Olejki i masła do demakijażu

Babo Myjący olejek do demakijażu `Relax & Shine`

kynare
    24 listopada 2023 o 11:08
    Zmywa nawet eyeliner
    Najlepiej Ze wszystkich moich produktów do demakijażu zmywa eyeliner. Z innymi kosmetykami muszę się męczyć, żeby się go pozbyć, ale ten bardzo dobrze rozpuszcza eyeliner i tusz. Trochę gorzej radzi sobie z podkładem. Jest delikatny i nie podrażnił mi skóry i nie piekły mnie po nim oczy.
  • 14 lutego 2023 o 21:32
    Ciekawy olejek do mycia twarzy.
    Kupiłam go w mega przecenie ze względu na wycofanie go ze sprzedaży. Olejek ma czekoladowy zapach, który jest dość intensywny. Ja osobiście nie jestem fanką zapachu czekolady w kosmetykach bo często jest on mdły, jednak tutaj zapach jest bardzo przyjemny. Olejek jest dość rzadki i bardzo wydajny dzięki temu. Do zestawu była dołączona inna pompka, ponieważ ta się zacina. Niestety nowa pompka też nie do końca dawała radę pod koniec opakowania. Na szczęście bez problemu mogłam wylać produkt na rękę. Olejek można nakładać suchymi jak i wilgotnymi dłońmi i masować twarz. Ja używałam go mokrymi rękami. Olejek super rozpuszcza krem BB, SPF i tusz do rzęs. Po umyciu sprawdziłam płynem miceralnym czy twarz została domyta i wacik był czysty. Buzia po nim była też gładka i miękka. Jedyny minus jest taki, że olejek nie emulguje, więc nie nada się typowo do mycia twarzy a tylko jako pierwszy etap oczyszczania, po czym i tak należy umyć buzię żelem lub pianką. Olejek bardzo ciężko się zmywa wodą i sporo wyciara się ręcznikiem dlatego najlepiej od razu umyć jeszcze buzię czymś do mycia twarzy.
  • 9 czerwca 2022 o 22:42
    Zapach który zniewala
    Babo Myjący olejek do demakijażu Relax&Shine Dzisiaj zacznę tu nietypowo bo od zapachu, który zniewala, kusi jest seksowny i ponętny...tak, tak moi drodzy a pisze to zupełnie poważnie bo olejek do demakijażu od @babokosmetyki to feeria czekoladowego szaleństwa zamknięta w estetycznej, szklanej butelce o pojemności 100 ml. Mam nadzieję, że ten wstęp już Was zachęcił do wypróbowania... Myjący olejek do twarzy polecany jest do usuwania makijażu i zanieczyszczeń. Skutecznie usuwa makijaż i zabrudzenia, bez konieczności tarcia skóry wacikiem. Olejek w kontakcie z wodą zmienia się w mleczną emulsję. Czekoladowy zapach sprawia, że demakijaż staje się przyjemnością. Olejek jest bardzo wydajny i bardzo przyjemnie rozprowadza się go na skórze. Dokładnie a zarazem delikatnie zmywa zanieczyszczenia z twarzy, pozostawiając skórę gładką, czystą i promienną. Nie szczypie w oczy a zmywa się go szybko i sprawnie. Całość, w połączeniu z zapachem, tworzy idealny kosmetyk do demakijażu! Dodam jeszcze, że ten zapach uzależnia i to bardzo... Raz zachęciłam mojego męża by wypróbował go na sobie i sprawdził co o nim myśli...i potwierdził, że jeśli o niego chodzi to może zmywać swój "makijaż" codziennie... Jest to dopracowany kosmetyk. W przemyślany sposób dobrano tu skład, ustalono działanie i zaprojektowano estetyczne i eleganckie opakowanie! Jestem jak najbardziej na tak!
  • 13 sierpnia 2020 o 22:29
    RELAXuje
    Uwielbiam etap demakijażu. Przez długi czas używałam olejku do demakijażu od senelle (jest świetny), ale ten... go przebił (w moim odczuciu oczywiście). Bardzo relaksujący czekoladowo-orzechowy zapach, przyjemna formuła, bardzo fajnie się go używa wieczorem. Idealnie zmywa makijaż (u mnie nawet wodoodporny) i nie szczypie w oczy. Przyznam, że szklana butelka też robi mega wrażenie luksusowego produktu. Co dziwne olejek nie składa się z samych olejów, ale też ekstraktów. Bardzo przyjemny skład.
    Zalety:
    • dokładne zmycie makijażu
    • szklana butelka
    • bardzo ciekawy skład
    • używanie go sprawia mi PRZYJEMNOŚĆ
    Wady:
    • cena (wysoka jak na olejek do demakijażu, ale biorąc pod uwagę jego skład i działanie jest ok)
    • czasem zapominam wstrząsnąć przed użyciem i pompka ciężej nabiera produkt, ale nie liczę tego jako duży minus, bo na opakowaniu jest zalecenie wstrząsania produktem.