Pudry do twarzy

Physicians Formula The Healthy Powder SPF16 Puder do twarzy

kici19
    7 maja 2022 o 0:45
    Piękne wykończenie
    Kupiłam ten puder z ciekawości - markę kojarzę dosyć przyzwoicie a chciałam znaleźć lżejszy zamiennik pudru healthy mix z bourjois. Ten puder okazal się hitem. Zostawia twarz zmatowioną, ale jednocześnie satynową. Wszystko, co utrwala na buzi, nie wchodzi w zmarszczki. Nie pyli się, ma wiele odcieni, które są ciekawe. Nie wysusza skóry, nie zapycha.
    • Konsystencja
    • Wykończenie
    • Odcień
    • Nie zapycha
    • Utrwala
  • 6 maja 2022 o 10:04
    dobry puder
    Puder jest naprawdę niezły. Zostawia ładne wykończenie , takie miekkie. Napewno nie matuje jakoś spektukularnie, nie nawalabym go pudrem wykończeniowym, ale do poprawek w ciągu dnia jest bardzo dobry. Ładnie i dość naturalnie wygląda na skórze. Mam odcien LN3 , chyba jeden z najjaśniejszych, ale uzywam go w sumie tylko jak jestem troche opalona, dla bladziochów nie bedzie się nadawał. Ma taki ładny brzoskwiniowy odcien. Napewno do niego wróce, jeśli go gdzieś złapie, niestety jest problem z dostępnością tej marki .
    Zalety:
    • ładne wykończenie
  • 9 kwietnia 2022 o 8:20
    Świetny produkt
    Generalnie puder jest świetny ma bardzo ładny kolor który ani nie przyciemnia buzi ano jej nie bieli, dobrze się rozprowadza nie pyli się zbyt mocno. Nie bardzo wierze w ten filtr przeciwsłoneczny ale jest to już po prostu kwestia dyskusyjna. Puder dobrze utrwala makijaż ma ładne opakowanie, bardzo ładny delikatny zapach. Opakowanie jest bardzo gustowne i eleganckie. Ogólnie polecam
    Zalety:
    • Kolor
    • Utrwalenie makijażu
  • 20 lutego 2022 o 14:47
    Jestem zachwycona!
    Zupełnie przypadkiem i niezamierzenie kupiłam ten kosmetyk - był w promocji na wyprzedaży w cenie ok 15 zł. Znałam już markę PHYSICIANS FORMULA z jak najlepszej strony, więc pomyślałam - na pewno nie będzie to bubel. Z uwagi na fakt, iż skończył mi się mój ulubiony puder (SIN SKIN), a i sama marka przestała istnieć, pewnego poranka stojąc przed lustrem i malując swą buźkę sięgnęłam po rzeczony kosmetyk. No, przyznam, że pozytywnie mnie zaskoczył. Puder bardzo ładnie kryje, pozostawia skórę delikatną, i co najważniejsze - jednolitą, zaś większość widocznych przebarwień, których nie brakuje na mojej twarzy, zostaje przynajmniej trochę ukryta. Ma neutralny, praktycznie niewyczuwalny zapach. Opakowanie jest estetyczne, częściowo przezroczyste, więc widać odcień kosmetyku. Składa się z dwóch "przegródek" - w wyższej jest właściwy produkt, zaś w niższej lusterko oraz mięciutka, plastyczna gąbka, która - co nie zawsze jest oczywiste - nadaje się do użytku. Jedyne, co jest zarówno plusem, jak i minusem tego opakowania, jest jego otwieranie - zatrzask jest na tyle solidny, że nie ma obaw, iż puder się otworzy w kosmetyczce, lecz z drugiej strony nie jestem w stanie go otworzyć palcami - muszę się wspomagać np. pilniczkiem do paznokci, którym podważam górną część :) Osobiście, po nałożeniu na twarz bazy pod podkład i dwóch zmieszanych ze sobą podkładów, nakładam ten puder za pomocą właśnie załączonej gąbki. Kryje dobrze, i wymaga poprawienia dopiero po kilku godzinach. Sądzę, że jest wydajny - nie potrzebuję wiele kosmetyku, by zakryć jakąś partię twarzy. Z pewnością, po zużyciu tego pierwszego opakowania, zakupię kolejne.
    Zalety:
    • eleganckie, poręczne opakowanie z lusterkiem i praktyczną gąbką
    • porządne krycie skóry z ładnym, naturalnym wykończeniem
    Wady:
    • trudność w otwieraniu opakowania palcami
  • 7 października 2021 o 11:26
    Świetny do poprawek!
    Puder kupiłam na promocji w rossmanie za nie całe 30zl. Kupiłam go ze względu na pozytywne recenzje. Powiem szczerze, że rzadko sięgam po pudry w kamieniu gdyż nie lubię efektu tempego matu na skórze oraz jak puder osadza nie na twarzy. Puder posiadam w kolorze MW2, uwaga puder pozostawia kolor ale dopasowuje się do odcienia podkładu. Nie stosuje go na świeżo nałożony podkład bo dla mojej skory mieszanej nie jest wystarczająco utrwalający. I podkład mocno się przesuwa. Ale dla mnie jest to hit do poprawek, który nosze w torebce. Ładnie ujednolica podkład po ściśnięciu serum chusteczka nabiera to bardzo estetycznej świeżości. Lubie przypudrowywać nim okolice nosa a zwłaszcza kiedy okolica nosa jest czerwona od kataru. Ładnie wyrównuje kolory bez uczucia ciężkości i osadu pudrowego efektu. Puder wtapia się w skore nie leży nieestetycznie. Świetny puder lecz w standardowej cenie dość drogi. Po miesiącu używania widać duże zużycie produktu wiec jest mało wydajny. Dużym plusem jest lusterko.