Ministerstwo Dobrego Mydła, Serum do pielęgnacji twarzy `Róża - malina`

28 HIT!
79 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiLekkie, mocno odżywcze serum różano-malinowe z roślinną lanoliną, kompleksem witamin i koenzymem Q10. Nawilża, wygładza i uelastycznia skórę, nadając jej piękny, promienny odcień. Łagodzi podrażnienia, reguluje wydzielanie sebum i działa odprężająco. Łatwo się rozprowadza i doskonale wchłania, nie pozostawiając uczucia obciążenia skóry. Urzeka zapachem, skutecznością, formułą. Może być stosowane pod makijaż.
Cechy produktu
- Właściwości
- łagodzące, nawilżające, regenerujące
- Formuła
- bez silikonów, bez parabenów, bez alkoholu
- Rodzaj
Recenzje 58
3 listopada 2022, o 18:48
Wykorzystała: jedno opakowanie
Pączek z różą
Serum MDM róża-malina to zdecydowanie mój ulubiony produkt do pielęgnacji twarzy.
Początkowo byłam zniechęcona ceną produktu, niemniej jednak ilość pozytywnych komentarzy przekonała mnie do zakupu.
Serum świetnie nawilża skórę, pozostawiając ją jedwabiście gładką i miękką w dotyku. Moja skóra z natury jest sucha, odwodniona, wiec produkt ten okazał się strzałem w dziesiątkę!
Serum świetnie rozprowadza się na twarzy. Początkowo daje efekt nieco tłustej powłoki, która bez obaw po chwili świetnie się wchłania i pozostawia skórę piękną, zadbaną i odmłodzoną. Uwielbiam ten efekt.
Kolejnym atutem tego cudeńka jest wyrównanie kolorytu skóry. Naprawdę widać różnicę.
No i zapach! Jest obłędny! Mi osobiście przypomina zapach pączka z różą.
Ten produkt naprawdę chce się "jeść" :)
A cena... bezdyskusyjnie jest warta tego produktu!
ZALETY: Świetnie nawilża
Działa zmiękczająco i wygładzająco
Wyrównuje koloryt skóry
Piękny zapach
Praktyczne i ekologiczne opakowanie
WADY: Brak
23 października 2022, o 10:55
- Wydajność: 4
Niesamowite
Cudownie pachnie jak malinowa muffinka. Świetnie się rozprowadza, wchłania, nadaje niesamowitej gładkości i rozpromienia skórę. Stosuje do masażu Kobido i 5 kobiet zachwyconych zarówno relaksującym zapachem jak i wpływem na cerę - a mi się również na nim idealnie pracuje.
ZALETY: Relaksujący zapach
Odżywienie skóry
Wygładzenia
WADY: Żółty kolor, barwi ubrania wiec trzeba uważać
7 października 2022, o 21:42
30 kwietnia 2022, o 23:41
Wykorzystała: jedno opakowanie
Kupiony w: Drogeria Super-Pharm
30 kwietnia 2022, o 23:32
Używa produktu od: miesiąc
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
Różane cudo
Uwielbiam to serum. Nie dość ze pachnie obłędnie to działa tak samo. Używam go na noc a po przebudzeniu moja cera jest promienna i nawilżona. Plus usłyszałam juz pare komplementów od meża że pachnie jak paczek. Bardzo trafiony prezent urodzinowy, zaprzyjaznilam sie z tym produktem na dłuzej.
17 marca 2022, o 15:20
- Opakowanie: 5
serum do pielęgnacji twarzy róża-malina
zdecydowanie mój faworyt jeżeli chodzi o serum olejowe przy cerze wrażliwej i zaczerwienionej. uwielbiam przede wszystkim za nawilżenie, za wygląd skóry następnego dnia, za brak zapychania i lecznicze działanie na zaczerwienienie. trzeba przyznać, że nie jest to najtańsze serum i pojemność 30 ml za około 95 złotych mnie przez pewien czas skutecznie odstraszała, ale uważam wraz z czasem spędzonym przy pielęgnacji mojej twarzy, że jeżeli mam w coś inwestować to właśnie w serum aktywne. tak też się stało i nie żałuję.
4 /5
17 marca 2022, o 12:44
Nie wie, czy kupi ponownie
- Wydajność: 4
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 4
Tylko ten kolor
Zacznę od tego intensywnego koloru żółto/ pomarańczowego, który może fajnie współgrać z różowymi i zimnymi tonami cery, ale dla mnie odpada z jednego powodu.. tzn. Farbowanie poduszek i pościeli. Jeśli ktoś potrafi spać całą noc na plecach to polecam :) jeśli nie to niemiła niespodzianka rano. Zapach zależy od gustu, mnie z czasem męczył. Zdecydowanie lepszy do suchej skóry, lekko nawilżał, ale nie używałam go codziennie. Z doświadczenia z takim rodzajem serum codzienne użytkowanie może zakończyć się zapchaniem czoła i brody. Używając z głową takich nieco cięższych produktów można uzyskać efekt super mięciutkiej skóry.
