Kremy uniwersalne

Ole Henriksen Truth, C-Rush Brightening Gel Creme Żel - krem do twarzy

• 1 kwietnia 2025 o 11:01
    Zły kremik
    Krem dostałam w prezencie więc nie wydałam na niego ani złotówki i po przetestowaniu go nie kupię go ponownie. Krem nie robi nic, co jest zadziwiające bo moja skóra bardzo lubi witaminę c. Moja cera jest mieszana z lekkimi naczynkami przy nosie i zwykle produkty w wit c pomagały mi pozbyć się zaczerwienień oraz wzmacniały naczynka. Ten krem nie robi nic, dodatkowo mam wrażenie że mnie zapychał ale nie jestem pewna więc nie mogę tego potwierdzić na 100%. Są o wiele lepsze kremy naszych marek które kosztują o wiele mniej. Omijać szerokim łukiem.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Brak działania
  • 14 stycznia 2022 o 15:00
    Trudno mi go ocenić
    Mam skórę mieszaną w kierunku tłustej, z przebarwieniami i tendencją do zapychania. Ten krem kupiłam po entuzjastycznych recenzjach RLM i Maxi. Do zestawu dokupiłam krem pod oczy, serum i żel do mycia twarzy. Krem + serum to zdecydowanie za ciężka artyleria w zestawie, skóra za szybko się przetłuszcza, nawet jeśli nałożymy minimalną ilość. Co jest dziwne, bo przecież to zestaw, produkty z jednej linii powinny się uzupełniać. Stosowany sam był wystarczający tylko w ciepłe dni, kiedy się ochłodziło zaczęły mi się na czole pojawiać suche skórki, a mix serum potem krem był wciąż za ciężki. Użytkowanie wybił na zupełnie inny level czynnik zewnętrzny - serum z Eveline z witaminą C. Jedna kropelka do porcji kremu zdziałała cuda - mam zauważalnie jaśniejsze przebarwienia, skóra nabrała blasku, a nie jest przeciążona takim kombo. Krem zużyję z przyjemnością do końca (bardzo lubię ten zapach!), ale raczej nie kupię ponownie. Za dużo kombinowania, a tyle kosmetyków czeka do testów.
  • 13 października 2021 o 18:54
    Krem okazał się być jeszcze gorszy niż serum tej marki....
    Krem zakupiłam razem z serum z tej samej serii, głównie do zredukowania przebarwień. Konsystencja jest żelowo- kremowa a sam zapach mocno cytrusowy. W składzie znajdziemy vit C(tym razem inną wersję 3-O-Ethyl Ascorbic Acid), kwas hialuronowy, kolagen a także ekstrakty z cytryny, dzikiej róży, jagód goji i rokitnika . Opakowanie kremu znajduje się w małysłoiczku również ze stonowanego szkła w pomarańczowym kolorze,tak jak serum.Podczas używania kremu razem z serum nie zauważyłam efektu rozjaśnienia, rozświetlenia i zniwelowania przebarwień. Miałam bardzo dobrze nawilżoną skórę i miłą w dotyku skórę,stała się bardziej promienna.Dodatkowo krem nie współgrał u mnie z żadnym podkładem,wszystko się ważyło i rolowało, dla tego krem stosowałam pózniej jedynie do nocnej pielęgnacji i strasznie się z nim męczyłam.Jestem trochę zawiedziona tymi produktami, nie zdecyduje się na ich ponowny zakup.
    cora
    29 sierpnia 2021 o 1:04
    Zapach ratuje atmosferę....
    Krem z witaminą C. Ole Henriksen, Truth. Dla mnie był to pierwszy kosmetyk tej marki, razem z całym zestawem, ale pamiętam, że ten krem nałożyłam na skórę jako pierwszy produkt tej marki. Byłam bardzo ciekawa efektu. Okazało się, że moja skóra zareagowała na ten kosmetyk bardzo dobrze. Nie jestem jednak obrażona, na negatywne recenzje, gdyż wiem, czym spowodowane, ale o tym później. Krem prześlicznie pachnie pomarańczami. Ma konsystencję żelu- kremu. Wchłania się szybko. Faktycznie klei się nieco, ale po jakimś czasie lepkość znika Potem, niestety, jest coś gorszego, otóż moja skóra ma tendencje do nadwrażliwości na kwasy, a witamina C (jeden z bardziej eksponowanych w reklamach składników tego kosmetyku i całej linii) jest kwasem. Pokazuje wtedy naczynka na policzkach ta moja skóra, wtedy spieszę z preparatem łagodzącym, a to np. jakiś krem nawilżający. I jest ok. W przypadku tego kremu było tak właśnie. To jest krem rozświetlający. On nie jest typowo nawilżający, chociaż i tego trochę było można odczuć. No więc po tymże kremiku odczuwałam lekkie mrowienie na policzkach, gasiłam je zwykłym kremem. Ta kombinacja przyniosła ulgę, ale i rozświetlenie. Moja skóra była bardziej wypoczęta, taka "soczysta". Skóra nie była ściągnięta, miała jakąś tam elastyczność, komfort. Znakomicie nosił się na takiej pielęgnacji makijaż. No i urzekł mnie ten zapach. Na pewno słoiczek jest niedobrym opakowaniem, higieny żadnej. Szpatułka zawsze w łazience jakaś jest, więc skorzystałam z takiej możliwości. Cena kosmos, ale opłaca się kupować OH w zestawie z kremem pod oczy (zawsze w zestawach w magicznej pojemności 7 ml) i serum z wit. C. Dlaczego ma niskie oceny. I dlaczego twarz komuś świeci i jest problem z oddychaniem skóry, komfortem. Producent powinien zmienić skład tego kremu. Jest tam substancja niezdrowa dla skóry. W jednej z recenzji czytałam, że to czyjeś kolejne, piąte opakowanie kremu OH i krem jest jak gdyby gorszy, roluje się- to właśnie ten negatywny składnik to powoduje. Wcześniej najprawdopodobniej skład był inny, a co za tym idzie, po prostu- lepszy. Dopóki ten zły składnik nie zostanie wyeliminowany, nie ponowię zakupu. Piszę nie wiem czy kupię, bo nie wiem czy nastąpi zmiana dotycząca składu produktu.
    Zalety:
    • zapach,
    • rozświetlenie,
    • wypoczęty wygląd twarzy
    Wady:
    • opakowanie, choć ładne, jest niezbyt higieniczne,
    • skład chemiczny,
    U konsultantki
  • 21 czerwca 2021 o 14:19
    nie wiem jak to zużyć
    Myślałam, że krem - żel będzie idealny na lato, liczyłam, że będzie lekki i przyjemny w użytkowaniu na co dzień. No cóż... okazał się DRAMATEM. Wady: -cena -zostawia buzię tak mocno świecącą się, że jest to po prostu nie do przyjęcia -lepi się -klei się -nie nadaje się pod makijaż -nie wchłania się -zapycha -nawet na noc się średnio nadaje, bo brudzi pościel Ładny zapach i na tym koniec zalet.