Emulsje, esencje i boostery

Revox Just Coenzyme Q10 Anti-ageing Serum Serum do twarzy z koenzymem Q10

• 28 października 2022 o 21:27
    nie sprawdziło się
    Serum jest olejowe, szybko się wchłania i wszystko byłoby okej, gdyby nie to, że mnie zapycha. Nie zostawia jakiejś tłustej warstwy - także to na plus. Mieszałam go ze swoim kremem, teraz zużyję je do dekoltu. Nie wyczuwam jakiegoś konkretnego zapachu.
    Wady:
    • zapycha
    KAJAL K
    30 listopada 2021 o 19:31
    Doskonały jako booster kremu
    Myślę, że wielu osobom ten produkt używany jako serum nie przypadnie do gustu - ma lekko oleiste wykończenie i żółty kolor. Ogólnie nie przypomina serum i wg mnie nie takie powinno być jego przeznaczenie. Ja stosuje ten produkt inaczej - dodaje go do kremu, żeby zwiększyć w nim liczbę składników aktywnych. Koenzym Q10 jest właśnie takim składnikiem dodawanym do kremów jako czynnik odmladzajacy. Dlaczego więc nie wykorzystać tego faktu i ulepszyć swój krem na codzien? W ten sposób oleistosc tego serum aż tak nie daje sie we znaki. Także drogie dziewczyny - polecam nie solo a w połączeniu z kremem (nawet najzwyklejszym, nawilżającym). Produkt jest ogólnie tani, więc wg mnie się opłaca dodać taki booster-ulepszacz do naszej codziennej pielęgnacji. Bardziej poleciłabym go na noc że względu na tłuste wykończenie. Produkt jest bardzo wydajny, mi wystarcza na kilka miesięcy . Wystarczy jedna kropelka na aplikacje na całej twarzy. Według mnie warto spróbować :)
    Zalety:
    • niska cena
    • dobrze się łączy z kremem
    Wady:
    • używany solo słabo się wchłania i pozostawia lekko tłustą warstwę na twarzy
  • 23 października 2020 o 0:13
    Całkiem Ok
    Postanowiłam napisać tę recenzję, bo sama jakiś czas temu poszukiwałam informacji na temat tego serum i wszędzie w internecie panuje zastanawiająca cisza. Po przeczytaniu recenzji poprzedniczki, miałam mieszane uczucia i zastanawiałam się nad wydaniem tych 20 zł na buteleczkę. Ciekawość jednak przeważyła i zakupiłam Just Q10. Zupełnie nie zgodzę się z poprzednią recenzją : serum właściwie nie posiada zapachu, ma przyjemną, nieco oleistą konsystencję, na mojej skórze(a mam cerę mieszaną z tendencją w kierunku tłustej) wchłania się błyskawicznie - do matu, pozostawiając skórę rozświetloną i odżywioną. Na serum aplikuję, zgodnie z zaleceniami producenta, krem i na to makijaż. Nic się nie roluje, nie wałkuje ani nie świeci, skora utrzymuje nawilżenie, więc jako baza - w moim przypadku się sprawdziło.W momencie kiedy stosuję je na noc, następnego dnia cera jest ujędrniona, a koloryt ujednolicony. Na szczęście serum mnie nie zapycha. Właściwie to jestem pozytywnie zaskoczona produktem i zobaczę czy długofalowy efekt uelastycznienia będzie się utrzymywał również po zaprzestaniu stosowania serum, dlatego nie daję 5 *. Ja jestem na TAK.
    Zalety:
    • ujednolica koloryt skory + uelastycznia i rozświetla wizualnie skórę + rano moja buzia wyglada na nawilżona i odprężona + szybko się wchłania i bez problemu stosuję je pod makijaż + mimo oleistej konsystencji nie świecę się po nim + wydaje się wydajne. Czy zapobiega zmarszczkom - nie wiem.
    Wady:
    • właściwie nie mam zastrzeżeń, cudów nie robi, ale buzia wyglada na utrzymaną w dobrej kondycji.
    musiaaa
    18 sierpnia 2020 o 21:17
    nieprzyjemny w użyciu
    To serum diametralnie różni się od serum Revox Just Peptides. Ma on tłustą formułę, jest przy tym rzadki jak woda, ma żółty kolor i niezbyt przyjemny zapach przypominający zjełczały olej. Zastanawiałam się, czy te cechy nie wynikają po prostu z tego, że produkt jest nieświeży, chociaż patrząc na skład może to też wynikać z cech pierwszego składnika, czyli trójglicerydu. Jak można się domyślić, używanie tego serum nie należy do przyjemności. Trudno go nałożyć, bo spływa z twarzy i rąk, nie wchłania się, pozostawiając tłustą warstewkę. Jeśli już wytrzymamy całą noc z tym serum to rano twarz wygląda dość świeżo, jest nawilżona. Raczej nie zużyję do końca.
    Wady:
    • tłusta formuła
    • nieprzyjemny zapach
    • nie wchłania się