kupiłam ten żel z isany,sama nie wiem czego się spodziewałam jeśli te drogie maści na receptę mi nie pomagają… Jednak jestem mega zaskoczona! Żel bezbarwny, o lekkim aptecznym zapachu, dość wydajny jak na taka pojemność. Nakładam na wypryski po wieczornej pielęgnacji , żel szybko zasycha do formy maseczki peel-off ( dlatego nie nadaje się pod makijaż bo się łuszczy) rano pryszcz wyciskany lub nie, staje się mniej widoczny, już nie bolesny, często nawet znikają małe wykwity. Ma to co lubię czyli piecze po nałożeniu. To chyba jeszcze z dzieciństwa przekonanie ze jak coś piecze to działa antybakteryjnie, jak woda utleniona która pieni się bo są bakterie.
  • 11 kwietnia 2023 o 13:42
    Dobry specyfik w dobrej cenie
    Ponieważ pomimo bycia po 30. dalej mam od czasu do czasu problemy z wypryskami, postanowiłam nabyć jakiś punktowy specyfik, który pomoże mi z nimi zawalczyć. W Rossmannie rzucił mi się w oczy żel Isana - miał dobrą cenę, więc postanowiłam zaryzykować. Okazało się, że żel świetnie radzi sobie z wypryskami - znikają dużo szybciej. Jak jakiś pęknie albo zdecyduję się na wyciśnięcie, od razu nakładam ten żel - nie pozwala on na rozprzestrzenienie się zarazków po twarzy, a na drugi dzień skóra w wygląda o niebo lepiej. Jedyny minus, jaki zauważyłam, to fakt, że po 2-3 dniowym użytkowaniu tego żelu w jednym i tym samym miejscu, wysusza się skóra. Podsumowując: u mnie sprawdza się bardzo dobrze i nawet nie myślę o zakupie podobnego kosmetyku z droższych marek.
  • 3 kwietnia 2023 o 20:20
    Żel przezciw wypryskom
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Po przeczytaniu recenzji koleżanek, miałam obawy co do zakupu. ale spróbowałam za taką cenę - ewentualnie wyrzucę. Moja cera nie posiada trądziku itp, mam tylko problemy z wypryskami, po zastosowaniu kremu do twarzy. Nie potrzebuję jakichś żelów/pianek/kremów czyszczących cerę, bo nie o to chodzi. Szukałam coś, co pomoże pozbyć się "wulkanów" po stosowanych kremach do twarzy, nałożyć punktowo i ma to szybko zniknąć. Wiecie co? pomogło 15 ml. za 9 zł. Wysusza szybko , wreszcie znalazłam to , czego szukałam - jestem zadowolona . To jest :)
    Zalety:
    • szybko działa
    • wypukłości po wyprysku znikają
    • wysusza , tworząc białą łuskę
    • wydajne
    • niewiele trzeba produktu
    Wady: