Mydła

Isana Einfach nur Seife Mydło w płynie bez kompozycji zapachowej i barwników

• 10 czerwca 2022 o 13:59
    Chyba jest to najfajnieszy wariant
    Isana Seife, bez barwników oraz kompozycji zapachowych i mikro plastiku, to jedno z najfajniejszych wariantów mydła od Isana. Nie zawiera zapachu. Jest przezroczyste. Opakowanie w 100 % z plastiku z recyklingu i również nadaje się do ponownego recyklingu. Mocny skład z sls, ale nie podrażnia dłoni, nie wysusza a nawet lekko nawilża. Bardzo wydajne. Pojemność 500 ml, za około 2,50 zl. W rossmanie zawsze dostępne i kupuje. Polecam. Obecnie gdy ceny tak idą w górę, to możemy zaoszczędzić kilka groszy na mydle, które jest niezbędne.
  • 15 kwietnia 2022 o 14:09
    Skład ok ,ale brakuje zapachu..
    Bardzo lubię mydła z firmy Isana . Ale w tym jest jeden minus ,brak zapachu. Mydło standardowo znajduje się w butelce z pompką. Dzięki czemu możemy lepiej i łatwiej oraz też higieniczniej korzystać z mydła. Mydełko jest bezbarwne , dobrze nawilża ,dobrze myje ,dobrze się pieni. Dłonie da czyste i nie wysuszone . Mydło jest wydajne ,kosztuje około 5 zł w Rossmanie . Jedyny minus to brak zapachu jak dla mnie .
    • Działanie
    • Delikatne dla skóry
    Wady:
    • Brak zapachu
  • 14 kwietnia 2022 o 16:57
    Delikatne mydełko godne polecenia.
    To mydło w płynie zakupiłam w drogerii Rossmann, płacąc niespełna 3 złote za opakowanie uzupełniające o pojemności 500ml. Cena w moim mniemaniu jest bardzo korzystna. Opakowanie ma super wygodny dozownik, dzięki czemu przelanie zawartości do pojemnika bazowego jest banalnie proste. Produkt ma żelową, dość lekką konsystencję i jest bezzapachowy. Ja osobiście wolę wersje pachnące, ale myślę, że dla osób skłonnych do alergii maści wszelakiej opcja bezwonna będzie zdecydowanie bezpieczniejsza. Mydełko delikatnie się pieni oraz dokładnie myje ręce. Jest to również produkt wydajny. Największym jego walorem jest jednak to, że nie wpływa negatywnie na stan skóry rąk jak to niektóre tego rodzaju specyfiki mają w zwyczaju. Podsumowując: ja jestem zadowolona i chętnie sięgnę po to mydełko kolejny raz.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • dokładnie myje ręce, pozostawiając je czyste i odświeżone
    • nie wysusza skóry
    • niska cena
    • dostępność (Rossmann)
    • można kupić w wersji z pompką, jak i uzupełniającej
    • bez mikroplastiku i barwników
    • brak zapachu
    Wady:
    • mocny detergent u szczytu składu
  • 14 października 2020 o 16:49
    A jednak szkoda, że bez zapachu
    Mydło do rąk Isana kupiłam przy okazji zakupów w drogerii jako, że często ta marka gości w mojej łazience i dość regularnie trafiają do koszyka z zakupami. Wybór padł na tą wersję, bo akurat jesc że nie miałam okazji jej wypróbować. Dodam, że mam suchą skórę dłoni, nawet bardzo. #OPAKOWANIE Mydło zapakowane jest w wygodną butlę z pompką, pojemność pół litra więc sporo. Szata graficzna jest prosta, niebieska. Zawiera różne informacje. Dla mnie opakowanie jest fajne bo pompka się nie zacina, dobrze dozuje. #KONSYSTENCJA Konsystencja kosmetyku jest żelowa, przezroczysta, prawie, że bezbarwna. Mydło pod wpływem wody dobrze się pieni, tworząc dużą pianę. Nie zostawia tłustego filmu czy jakiejś nieprzyjemnej warstwy. #ZAPACH Niestety wrzucając kosmetyk do koszyka, nie zwróciłam uwagi, że jest bezzapachowe. Szkoda, bo jednak gdy ręce czymś śmierdzą np. po zmywaniu naczyń to on nie niweluje tej woni. Dla osób, które nie chcą mydła zapachowego będzie to plus. #DZIAŁANIE Mydło dobrze się pieni, zmywa brud, lekkie obtłuszczenia, ale nie niweluje zapachów. Łatwo spłukać go pod wodą. Nie zauważyłam, żeby jakoś mocno pielęgnowało i miało pozytywny wpływ na skórę, ale to co robić ma to robi, oczyszcza skórę, dając uczucie świeżości i komfortu. No szkoda tylko, że jednak skóra jakoś ładnie nim nie pahhnie. #NIEPORZĄDNE Mnie mydło nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, pieczenia, zaczerwienienia, krostek. U mnie lekko wysusza skórę bo jednak często myję dłonie i bez kremu się nie obejdzie. #WYDAJNOŚĆ Opakowanie 500ml starcza średnio na miesiąc pod warunkiem, że używam zamiennie z innymi. Jednak przy częstym myciu szybko schodzi. #CENA Mydła Isana mają ten plus, że są tanie, całkiem niezłe i często są w promocji.