ZALETY: Opakowanie
Efekt
WADY: Cena
Gęstość
Kolor, farbuje poduszki
8 lutego 2022, o 15:09
- Zapach: 4
Najlepsze olejowe
Nie miałam dotychczas lepszego olejowego serum do twarzy i myślę, że ciężko będzie je przebić.
Już na pierwszy rzut oka wrażenie robi opakowanie, które (jak zresztą wszystkie pozostałe produkty MDM) jest piękne, graficzne i minimalistyczne. Jest to szklany słoiczek emaliowany białą farbą z nakrętką w formie pipetki dozującej. Moim zdaniem mistrzostwo minimalizmu.
Zapach przypomina nieco pączek różany - a że nie jestem fanką pączków xD to może mnie osobiście nie zachwyca, ale też nie przeszkadza. To już kwestia indywidualnych gustów. Zapach utrzymuje się dłuższą chwilę, o ile nie przebijemy go innymi kosmetykami z dalszej pielęgnacji.
Serum stosuję na skórę delikatnie zwilżoną hydrolatem, wtedy pięknie się wchłania, wystarczą ze 3 kropelki na całą twarz. Stanowi naprawdę przyjemny element codziennej pielęgnacji, z uwagi na zawarte w nim oleje, pozwala na dogłębne wymasowanie skóry twarzy, pobudzając krążenie. Stanowi dobry podkład pod kolejne kosmetyki, wyrównuje koloryt skóry, odżywia, wygładza i nie zapycha porów. Stosowany pod makijaż spisuje się bardzo dobrze, nie roluje się i pozwala na gładziutkie rozprowadzenie podkładu.
Mam suchą i wrażliwą cerę, a serum nie powodowało żadnych podrażnień. Co więcej, w momencie gdy borykam się ze zmianami uczuleniowymi, serum w połączeniu z żelem aloesowym stanowi doskonały ratunek dla mojej cery, utrzymując nawilżenie i odżywienie skóry oraz łagodząc podrażnienia. Bomba!
Naturalność, odżywczość, zero niepotrzebnych rzeczy w składzie, to musiało się skończyć fajnym produktem, no i mamy! Ja polecam.
20 stycznia 2022, o 17:33
Kupiony w: Nie podano
Bardzo dobry
Serum nakładam na zwilżoną tonikiem twarz lub pod serum z kwasem hialuronowym. Mieszanka olejów jest bardzo dobrze dobrana, produkt nie podrażnia, nie zapycha, nie uczula. Przy dwóch/trzech kroplach bardzo szybko się wchłania. Skóra jest gładsza, dobrze nawilżona, odżywiona. Świetnie sprawdza się w zimie przy niskich temperaturach. Makijaż trzyma się również bardzo dobrze, podkład cudownie sunie po skórze. Nadaje się zarówno na dzień, jak i na noc, a także do masażów twarzy.
Sam kolor olejku jest złoty, zostawia skórę delikatnie przyżółconą, ale gdy nie przesadzi się z ilością nie jest to widoczne, zarówno jak i pod makijażem.
Oczywiście nie mogę nie wspomnieć o cudownym zapachu, który tylko uprzyjemnia aplikację kosmetyku.
ZALETY: Nie powoduje pogorszenia stanu skóry - nie podrażnia, nie uczula, nie zapycha
Działanie - nawilża i wygładza, upiększa cerę
Wydajność
Naturalny skład
Polska produkcja
CF
Minimalistyczne opakowanie
12 stycznia 2022, o 16:52
- Stosunek jakości do ceny: 4
cudo
To serum to mój game changer. Wracam do niego jak bumerang i zachwycam się nim przy każdym użyciu. Mimo swojej olejowej formuły serum jest niesamowicie lekkie i jeśli trzymać się dwóch prostych zasad, wchłonie się niemal całkowicie. Serum należy aplikować na zwilżoną skórę oraz nie należy przesadzać z ilością. W innym przypadku możecie być pewni tłustej warstwy na skórze ;) Zaraz po nałożeniu serum, skóra nabiera zdrowego koloru i staje się bardziej promienna. Uwielbiam ten efekt, gdyż mam dość jasną skórę i jesienią wyglądam szczególnie blado. Zapach jest nie do opisania. Słodki ale soczysty, intensywny ale jednocześnie relaksujący. Czuć i różę i malinę, słodko- kwaśny duet, który chętnie nosiłabym jako perfum. Otula skórę i utrzymuje się na niej niezwykle długo. Serum głęboko nawilża skórę, działa wygładzająco i wyrównuje koloryt skóry, napina ją i cudownie odżywia. Dzięki swojej lekkiej formule nie zapycha porów ani nie obciąża skóry, która odwdzięcza się blaskiem i miękkością.
ZALETY: zapach
konsystencja
natychmiastowe działanie na skórze
szybko się wchłania
19 listopada 2021, o 17:20
- Opakowanie: 4
Obłędny zapach i doskonałe działanie - jestem zachwycona!
