Olejki do twarzy

Etja Naturalny Olej Konopny Bio 50 ml

Agafii
    27 marca 2024 o 21:46
    Uniwersalny olej do wszystkiego
    Kilka olejów od nich już wykonczylam i każdy z nich okazał się świetny. ???? Dziś na tapecie Etja naturalny olej konopny. ???? Używałam go do olejowania włosów, już wcześniej zauważyłam że olej konopny, tak samo jak ze słodkich migdałów, dobrze na nie działa. Produkt ma 50 ml. Jest bio naturalnym kosmetykiem. Można go stosować również do skóry. Włosy po jego użyciu były bardziej lśniące i miękkie.
  • 26 lipca 2022 o 10:20
    Polecam.
    Wielofunkcyjny olej, który stosuję do wszystkiego. Bardzo sprawdził mi się w olejowaniu włosów. Z każdym kolejnym włosy robiły się coraz bardziej elastyczne, coraz mniej podatne na uszkodzenia. Wydobył się piękny naturalny blask i ogólnie polepszył wizualnie i fizycznie moje włosy, co robi systematyczne olejowanie. Lubię dodawać go do kremu, jako ulepszenie jego formuły, dodanie mu właściwości. Fajnie wpłynął na zagojenie kilku niedoskonałości. Do tego wygładził cerę, która dostała pięknego jednolitego kolorytu. Mam cerę naczynkową, a olej konopny świetnie wpływa na uszczelnienie ich. Pierwszy raz wykonałam zmywanie makijażu olejem i jestem zachwycona! Myślę, że płyn micelarny zostanie wykorzystany do końca i nie będę już więcej kupować takich produktów. Ale po kolei. Dwie pompki roztarłam w dłoniach i przeniosłam to na twarz. Jeszcze nigdy demakijaż nie był tak komfortowy. Podkład, korektor, bronzer rozpuścił się w mig! Tusz pięknie się rozpuścił, ogólnie to mogłam palcami rozetrzeć delikatnie niemal spomiędzy rzęs i wszystko zeszło, ale co ważne, pierwszy raz po demakijażu nie byłam ślepa przez minutę. Każdy płyn mnie podrażnia i szczypie, a tutaj jakbym nie wykonywała żadnego zabiegu, zero nieprzyjemnej reakcji. Po spłukaniu myłam twarz normalnie żelem do twarzy i to jak była czyściutka, miękka, gładka skóra to szok. :) I tutaj mam spostrzeżenie, że kupowanie typowo olejów do demakijażu to trochę chwyt marketingowy, bo zwykły czysty dobry olej robi to samo. Z tym, że taki olej możemy używać do wszystkiego. No i skóra ciała - miewam okresowe wysypy na ramionach czy udach i tutaj pięknie podziałał olej łagodząco, neutralizująco, przy czym skóra nabrała jędrności, zdrowego kolorytu. W problematycznych sytuacjach stosuję go solo, a systematycznie dodaję do balsamu do ciała. Zapach jest ziołowy, ale nie jest jakoś super uwydatniający się, a z czasem przestaje się go wyczuwać. Bóstwo. Polecam każdemu. :)
  • 17 kwietnia 2022 o 12:33
    Ukojenie podrażnionej skóry
    Olej konopny kupiłam z myślą o olejowaniu włosów. Z uwagi na fakt, iż olej ten nie sprawdził się na mojej porowatości, postanowiłam zastosować go w pielęgnacji ciała. Jestem pozytywnie zaskoczona, jak dobrze produkt ten sprawdził się w ukojeniu mojej podrażnione skóry, szczególnie na nogach po depilacji. Olejek zawarty jest w szklanej ciemnej buteleczce z pompką, która jak w przypadku każdego oleju z Etji, z którym miałam do czynienia, łatwo odkręca się i wycieka.
    • pojemność
    Wady:
    • buteleczka cieknie
  • 21 stycznia 2022 o 12:46
    Polubi się z problemową facjatą.
    Olejków do twarzy używam od zarania dziejów, nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez nich. Konopniak jest w moim arsenale już od dawna i nigdy nie może go zabraknąć. Lubi się z mieszana, problematyczną cerą. Dobrze nawilża, a przy tym nie zostawia tłustej warstwy, więc nadaje się również do stosowania na dzień. Pomaga w walce z czereśniami na twarzy, nie jest to może spektakularne działanie, ale różnice na pewno da się dostrzec. Niweluje z lekka wydzielanie sebum. Zapach typowo olejowo-roślinny, nienachalny. W porównaniu do olejku z neem czy z nasion czarnuszki - można powiedzieć, że pachnie. Cena rozsądna, wydajność bardzo dobra.
    Zalety:
    • dobrze nawilża, nie pozostawiając tłustej powłoki
    • pomaga w likwidacji pryszczo-mutantów
    Wady:
    • w pojedynkę niestety jest za cienki w ramionkach by ujarzmić trądzik
  • 18 lipca 2021 o 14:57
    Lek na całe zło!
    Od tego olejku zaczęła się moja przygoda ze świadomą pielęgnacją twarzy. Sprawdził się idealnie przy moim trądziku łagodząc zmiany oraz widocznie nawilżając skórę. Od tego czasu jest zawsze w mojej wieczornej rutynie. Skóra jest wyraźnie odżywiona, elastyczna i poprawił się jej koloryt. Bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Pachnie bardzo delikatnie, ale zapach nie jest długotrwały. Polecam trzymać go w lodówce lub w niskich temperaturach. Można kupić go praktycznie w każdym sklepie zielarskim za grosze. Polecam! :)
    Zalety:
    • Niska cena
    • Szklane opakowanie z pompką
    • Nie jest to olej komadogenny
    • Produkt jest bardzo wydajny
    • Naturalny olej tłoczony na zimno