Olejki do twarzy

Nuxe Bio Organic, Huile Nuit Fondamentale Nutri-regenerante Bazowy olej na noc odżywczo-regenerujący na noc

• 10 sierpnia 2023 o 18:24
    fajny produkt
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Lubię kosmetyki typu serum. Mam wrażenie, że są one skuteczniejsze od innych. Opakowanie jest ładne, estetyczne i takie bardziej ekskluzywne. Poza tym jest bardzo wygodne w stosowaniu i wydajne. Serum bardzo dobrze się rozprowadza i całkiem szybko wchłania. Skóra po zastosowaniu jest delikatna w dotyku i wyraźnie wygładzona. Brak też uczucia dyskomfortu i ściągnięcia a to dla mnie istotne.
    Zalety:
    • skuteczność
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 czerwca 2023 o 0:30
    Mój ukochany olejek na noc
    Przy okazji zakupów w ulubionej aptece otrzymałam próbki produktu. Pierwszy kontakt, że skórą zrobił juz dobre wrażenie, bardzo dobrze pracuje w trakcie masażu skróry. Umiarkowanie szybko się wchłania. Największe zdumienie jednak spotkało mnie rano - twarz wydawała się jakby piękniejsza ????, odpowiednio sprężysta i promienna, niesamowicie miękka pod palcami. Decyzja o zakupie pełnej butelki zapadła automatycznie - Olejek Nuxe Rice na noc stał się moim ukochanym, i nie planuję go na razie zamienić na inny.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilża i regeneruje skórę
    • Idealny do masażu
    • Ujednolica koloryt
    • Szklana butelka
    Kaisja
    9 kwietnia 2022 o 22:44
    Pojadę marketingową sztuczką – stwierdzenie, że olejek pachnie jak sake powinno podkręcić mu słupki sprzedaży
    Oceniam olejek na 5 gwiazdek, bo działa świetnie, choć nie będę kłamać, że jego użytkowanie było dla mojej cery mieszanej, z niedoskonałościami i 40+ zupełnie bezawaryjne. Nie było, gdyż w moją cerę wchłaniał się dopiero po kilku minutach od aplikacji, choć jednorazowo cyrklowałam precyzyjną, laboratoryjną pipetką (plus!) ze "zdrowej", ciemnej buteleczki naprawdę maleńką kropelkę na całą twarz. Czułam też pod palcami, że to olejek – produkt płynny, co aplikacji nie ułatwiało, i mocno sycący. Podkreślam – to nie wady, jako takie, ponieważ kosmetyk jest doskonały gatunkowo, natomiast uczciwie jedynie sygnalizuję niedogodności aplikacji przy cerze nie suchej, tylko mieszanej. Jego zapach – na szczęście niezbyt intensywny – mnie nie zachwycił, choć teoretycznie może się podobać. Pachnie specyficznie, mi kojarząc się z... sake, choć dyplomatyczniej byłoby określić aromat jako ryżowo-oleiście-ziołowy. Nieee... "Sake" brzmi lepiej. Co do działania kosmetyku, w moją cerę mieszaną wchłaniał się powoli, i pozostawiał wilgotny filmik na policzkach (stąd zapewne służy do stosowania na noc), ale się wchłonął, i nie zawiera syntetyków z tablicy Mendelejewa w składzie, a naturalne ekstrakty roślinne – obok oleo-eko ekstraktu z ryżu pochodzącego z regionu Camargue, oleje z awokado, jojoba, macadamia, i sezamu. I te roślinne olejki bardzo ładnie pielęgnowały mi cerę. Przede wszystkim odczuwalnie ją odżywiały i nawilżały. Przestałam mieć problem z suchymi skórkami na nosie, i szybko zarówno goiły się u mnie niedoskonałości, jak i schodziły ślady po nich. Cera stała się gładka, jędrna w dotyku i promienna. Dlatego olejek polecam, choć wydaje mi się, że w obsłudze jest bardziej kompatybilny z cerą suchą lub normalna, niż mieszaną, choć i tak mam do niego ogromną słabość. Wspaniale zrewitalizował moje zgubione skórkowe rękawiczki, które "odnalazły się" po roztopach na ulicy tuż przed moją bramką – sponiewierane setkami dwuśladów.
    Zalety:
    • efekt – gładka, jędrna, odżywiona, nawilżona i wypielęgnowana, promienna twarz,
    • naturalny skład – oleo-eko ekstrakt z ryżu pochodzącego z regionu Camargue, oleje z awokado, jojoba, macadamia, i sezamu,
    • wydajność – bardzo dobra,
    • wchłanialność – dość dobra – jak na olejek, choć przy cerze mieszanej trwa to dłużej (kilka minut), a i tak pozostaje na twarzy delikatny wilgotny film,
    • konsystencja – ani dobra, ani zła – to olejek, ale przyjemny w dotyku i nietłusty,
    • zapach – w zasadzie fajny, specyficzny – mnie nie porwał, ale nie wskazuję go jako wady – ryżowo-oleiście-ziołowy, choć mi przypominał sake,
    • opakowanie – prosta buteleczka z ciemnozielonego szkła z precyzyjną pipetką
    Wady:
    • cena – bardzo wysoka, choć olejek jest autentycznie, odczuwalnie odżywczy dla skóry, i bardzo wydajny
  • 16 grudnia 2021 o 6:35
    Kolejny dobry produkt firmy Nuxe
    Olejek ryżowy zamknięty jest w butelce z grubego zielonego szkła o pojemności 30 ml. Super, że ma pipetę łatwo dozować produkt, a wystarczy niewielka ilość ok. 3-4 kropli na twarz i szyję. Zapach ziołowy, przyjemny dla nosa. Olejek jest dość gęsty w kolorze słomkowym, dość szybko się rozprowadza i wchłania, dogaduje się z innymi kremami jakie stosowałam. Od dwóch miesięcy używam wieczorem po oczyszczeniu twarzy, spryskaniu mgiełką różaną też z Nuxa. Na koniec ulubiony krem i to wszystko. Rano skóra jest naturalna, delikatna, wypoczęta. Edit: Stosuje już kolejne opakowanie, poprzednie wystarczyło na 5 miesięcy - więc wydajność w stosunku do ceny idealna.
    • Spełnione obietnice producenta
    • Produkt bio
    • Opakowanie jest solidnie, higieniczne, ładne
    Wady:
    • Cena lekko boli ;)
    werfra
    7 kwietnia 2021 o 9:10
    Strzał w 10!
    Dostałam próbke od koleżanki i przepadłam, od razu zamówiłam pełnowymiarowy produkt. Od kilku miesięcy zmagałam sie z suchą skórą na nosie (od kataru) oraz na brwiach, po jednym użyciu tego produktu rano wstałam z buzia jak niemowlak. Wszystkie suche skórki zniknęły, skóra jest promienna, nawilżona, nawet podkład lepiej wygląda. Cena nie jest super niska, natomiast jest to serum w olejku przej co jest mega wydajne

Zobacz także inne Olejki do twarzy