Mam słabość do marki Isana i wie to każdy, kto podczytuje moje recenzje, co rusz to wpadnie mi w ręce jakaś nowość, co ja co ale tej Rossmannowskiej marce jestem wierna od wielu lat. Dezodoranty od Isana w atomizerze to całkiem interesująca pozycja dla każdego, kto delikatne kosmetyki i poszukuje produktów bez soli aluminium oraz alkoholu (choć są wyjątki i ten dezodorant do nich należy, gdyż ma w składzie alkohol). Na okres zimowy się sprawdzają, na lato raczej nie polecam, bo mogą nas zawieść (w lecie używałam innej wersji i nie sprawdziła mi się tak dobrze). Wersja Peach Blossom zachwyca świeżym, kwiatowym zapachem z domieszką słodkiej brzoskwini, całkiem dobrze chroni przed postawianiem nieprzyjemnego zapachu, jednak ma pewne wady.
OPAKOWANIE
Kolorystyka jest stonowana i delikatna, przeważa tutaj róż z subtelną grafika przedstawiającą płatki kwiatów, prezentuje się to ślicznie. Mamy tutaj szklaną butelkę a aplikatorem jest spray, która działa bez zarzutu od samego początku stosowania nie zacinając się. Spray dozuje przyjemną , lekką mgiełkę w odpowiedniej ilości. Kolorystycznie nakrętka dopasowana jest do całości i wykonana jest z mocnego, trwałego plastiku. Samo opakowanie jest dość ciężkie, raczej nie na wyjazdy i należy uważać, aby nam gdzieś nie upadło, bo może nie przezyć upadku z większej wysokości mimo dość grubego szkła..
DEZODORANT
Produkt ma delikatny skład, bez zbędnych składników jak na przykład sole aluminium. Kupiłam go głównie dla zapachu i się nie zawiodłam. Zapach jest naprawdę ładny i co najbardziej zaskakuje długotrwały – nawet po kilku godzinach po aplikacji nadal wyczuwam go na skórze i ubraniach. Jest to połączenie mocno kwiatowej nuty ze słodkim aromatem brzoskwini, w miarę rozwoju zapach przechodzi właśnie w tą słodszą nutę, jednak ze świeżym akcentem, nie jest mdły czy płaski. Dezodorant w opakowaniu przypomina wręcz wodę i ma płynną konsystencję. Wystarczy go rozpylić na skórę w małej ilości. Po aplikacji wolno się wchłania, co niestety skutkuje tym, że długo oczekujemy na założenie ubrania. Jak mam więcej czasu to mi to nie przeszkadza, jednak kiedy się spieszę jest to denerwujące, wie c stosuję go w dni wolne od pracy kiedy nie muszę się stresować, że przez mokre pachy spóźnię się do pracy, to by dopiero było. Wolę jednak życie bez stresu, więc na luza stosuję kiedy mam sporo wolnego czasu o poranku i mogę leniwie brać się za pielęgnację. Na plus zasługuje fakt, że nie brudzi ubrań i nie pozostawia na nich nieestetycznych śladów nawet jeśli nie jest do końca wyschnięty – przyjazny dla czarnych i kolorowych ubrań, to się ceni. Uważam, że nieźle chroni przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu, choć po kilku godzinach czuję, że pachy są lekko wilgotne, szczególnie w sytuacjach stresowych. Jednak jest to dezodorant a więc ma za zadanie maskować zapach, od blokowania potu są przecież antyperspiranty i należy tą różnicę brać pod uwagę przy zakupie. Nie oceniajmy dezodorantów jak antyperspiranty, bo to zupełnie różne produkty. Jako dezodorant jest to całkiem dobry produkt, na okres zimowy sprawdza się u mnie dobrze, jednak latem raczej bym się a niego nie zdecydowała. Cena jest korzystna dla portfela, a sam produkt dobrze dostępny (wszystkie Rosski) a do tego całkiem wydajny. Moje opakowanie zużywam już od dobrych kilku miesięcy i dopiero jestem w połowie. Czasem stosuję przed snem do poduszki – miło jest zasypiać w takiej przyjemnej kwiatowej mgiełce zapachu lub stosuję jako zapach do odświeżenia torebki. Ma naprawdę sporo zastosowań. W składzie mimo posiadania w alkoholu denaturowanego (na pierwszym miejscu niestety, co może powodować przesuszenie), ma łagodzącą gliceryn a z bardziej ciekawych składników ekstrakt z bambusa. Na uwagę zasługuje to, że jest to produkt w pełni wegański, a formuła nie zawiera mikroplastiku, ta zmiana mi się podoba Isano!
PLUSY:
+ dobrze chroni przed nieprzyjemnym zapachem
+ przyjemny, niecodzieny zapach
+ nie brudzi ubrań
+ ładna szata graficzna
+ korzystna cena
+ dobra wydajność
+ ogólnodostępny
+ spray nie zacina się
MINUSY
wolno zasycha
ciężkie, szklane opakowanie