Fixery i utrwalacze makijażu

Milani Make It Last, Setting Spray Spray utrwalający makijaż

kasinaa
    2 lutego 2024 o 10:28
    Bardzo lubie
    Zdziwily mnie slabe oceny tego produktu ale kazdy ma inna cere oraz potrzeby. Moja mieszana 47 cera bardzo go lubie. Spray robi co ma robic . jesli jestem "zbyt"pudrowa albo moj makijaz wydaje mi sie zbyt "matowy" spryskuje twarz tym sprayem i mam sliczna cere ze zmiekczonym makijazem o dluzszej trwalosci. Tak ten spray przedluza nieco nasz makijaz, przy stosowaniu podklad na brodzie lepiej sie trzyma. Odejme 1 * za cene (ktora nie jest niska) oraz za to ze jak zostaje nam jakies 15% produktu to spray sie zacina i sika zamiast pryskac. Trzeba go przemywac reszta dziala bez zarzutu. Polecam
  • 13 grudnia 2023 o 9:59
    może być
    Kupiłam ten setting spray bo dużo osób zachwalało go, że niby działa jak Urban Decay all nighter ale szczerze to nie jest to ani trochę podobny produkt. Jedyne co zauważyłam po używaniu tej mgiełki to, to że sprawia, że makijaż wtapia się w skórę lepiej i nie wygląda tak sztucznie na twarzy ani nie jest mocno matowy. Ale jeśli chodzi o trwałość i brak ścierania to znam o wiele lepsze produkty niż ten, jako posiadaczka cery tłustej myśłałam, że ta obietnica z zmniejsziem ilości sebum również będzie zauważalna ale widzę większą różnicę w produktach tego typu co nie mają takiej obietnicy. Nie podoba mi się zapach produktu bo pachnie jak perfum dla starej babci a jeśli chodzi o samo opakowanie to psikacz jest mocno agresywny zdecydowanie bardziej wole takie jak są w sprayach morphe czy elfa czyli delikatna mgiełka. Niestety trzeba pamiętać żeby spryskać sobie twarz nim przed wytuszowaniem rzęs bo robi niezłą pandę pod oczami i potem również górne rzęsy się odbijają w ciągu dnia. Żałuję, że mam tak duże opakowanie :( 4/10
    Zalety:
    • scalanie makijażu
    Wady:
    • brak przedłużania trwałości, zapach, aplikator, nie spełnione obietnice
  • 14 lipca 2021 o 13:06
    Nic szczególnego
    Mam większą pojemność. Zapłaciłam ponad 45zł, więc oczekiwałam jakiegoś lepszego utrwalenia. Niestety produkt sprawdza się średnio na jeża. Ładnie, lekko cytrusowo, świeżo pachnie. Nie podrażnia. Przyjemnie chłodzi twarz. Po jego użyciu makijaż może trzyma się o jakieś 20% lepiej niż bez jego zastosowania. Nie zapycha cery. Nie wyskakują po nim żadne niemiłe niespodzianki. Jest średnio wydajny. No cóż, zużyję do końca i więcej do niego już nie wrócę. Nie skleja twarzy. Raz zdarzyło mi się, że spray ten rozmazał mi lekko tusz. Hm....Nie należało to do fajnych wspomnień. Jeśli spray ten nazywałby się mgiełką do twarzy , to ok. Ale skoro producent pisze, że jest to spray utrwalający makijaż, to oczekuję od niego trochę więcej. Po to go kupiłam.