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze czyści
    • Daje uczucie świeżości i komfortu
    • Usuwa brud
    • Nie powoduje pieczenia
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Dostępność
    Wady:
    • Brak zapachu jednak mi nie odpowiada
    • Może wysuszać gdy nie używa się kremu do rąk po myciu
  • 9 sierpnia 2020 o 17:43
    Na to mydełko natrafiłam podczas zakupów w lokalnym Ross i z tego, co producent pisze na opakowaniu jest to edycja limitowana. Przyznam, że uwielbiam produkty Isany i kiedy tylko wypatrzyłam nowość, bez zastanowienia wrzuciłam do koszyka. W sumie kupowałam je razem z wersją Flower Jungle, bo obie nowości pojawiły się w tym samym czasie na półce dedykowanej mydłom. Formuła bez zapachu i barwników będzie z pewnością przyjazna alergikom, jest delikatna i przyjemna, jednak mydło nie traci przy tym swoich właściwości. Podobnie jak inne myjadła z tej serii świetnie się pieni, nie wysusza dłoni i ma praktyczne opakowanie, które ładnie wygląda na łazienkowej półce czy umywalce. Dodatkowo kupimy je w niskiej cenie, więc to prawie ideał. Czemu prawie? Bo mimo, że jest świetne, to preferuję jednak intensywniej pachnące kosmetyki. OPAKOWANIE Mydełko zapakowane jest w klasyczne opakowanie z pompką, które wykonano z miękkiego plastiku. Pompka w półprzezroczystym kolorze idealnie komponuje się z opakowaniem w barwach błękitu. Kolor jest nasycony, mi skojarzył się z czystym, letnim niebem lub po prostu wodą, którą imituje grafika. Ta czystość aż do nas przemawia i mi przywodzi na myśl skład – bez zbędnych dodatków jakimi są barwniki i kompozycja zapachowa, choć to one tak naprawdę zwiększają przyjemność stosowania danego produktu. Osobiście lubię kosmetyki posiadając wyraziste, zapadając w pamięć i relaksujące zapachy, jednak wiem, że nie każdemu składniki odpowiadające za aromat i kolor służą i czasem są nawet przyczyną reakcji alergicznych, dlatego ich brak może dla niektórych ogromnym plusem. Pompka jest bardzo wygodnym i praktycznym rozwiązaniem, które lubię w tego typu produktach – dozuje odpowiednią ilość kosmetyku i nie zacina się aż do samego końca. Opakowanie jest trwałe i możemy potem je wykorzystać np. uzupełniając je zapasem, dzięki czemu generujemy mniej śmieci. Poza tym filozofia marki zmierza właśnie w tym kierunku. Warto wspomnieć, że opakowanie zostało wykonane z plastiku pochodzącego w 100% z recyklingu. Formuła nie zawiera mikroplastiku, o którego szkodliwości dla środowiska nie trzeba pisać. Świadomość Isany rośnie, takie opakowania to krok w dobrą stronę, doceniam to! MYDŁO Mydełko jest dosyć gęstym pod względem konsystencji żelem. Jak już wcześniej wspomniałam pozbawione jest jakiegokolwiek zapachu i barwy, a przynajmniej z założenia takie ma być. Piszę „przynajmniej”, bo ja jednak jakąś tam delikatną świeżą nutkę zapachu wyczuwam, choć w składzie INCI brak jest jakichkolwiek substancji zapachowych, więc to na pewno któryś ze składników jest winowajcą, ale jak dla mnie w pozytywnym znaczeniu. Umila to proces mycia, bo szczerze gdybyśmy nic nie wyczuwali, to byłoby to tym samym co mycie dłoni samą wodą a to mało przyjemne. Dzięki dość zbitej konsystencji mydełko nie spada z dłoni podczas aplikacji i samego procesu mycia. Ma łagodną formułę, więc nie spodziewałam się rewelacyjnej , gęstej pianki, jednak muszę przyznać, że pieni się przyzwoicie, na pewno nie gorzej niż inne warianty. Dokładnie myje dłonie a przy tym nie wysusza i nie powoduje uczucia ściągnięcia. Sprawdza się także przy pielęgnacji akcesoriów takich jak pędzle czy gąbeczki – idealnie domywa resztki kosmetyków, choć oczywiście jak większość mydeł nie zmyje podkładu, tutaj potrzeba cięższej artylerii, którą nawiasem mówiąc marka Isana posiada. W swojej kolekcji posiadam głównie pędzle z włosia syntetycznego (nie licząc 1 z włosia kozy) i mogę śmiało napisać, że nie zrobił im krzywdy. Obecnie w czasach kiedy mysie dłoni to mus i preferuję to robić kilka lub nawet kilkanaście razy dziennie w zależności od potrzeb, wystarczyło mi na około 2 tygodnie stosowania. Cena regularna to ok. 3 zł, w promocji jeszcze mniej, więc myślę, że warto choćby spróbować dla urozmaicenia. Jest to edycja limitowana, więc pewnie szybko zniknie z półek. Nie wiem jak z dostępnością, bo ostatnio limitki są dostępne różnie: w jednej drogerii jest nadmiar, w innej brak. Z założenia powinno być w każdej, w praktyce może być różnie, więc warto się rozejrzeć. PLUSY: + przyjazna alergikom formuła: bez zapachu, bez barwników + dokładnie, ale delikatnie myje dłonie + praktyczne opakowanie z pompką + niska cena + dobra wydajność + wiele zastosowań + formuła bez mikroplastiku, opakowanie z recyklingu MINUSY edycja limitowana