Marka Slaap była mi zupełnie nieznana, dlatego ucieszyłam się, kiedy dostałam to serum w prezencie. Do jego wypróbowani skusił mnie opis producenta i przeznaczenie, a w szczególności fakt, że ma regenerować, nawilżać, przywracać jędrność i elastyczność podczas snu. Uwielbiam stosować to serum na noc – ma odprężający zapach, świetnie nawilża, wygładza,zapewnia optymalną pielęgnację, rano skóra wygląda świeżo i promiennie.
OPAKOWANIE
Opakowanie to buteleczka wykonana z przezroczystego czarnego szkła wyposażona w pipetkę. Grafika przedstawia jedynie logo marki i nazwę produktu. Pipetka jest świetnym, a przede wszystkim higienicznym rozwiązaniem. Pozwala na szybkie i precyzyjne zaaplikowanie produktu bez potrzeby brudzenia butelki. Serum otrzymałam bez kartonika, a podejrzewam, że znajdują się na nim istotne informacje na temat kosmetyku.
SERUM
Serum ma postać treściwego olejku o bursztynowej barwie. Posiada śliczny cytrusowy zapach, od pierwszego użycia pokochałam ten aromat. Nakładam serum na noc, a następnie na koniec używam kremu do twarzy, ale często stosuję je też solo i myślę, że dalsze etapy pielęgnacji możemy dobrać indywidualnie do swoich potrzeb. Mam cerę mieszaną, skłonną do niedoskonałości i zapychania, ale to serum nigdy nie sprawiło mi w tych aspektach żadnych problemów, nie zapycha, nie pogarsza stanu cery a wręcz przeciwnie rano sprawia, że wygląda ona wspaniale.
Serum po nałożeniu szybko się wchłania, pozostawiając lekką warstewkę chroniącą skórę. Dobrze współgra z używanymi przeze mnie kremami na noc, które nie rolują się i nie ścierają, jednak nakładam kremy 30-50 minut po nałożeniu serum, aby mieć pewność, że wchłonęło się całkowicie, to olejek, więc nie chcę ryzykować tego, że kosmetyki się zrolują. Produkt jest szalenie wydajny. Wystarczy 3-4 krople na całą twarz, szyję dekolt, które wykorzystuję podczas masażu dłońmi lub rollerem. Nie stosuję serum codziennie, ale kilka razy tygodniu, szczególnie kiedy czuję dyskomfort lub uczucie ściągnięcia. Po użyciu cera rano skóra jest świetnie odżywiona, gładka i nawilżona, zyskuje zdrowy glow i ma wyrównany koloryt. Wygląda bardzo ładnie i zdrowo, a o to mi chodziło Produkt ma wspaniały, naturalny skład z mnóstwem olei i ekstraktów roślinnych. Dla mnie serum w pełni spełnia swoje zadanie. Jedyną wadą jaką widzę jest wysoka cena regularna,więc warto polować na promocje.
PLUSY:
+ naturalny skład
+ uspokaja cerę i świetnie nawilża, odżywia, nadaje efekt glow
+ idealne do masażu z rollerem i dłońmi
+ wydajne
+ praktyczne opakowanie z pipetką
+ piękny zapach
+ estetyka i design