Olejki do ciała

Ziaja BALTIC OLIWKA DO MASAŻU ANTYCELLULIT 490ML
Ziaja Baltic Home Spa Fit Oliwka do Masażu Ciała 490 ml

• 8 grudnia 2024 o 20:10
    Sztuczny zapach
    Oliwka w brązowym plastikowym opakowaniu z pompką. Zapach jest średni czuć mango, ale wyczuwam też coś sztucznego. Nie podobał mi się zbytnio. Oliwka mocno tłusta z powodu parafiny średnio się wchłaniała. Zostawiała tłusty film. Zapycha skórę. Jest tania. Do masażu ok.
  • 26 kwietnia 2024 o 18:15
    Pierwsza pozycja składu nie powala ale nie jest źle
    Niestety, parafina na pierwszym miejscu w składzie, co by świadczyło że oliwka ma służyć tylko do tego, aby zrobić „poślizg” np do masażu bańką lub rollerem. No i tu się spełnia idealnie. Jednakże pomimo tego uważam, że jak na oliwkę produkt super się wchłania (ale zaznaczam że mam dość suchą skórę). Nie lepi sie, rano skóra jest bardzo gładka. Ten efekt też się utrzymuje przy dłuższym stosowaniu na stałe, więc działa. Produktu jest bardzo dużo, starcza na długo. Owszem jest to produkt lejący się, ale no to jest jednak oliwka, specyfika tych produktów to właśnie to, że lejące powinny być. Mi to nie przeszkadza, umiem sobie poradzić. Czy za sprawą tej oliwki zniknie nam cellulit? Nie sądzę, używam wspomagająco przy masażach :)
    Zalety:
    • duża pojemność
    • dostępny w lokalnej aptece
    • piękny zapach
    Wady:
    • parafina na pierwszym miejscu w składzie
    AnaSky
    10 lutego 2024 o 14:31
    Nie zakupię ponownie
    Oliwkę zakupiłam do masażu ciała. W tej roli sprawdza się dobrze. Na plus - spore opakowanie o niestandardowej pojemności 490 ml - wygodna aplikacja przy użyciu pompki - pompka działa sprawnie do samego końca, nie zacina się - bardzo przyjemny, odprężający zapach - umożliwia dobre wykonanie masażu Na minus - dość rzadka, lejąca się konsystencja - słabo się wchłania
  • 7 września 2023 o 13:26
    Jak ona pięknie pachnie!
    Czytając poprzednie recenzje zdziwiłam się, że niektórzy narzekają na zapach. Ja się w nim totalnie zakochałam! Dla mnie zapach jest śliczny i długo utrzymuje się na skórze! Sam zapach sprawia, że chce wracać do tej oliwki ❤️ Używam jej do masażu bańką chińską i solo, w obu przypadkach sprawdza się świetnie. Jest bardzo wydajna, utrzymuje się na skórze, nie wchłania się szybko - jak to oliwka. Fajnie precyzyjnej opakowanie z dozownikiem, które ułatwia dozowanie produktu.
  • 27 marca 2022 o 17:18
    Duże opakowanie parafiny
    Dobra do masażu, to fakt. Długo zostaje na skórze, nie wchłania się, jak to parafina i można się na niej ślizgać godzinę. Niestety, wszystko co dobre w niej i wartościowe dla skóry, zostaje na powierzchni, nie nawilża i nie odżywia. Czyste zaprzeczenie pielęgnacji, zostawia tłustą powłokę, a pod nią suchy naskórek. Parafina, czyli produkt ropopochodny, skutecznie zatyka skórę i obkleja jak foliowy worek, aż się zetrze. O ujędrnieniu można pomarzyć, efekt jest raczej odwrotny.
    Zalety:
    • Zapach, pojemność
    Wady:
    • Skład i działanie, czyli to co istotne