Serum do twarzy

BasicLab Dermocosmetics Esteticus, Serum z witaminą C Ascorbic Acid 15%, kwasem ferulowym i kwasem hialuronowym `Nawilżenie i rozświetlenie` (nowa wersja)

BasicLab
Serum z witaminą C 15%, Nawilżenie i Rozświetlenie

• 31 stycznia 2025 o 15:21
    Testowałam 4 tygodnie
    Serum zaczęłam testować jak byłam w Polsce, ponieważ nie wiedziałam jak moja naczynkowa cera zareaguje na wit. C w postaci Ascorbic Acid i to jeszcze 15%. Później wyjechałam za granicę, a że serum należy przechowywać w lodówce to nie chciałam jechać z nim kilkanaście godzin, bo uważam, że mogłoby wtedy dojść do zepsucia produktu (już po otwarciu). Stwierdziłam, że wolę go przetestować w Polsce, na spokojnie podczas urlopu i później zostawić go mamie (jej buzia przyjmie wszystko bez problemów). No i bardzo się zaskoczyłam, bo przyzwyczajona do filmików, komentarzy na FB czy YouTube byłam przyszykowana na podrażnienie, czerwienienie (mam cerę naczynkową) a tu nic. Chciałam zobaczyć, jak zareaguje moja buzia i czy serum pomoże rozjaśnić plamki pozapalne, dlatego stosowałam je 4 tygodnie- tyle ile trwa wymiana komórek. Buzia w trakcie stosowania dosyć szybko nabrała ładnego kolorytu, w sensie wyrównała się a jestem bladziochem i u mnie takie plamki pozapalne są bardzo widoczne. Plamki te zmniejszyły się, wiadomo że nie jakoś znacząco ale widać było różnicę. Serum stosowałam na mleczny tonik innej marki- może dlatego nie było podrażnień, nie wiem. Nie przepadam za pipetami- wolę pompki, zwłaszcza jak serum jest dosyć lejące a takie jest właśnie te turkusowe. Pipetą nalewałam kilka kropli na wgłębienie dłoni i nakładałam na daną partię twarzy- powtórka kilka razy. Dosyć się klei ale po nałożeniu kremu nawilżającego już tego uczucia nie było. Nakładany rano po wieczornej kuracji retinolem też nie wywoływał żadnych podrażnień. Moja buzia przyjęła go bardzo dobrze więc jak będę miała możliwość to kupię go kiedyś ponownie, albo przynajmniej nie będę się bała tej formy wit.C od innych marek (oczywiście będę miała na uwadze stabilizację produktu). Nie nasilił zmian trądzikowych (cera hormonalna) więc jestem na tak. Pachnie rosołem ale nie jest to wybitnie przeszkadzający zapach. Produkt ważny 3 miesiące po otwarciu.
    Zalety:
    • Szklane opakowanie
    • Działanie
    • Dosyć szybko się wchłania
    • Nie podrażnia mojej naczynkowej cery
    Wady:
    • Cena ale za jakość się płaci
  • 20 października 2024 o 18:56
    Ok, chociaż są lepsze
    Moja cera: prawie trzydziestoletnia, zaskórniki, pierwsze zmarszczki, mieszana, ale z wiekiem coraz bardziej sucha. Dobrze toleruje witaminę C w każdej postaci. Zużyłam kilka opakowań tego produktu. Uważam, że jest to dobry kosmetyk, jeśli ktoś lubi witaminę C w czystej postaci, ale nie poleciłabym go, ponieważ po nałożeniu zostawiał takie uczucie lepkości, mimo nałożenia kolejnych warstw kosmetyków. Obecnie używam bardzo podobnego serum z Geek & Gorgeous i wolę je od tego z Basiclab. Stosowalam co drugi dzień, na zmianę z serum "Napięcie i wzmocnienie naczynek" i w ten sposób produkt starczał mi na około 3 miesiące. Unikałam nakładania go rano, po wieczornych kwasach lub dermaplaningu, żeby nie podrażnić skóry (nakłądałam wtedy to drugie serum) i w takiej konfiguracji sprawdzał się. Czasami trochę piekł, gdy nałożyłam go na podrażnioną skórę, ale to normalne dla witaminy C. Zauważyłam, że działał na zaczerwienienia po wyciskaniu, ale to raczej zasługa tych 3 składników (wit C+ wit E + kwas ferulowy), które można znaleźć w wielu innych serach. No i oczywiście nie nawilżył mojej skóry, choć wcale się tego po nim nie spodziewałam (nazwa produktu jest bardzo myląca)
    Zalety:
    • dobry skład
    • trwałość produktu, jeśli jest przechowywany w lodówce
    • szklane opakowane (butelka z pipetą), które wytrzymało niejeden upadek
    • cena jest ok, chociaż znam praktycznie identyczne sera, ale trochę tańsze
    • prawidłowe PH
    • bardzo dobre działanie
    Wady:
    • lepki po nałożeniu
    • byłoby świetnie, gdyby to było opakowanie typu airless
    • nie nawilża
    • nazwa wprowadza w błąd.
    ALM007
    30 sierpnia 2024 o 8:06
    Witamina C w akcji – moje doświadczenia z BasicLab
