Szampony i odżywki dla mężczyzn

Apis Natural Solution, Szampon wzmacniający przeciw wypadaniu włosów z 3% Baicapil

notino.pl
Bodyland.pl
Pachnidelko

• 19 czerwca 2023 o 16:15
    Bardzo dobry szampon
    Szampon w plastikowej butelce. Wyciskany co daje możliwość zużycia szamponu do końca. Nakrętkę można odkręcić. Etykieta ładna zielono hologramowa. Świetnie to wygląda. Jak elegancki kosmetyk. Konsystencja szamponu gęsta, żelowa, lekko zabarwiona. Zapach świeży przypominał mi owoce cytrusowe z ogórkiem zielonym. Bardzo ładny. Szampon bardzo dobrze się pieni. Jest wydajny. Świetnie oczyszcza włosy. Po zużyciu całego opakowania zauważyłam włosy gęstsze u nasady. Mniej wypadają. Wyglądają zdrowiej. Szampon działa. Nie przetłuszcza włosów. Nie obciąża ich. Jest dosyć drogi, ale warto wydać pieniądze na ten produkt. Nie powoduje powstawania łupieżu. Nie uczula.
    shewild
    21 października 2022 o 19:14
    Tyle obietnic, a i tak kiepsko się spisał
    Dla mnie ten szampon to niestety spory zawód. I nie chodzi mi o przyjemność ze stosowania czy inne walory użytkowe, ale przede wszystkim o brak działania. Niestety od dłuższego czasu zmagam się z wypadaniem włosów i szampony, które są choć trochę w stanie je wzmocnić i ograniczyć wypadanie zawsze są na moim celowniku. Ten szampon wybrałam z zaufania do marki i naprawdę ładnego składu. Wydawało mi się, że musi coś zdziałać, ale niestety na wypadanie nic nie pomógł. Nie zauważyłam żadnej zmiany nawet po zużyciu całej butelki, a używałam go dobrych kilka miesięcy. Gdyby nie to, nie miałabym dużych zastrzeżeń do szamponu. Ma przyjemny zapach - ja w nim czułam trochę jakby zielone jabłuszko, trochę jakieś leśne nuty, jakby igliwie. Szampon ma rzadką konsystencję, jest naprawdę wodnisty, więc najlepiej nie wylewać za dużo, bo spłynie z dłoni. Jest praktycznie przezroczysty. Bardzo dobrze się pieni. Jest delikatny dla skóry głowy, na pewno nie należy do mocno oczyszczających szamponów, raczej do tych łagodnych. Butelka też jest wygodna, na klik. Z racji swojej bardzo wodnistej konsystencji nie ma problemów z wydobyciem szamponu do samego końca, wszystko idealnie spływa do ostatniej kropli. Po umyciu włosy są czyste i świeże, ładnie pachną, są lekkie i dobrze się rozczesują. Szampon nie obciąża włosów, są po nim tak samo długo świeże jak po innych. Dobrze działa na włosy, są one gładkie i miękkie w dotyku. Niestety po kilku miesiącach używania nie mogę powiedzieć, żeby szampon w widoczny sposób ograniczył wypadanie włosów. Był w tym aspekcie obojętny - nie zaszkodził, ale i nie pomógł. Choć dobrze mi się go używało, to niestety nie mogę dać mu wyższej oceny. Obietnice to jedno, ale wzmacnianie i ograniczenie wypadania to jego główne założenie, więc moim zdaniem nie wywiązał się z tego zadania w ogóle. Szkoda, bo sądziłam, że z tak dobrym składem ujrzę obiecujące rezultaty. Produkt okazał się dość sporym rozczarowaniem, chyba ma zbyt łagodną formułę żeby intensywniej zadziałać. Cóż, muszę szukać dalej skutecznego szamponu, który przynajmniej trochę wzmocni moje osłabione obecnie włosy.
  • 23 sierpnia 2021 o 12:01
    Cudo
    Szampon dobrze się pieni jest wydajny i skutecznie oczyszcza. Włosy się nie puszą a szampon ma delikatny zapach dla mnie numer jeden do codziennej pielęgnacji