Serum Róża-Malina to kolejny produkt od MDM, który dosłownie mnie zachwycił - i kolejny, któremu na pewno pozostanę wierna tak długo, jak długo będzie on w produkcji!
Serum zamknięte zostało w szklanej, nieprzezroczystej buteleczce z wygodną i porządną pipetą - jedynym minusem jest to, iż nie jesteśmy w stanie na bieżąco kontrolować zużycia (przynajmniej nie na pierwszy rzut oka), ale w tym przypadku mogę temu produktowi to wybaczyć - skład, działanie oraz zapach rekompensują bowiem wszystko ;).
W składzie, który jest w pełni naturalny, znajdziemy m.in. oleje z róży, pachnotki, rycynowy, z nasion malin, z pestek dyni, buriti, koenzym Q10 czy witaminę E - nie znajdziecie tutaj alkoholu, parafiny, silikonów, PEG-ów, fenoksyetanolu i innych tego typu rzeczy.
Zapach serum jest absolutnie urzekający - cudowna mieszanka róży z maliną, zapach apetyczny, słodki, kobiecy i bardzo relaksujący.
Sam produkt ma konsystencję lekkiego olejku o intensywnej barwie - zapewne dziewczyny z jasną karnacją mogłyby być zaskoczone ewentualnym przyżółceniem skóry tuż po aplikacji, zatem zalecam ograniczyć się w tym przypadku do wieczornej aplikacji ;). U mnie, na ciemniejszej skórze, takiego efektu nie ma absolutnie, dlatego stwierdziłam - co się będę czaić, ładuję je na lico i rano, i wieczorem! :D
Aplikowałam tę różano-malinową ambrozję każdego dnia, rano i wieczorem i bardzo szybko zaobserwowałam poprawę stanu skóry.
Podrażnienia znikały jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, skóra była doskonale nawilżona, mięciutka i gładka. Pokochałam to serum za ukojenie, jakie daje i za działanie ochronne - po raz pierwszy kupiłam je w grudniu 2020, akurat panowały mrozy, w mieszkaniu ogrzewanie pracowało na najwyższych obrotach, a to serum plus konfiturowy krem tej samej marki doskonale radziło sobie z przesuszeniem, podrażnieniem i szorstkością mojej skóry.
Pokochałam je również za to, jak poprawia koloryt, ujednolica cerę i dodaje jej blasku - z przyjemnością patrzyłam (i nadal patrzę!) w lustro po jego użyciu, bo wyglądam po prostu...ładnie, co przy skórze atopowej wcale nie jest takie łatwe.
Co ciekawe, mimo olejkowej formuły, serum nie zapycha porów, nie rozpulchnia skóry i nie obciąża jej - aczkolwiek ja jestem posiadaczką cery suchej, wrażliwej i atopowej, a to też ma ogromne znaczenie, dlatego też zaznaczam ten fakt w mojej recenzji.
Serum znakomicie sprawdza się pod makijażem - niestraszny mi wiatr i niskie temperatury, moja twarz jest dopieszczona i skutecznie chroniona przed czynnikami zewnętrznym - wraz z różano-malinowym kremem ten produkt stanowi podstawę mojej jesienno-zimowej pielęgnacji,
To prawdziwy eliksir piękności, naprawdę :). Niepozorny, a działa cuda - to, jak on działa i jak odmienia wygląd skóry, to jest po prostu kosmos!
Łączy w sobie działanie oleju z opuncji figowej i moich ukochanych hitów, takich jak serum Genifique Lancome, ANR EL czy Life Plankton Elixir z Biothermu - dokładnie takie same efekty uzyskuję łącząc w/w olej z dowolnym preparatem z mojej listy ulubieńców - tyle, że tu mam tylko jeden kosmetyk, a nie dwa! ;)
Wydajność rekompensuje wysoką cenę - wystarczy odrobina, aby cieszyć się piękną skórą, co sprawia, że 30 ml wystarcza spokojnie na ponad 2 miesiące.
Podsumowując - wcale nie dziwię się, że to właśnie to serum zyskało status kultowego i jest flagowym produktem spod szyldu MDM - ono zasługuje na ten tytuł i to w pełni! Doskonały, naturalny skład, efektywne działanie i do tego piękny, relaksujący aromat - dla mnie to serum jest genialne, po prostu!
To mój niezbędnik na chłodniejsze miesiące i Wam również mogę je polecić - naprawdę warto! <3
4 /5
29 września 2021, o 16:07
Piękny zapach!
Mam skórę z tendencją do przesuszeń, a to serum bardzo fajnie ją nawilża. Pięknie pachnie, podoba mi się również to, że opakowanie jest szklane i ma minimalistyczny wygląd. Jedyny minus to kolor - jest dość intensywny, a ponieważ serum wchłania się powoli, nie mogę stosować go rano, bo jestem lekko pomarańczowa... :D Używam najczęściej wieczorem, na zmianę z innymi kosmetykami. Jest bardzo wydajne!
ZALETY: zapach
opakowanie
przyjemna konsystencja
WADY: pomarańczowy kolor
produktów10
recenzji48