    Od lat jestem wierna serum z witaminą C, a BasicLab Esteticus to zdecydowanie jeden z moich ulubieńców. Mam skórę suchą i doceniam produkty, które oferują coś więcej niż tylko nawilżenie. To serum łączy w sobie trzy kluczowe składniki: witaminę C w wysokim stężeniu (15%), kwas ferulowy i kwas hialuronowy. Taka kombinacja gwarantuje silne działanie antyoksydacyjne, które nie tylko rozświetla skórę, ale także chroni ją przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, przyczyniających się do powstawania zmarszczek. Rano, po aplikacji tego serum, zawsze sięgam po krem z filtrem SPF 50, co jest dla mnie nieodłącznym elementem porannej rutyny. Witamina C, oprócz rozświetlenia, wspiera fotoprotekcję, a to oznacza, że moja skóra jest dodatkowo chroniona przed promieniowaniem UV. Konsystencja serum jest lekka, szybko się wchłania, co sprawia, że świetnie sprawdza się pod makijażem. Opakowanie to szklana butelka – elegancka i praktyczna. Ja przechowuję serum w lodówce, co pomaga zachować jego świeżość i skuteczność przez dłuższy czas. Nie ma tutaj praktycznie żadnego zapachu, co jest dla mnie ogromnym plusem, ponieważ nie koliduje z innymi kosmetykami, których używam. Serum jest średnio wydajne - starcza na maks miesiąc. Serum kupuję online za około 90 zł – cena w średniej półce, ale uważam, że jest adekwatna do jakości. BasicLab znajdziecie głównie w aptekach i drogeriach internetowych, niestety nie widziałam go w stacjonarnych drogeriach typu Rossmann. Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z tego produktu i mogę śmiało dać mu 5/5. To serum to moja codzienna dawka antyoksydantów, która świetnie chroni skórę i zapewnia jej zdrowy blask.
    Zalety:
    • Składniki: Wysokie stężenie witaminy C (15%), kwas ferulowy, kwas hialuronowy.
    • Antyoksydacja: Silna ochrona przed wolnymi rodnikami, fotoprotekcja.
    • Zapach: Neutralny, niemal niewyczuwalny.
    • Konsystencja: Lekka, szybko się wchłania, idealna pod makijaż.
    • Opakowanie: Szklana butelka (przechowywana w lodówce dla zachowania świeżości)
    Wady:
    • Brak dostępności w stacjonarnych drogeriach typu Rossmann
    missi13
    28 sierpnia 2024 o 10:27
    Jest to mój ideał
    Serum zamknięte jest w turkusowej, buteleczce z pipetką. Uwielbiam takie rozwiązania gdyż uważam że produkt który stosujemy około dwa miesiące codziennie powinien być używany jak najbardziej higienicznie. Pipeta umożliwia nam wydobycie produktu, bez władania rąk do środka, co pozwala na nie naruszenie zawartości. Produkt jest przezroczysty, wodnisty, o leciutkim naprawdę ledwo wyczuwalnym zapachu. Kilka kropel pozwala na pokrycie całej twarzy. Produkt jest za ten mega wydajny- co jest ogromnym plusem że względu na dużą cenę kosmetyku. Szybko się wchłania nie lepiąc twarzy. Kolejna i najważniejsza zaletą produktu jest jego fantastyczne działanie. Oczywiście nie należy efektów oczekiwać po 1 zastosowaniu, a wiadomo że tylko systematyczne używanie go pozwoli osiągnąć zamierzone efekty. Produkt pięknie rozświetla skórę, nadając jej delikatny blask. Skóra wygląda zdrowo i młodo. Fajnie wygładza drobne zmarszczki, oraz sprawia że nie pojawiają się nowe. Serum głęboko nawilża i odżywia skórę. Mimo że ma aż 15 procent wit C to nie podrażnia i nie powoduje zaczerwienienia. Fajnie rozjaśnia delikatne przebarwienia, oraz poprawia elastyczność skóry.
  • 13 marca 2024 o 23:57
    Ulubieniec na przebarwienia potrądzikowe
    Używam tego serum przez cały rok, za wyjątkiem okresów w których mam zaplanowane zabiegi laserowe na twarz. Latem obowiązkowo krem z filtrem spf 50, bo witamina C nie lubi się za bardzo ze słońcem. Zauważyłam redukcję przebarwień potrądzikowych oraz przebarwień/zaczerwienień na twarzy. Używam rano, domykając pielęgnację filtrem spf lub kremem i filtrem spf 50. Jedyne co mi się w nim nie podoba to ta lepkość i kolor, ale to chyba naturalne dla kosmetyków z wysokim stężeniem witaminy C. Trochę szkoda że producent zrezygnował w mniejszej pojemności produktu, ponieważ większej butelki nigdy nie udało mi się zużyć w 100% w ciągu 3 miesięcy, zawsze co najmniej 1/3 lub połowa lądowała w śmietniku. Ogólnie polecam, cena adekwatna do jakości. Nie próbowałam podobnych serum od innych producentów, bo w tym przypadku wolę sprawdzony już wielokrotnie produkt z którym moja cera się lubi,
    Zalety:
    • działanie
    • rozświetla i niweluje zaczerwienienia
    • uspokaja cerę
    • twarz wygląda zdrowiej i młodziej
    Wady:
    • zbyt duża pojemność butelki i krótki czas na zużycie produktu (3 miesiące)