Odżywki do włosów

L'Oreal Paris Elseve, Magiczna Moc Olejków, Dwufazowy eliksir

Nasi użytkownicy zostawili 166 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 grudnia 2024 o 17:38
    Świetny
    Lubię całą serię "Magiczna moc olejków". Prawie każdy kosmetyk z tej linii się u mnie sprawdził. Uważam je za swoich ulubieńców, cały czas do nich wracam i zużyłam mnóstwo opakowań (polecam zwłaszcza szampon). Tak samo jest z tą odżywką. Jest doskonała! KONSYSTENCJA Teoretycznie to "Dwufazowy eliksir" składający się z dwóch warstw: wody (żółtej) i olejku (przezroczystej). Ale dla mnie to po prostu odżywka w sprayu. Już na etapie aplikacji jest lepsza od wszystkich innych drogeryjnych odżywek dwufazowych, bo warstwa wodnista i olejkowa łatwiej i ładniej się tu mieszają. Mam wrażenie, że w opakowaniu powstaje wtedy delikatna, ruchliwa pianka - trudno ją opisać, ale naprawdę używanie tej odżywki jest przyjemne. ZAPACH Ma słodki i kobiecy zapach. Pachnie kwiatowo, miodowo, jak dobre perfumy. Jej zapach utrzymuje się na włosach bardzo długo - u mnie przez cały dzień, co jest niespotykane, bo zapachy kosmetyczne zazwyczaj szybko znikają z moich włosów. DZIAŁANIE Co tu dużo mówić, ta odżywka jest świetna. Moje włosy są wysokoporowate, czyli przesuszone, łamliwe i lubią się puszyć. Ten spray je wygładza i nawilża. Sprawia, że są elastyczne, błyszczące i niesamowicie przyjemne w dotyku. Tak jakby wyglądały zdrowo i czuły się zdrowo. Co więcej, "Dwufazowy Eliksir" daje efekt od nasady aż po same końce. Mam włosy o długości do połowy pleców, więc naprawdę widzę, kiedy jakiś kosmetyk dobrze dba o końcówki moich włosów i zapobiega ich rozdwajaniu. I ten spray się u mnie sprawdza. Mam wrażenie, że wręcz poprawia stan włosów po dłuższym czasie używania. Mocno nawilża, odżywia i regeneruje, a końcówki praktycznie mi się nie rozdwajają. Dodam, że po nałożeniu tej odżywki włosy ani się przesuszają, ani nie przetłuszczają bardziej niż zwykle. OPAKOWANIE Plastikowa butelka o pojemności 200 ml jest poręczna. Nie wyślizguje się z rąk nawet kiedy są tłuste lub mokre od innych kosmetyków, które przed chwilą nakładałyśmy na włosy. Atomizer nie psuje się i spryskuje włosy milutką, delikatną mgiełką. CENA Jej jedyny minus to cena, bo ta odżywka kosztuje ok. 27-30 zł. Nawet na promocji jest dwa razy droższa od innych sklepowych odżywek w sprayu, a ma od nich mniejsze opakowanie. PODSUMOWANIE Jeżeli cena nie jest dla Was problemem, to ogromnie polecam, bo to świetny produkt :)
    Zalety:
    • nawilża, wygładza, uelastycznia, zmiękcza i ułatwia układanie włosów
    • po dłuższym czasie działa pielęgnacyjne, bo włosy są zdecydowanie bardziej nawilżone, odżywione i zregenerowane, a końcówki się nie rozdwajają
    • świetna do włosów przesuszonych i zniszczonych
    • ładny wygląd, formuła dwufazowa bardzo uprzyjemnia jej używanie
    • kwiatowy, słodki zapach (przypomina zapach perfum i utrzymuje się na włosach przez cały dzień)
    • solidne, wygodne opakowanie (plastikowa butelka z niezawodnym atomizerem)
    Wady:
    • dość wysoka cena
  • 22 lipca 2022 o 18:24
    Super!
    Chcąc nieco odpocząć od ekspresowych odżywek Gliss zakupiłam ten eliksir. Tym bardziej, że nigdzie indziej nie mogę go już znaleźć, a udało mi się go wypatrzeć w jednej drogerii. A że cena była nawet zachęcająca, to dlaczego nie? Eliksir trzeba wstrząsnąć przed użyciem, żeby dwie fazy się połączyły. Spryskując nim włosy czuję przepiękny zapach, taki nieco orientalny. Włosy są po nim miękkie i błyszczące. Mimo ilości wielu olejków nie przetłuszcza i nie obciąża włosów, co cieszy mnie chyba najbardziej (oczywiście nie należy z nim przesadzać, bo efekt może być odwrotny). Nie mam ogólnie problemu z suchymi włosami, ale dla mnie jako odżywka w sprayu sprawdza się świetnie. Jeśli chodzi o wydajność, to na moje długie prawie do pasa włosy wystarczy kilka psiknięć, zwykle po umyciu włosów i na co dzień przed rozczesaniem włosów. Jeśli jej nie wycofają z tej jednej drogerii, to kupuję kolejne opakowanie :) .
  • 10 stycznia 2022 o 18:26
    Moc olejków w sprey'u
    Aplikacja jest bardzo prosta i szybka - wystarczy wstrząsnąć i rozpylić eliksir na całej długości włosów. Miałam już tego typu produkty i niektóre psikały tak marnie, że trzeba było niemal przystawić je do włosów. Butelka wygląda ładnie, jest dobrze wykonana, nadaje się do zabrania w podróż. Nie pozostawia tłustych plam na rękach, a lekka konsystencja pozwala na równomierną aplikację produktu. Zdecydowanie ułatwia rozczesywanie. Włosy po wysuszeniu są gładkie, miękkie i miłe w dotyku, pięknie pachną i dobrze się układają. Przy moich suchych, kręconych i puszących się włosach ten eliksir jest super.
    Drogeria Natura
    ika5559
    13 września 2021 o 13:18
    Bardzo dobry produkt!
    Zdarza się że nie ma kilku minut na odzywkę ze spłukiwaniem wtedy na ratunek przychodzi L`Oreal Paris, Elseve, Magiczna Moc Olejków, Dwufazowy eliksir. Odżywka bez spłukiwania. Sprawdza się rewelacyjnie. Włosy łatwo się po niej rozczesują, są delikatnie ujarzmione i nie jest to odzywka do stosowania codziennie ale kiedy brak mi czasu jak najbardziej spełnia swoje zadanie.
    aannsss
    3 lipca 2021 o 14:37
    Fajny produkt
    Butelka z dyfuzorem, który robi przyjemną mgiełkę, dzięki czemu łatwo się aplikuje odżywkę. Działa wygładzająco, łatwiej się rozczesuje włosy i pozostawia je lśniące. Nie działa jakoś przetłuszczająco, ale ja też nie używam jej na skórę głowy, nie obciążą. Nie sądzę też aby jakoś specjalnie pielęgnowała włosy, ale nie sądzę, żeby jakakolwiek odżywka w sprayu była w stanie zastąpić pielęgnację włosów. Moje oczekiwania spełniła. Jeśli chodzi o wydajność, to moim zdaniem średnia, ani szybko się nie kończy ani też nie wystarcza na nie wiadomo ile. Plus za ładny zapach.
    Zalety:
    • spray
    • nabłyszcza włosy
    • ułatwia rozczesywanie
    • działa wygładzająco