Bazy pod makijaż

Avon Magix, Shine & Oil Control Primer Matująca baza pod makijaż

• 21 stycznia 2023 o 20:26
    Niestety nie dla mnie
    Posiadam cerę mieszaną i zakupiłam bazę ponieważ miałam nadzieję że pomoże mi pozbyć się świecenia w strefie T. Niestety ale bardzo się zawiodłam, nie zauważyłam niestety żadnej poprawy pomimo tego,że dałam jej szansę kilka razy i użyłam różnych podkładów. Plusem jest to, że w strefie gdzie mam skórę przesuszoną nie podkreśliła suchych skórek. Baza pachnie dość chemicznie, zostawia lekko lepka warstwę po nałożeniu. Miałam też wrażenie, że zapycha pory ponieważ pojawiło mi się kilka niedoskonałości. Niestety ale drugi raz jej nie zakupię.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie matuje
    • Zapycha pory
    • Chemiczny zapach
    • Mało wydajna
    MiBora
    15 października 2022 o 18:20
    Całkiem przyzwoita baza
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Produkty z Avonu kupuję od dawna. Tę bazę kupiłam jeszcze, kiedy była w ofercie demo. Wykorzystałam już chyba 3 opakowania i nadal jestem zadowolona, a to rzadko się zdarza. Produkt obecnie dostępny w każdym katalogu, więc zakup nie sprawia problemu. Cena promocyjna to gdzieś około 20 złotych, też całkiem przyzwoicie, tym bardziej, że mała ilość produktu wystarcza na pokrycie całej twarzy, więc wystarcza na długo. Baza w ładnym, matowym, różowym opakowaniu. Można wycisnąć produkt do samiutkiego końca. Ma przyjemną, lekką konsystencje, łatwo rozprowadza się na twarzy. Konsystencja nietłusta, właściwie nie czuć żadnego zapachu. Pokrywam bazą całą twarz przed nałożeniem dosyć ciężkiego podkładu i porządnie matującego pudru. Baza faktycznie sprawia, że podkład lepiej się przykleja. Nigdy mi się nie zrolowała, nie wchodzi w pory, nie podkreśla niedoskonałości. Zawsze po nałożeniu daje efekt idealnego matu, ale nie utrzymuje on się przez cały dzień – no może te 6 godzin. Jeśli robię makijaż przed 8, a zmywam po 20, to wymaga od przynajmniej kilku poprawek pudrem. Fakt, że mam wrażenie, że podkład nie schodzi aż tak z nosa i brody, a tam wcześniej ścierał się najszybciej. To całkiem dobra baza w przyzwoitej cenie. Lubię ją, chociaż faktycznie utrzymywanie matu nie ma efektu wow i wymaga poprawek.
  • 28 marca 2022 o 10:07
    Nie szkodzi ani nie pomaga
    Bazę kupiłam zachęcona jej przystępną ceną około 15 złotych. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyświecania się po kilku godzinach szczególnie w strefie T. Uznałam więc, ze przetestuję jak poradzi sobie z tym produkt Avonu. Do opakowania produktu, jego zapachu i konsystencji nie mam uwag. Baza wygląda bardziej jak krem, dobrze się rozprowadza i w mojej ocenie jest bezwonna. Samo działanie produktu oceniam jednak jako zadne. Efekt matu utrzymuje się tyle samo czasu co bez użycia bazy czyli dość krotko. Trwałość makijażu nie została tez jakoś spektakularnie przedłużona dzieki użyciu tego produktu. Na plus ze baza nie zapchała ani nie podrażnia mojej cery. Nie określiłabym jej jednak jako produkt matujacy tylko taki kremik pod podklad co to nie zrobi krzywdy cerze. Podsumowując bedzie to raczej jednorazowy zakup.
    Zalety:
    • Przystępna cena
    • Opakowanie miłe dla oka
    • Produkt nie podrażnia
    Wady:
    • Baza nie daje obiecywanego efektu matu
  • 7 września 2021 o 10:29
    Bez szału.
    Jestem posiadaczką cery mieszanej z tłustą strefą T, dlatego chętnie sięgam po produkty matujące i ograniczające świecenie. Pierwsze co się rzuca w oczy, a raczej nos to okropny zapach, mocny, jakiś chemiczny, nieprzyjemny. Baza ma lepką konsystencję, która potrzebuje chwili by wchłonąć się i pozostawić skórę satynową w dotyku. Nie matowi całkowicie cery, pozostawia warstwę, która subtelnie odbija światło. To nie jest chyba kosmetyk dla mnie, ponieważ nie zauważyłam mniejszego świecenia się w ciągu dnia, podkład również nie wygląda lepiej, raczej tak samo jakbym nie użyła tej bazy. A po co używać czegoś, co nie przynosi pozytywnych efektów? ;) Baza mnie na pewno nie zapchała, ostatnio używałam tylko jej, chciałam jak najszybciej skończyć to opakowanie, nie zauważyłam żadnych zmian skórnych. Zużyłam, zaspokoiłam swoją ciekawość, ale nie powrócę ponownie.
    Zalety:
    • pozostawia delikatną satynową powłokę
    • nie zapycha skóry, nie powoduje wysypu problemów na twarzy
    Wady:
    • śmierdzi
    • nie widzę różnicy w trwałości makijażu, wyświecam się tak samo jak i bez bazy,
  • 8 czerwca 2021 o 12:33
    Całkiem spoko ale są drobne wady
    Bazę w promocyjnej cenie dorzuciłam do zamówienia bez większego zastanowienia . Znam bazy Avon , są całkiem w porządku a jako posiadaczka cery mieszanej zawsze mam na stanie jakąś bazę matującą , chociaż równie chętnie stosuje rozświetlające i wygładzające . Stosuje ją od ponad miesiąca i lubię chociaż nie jest to produkt bez wad . Bardzo podoba mi się opakowanie , to taka spłaszczona dość miękka plastikowa tuba , zatyczka i tuba są matowe i fajnie się to prezentuje , całość bez problemu można rozciąć pod koniec użytkowania by zużyć wszystko . Zapach jest tragiczny , w sumie to nawet nie jest zapach to jest odór alkoholu i chemicznego plastiku na całe szczęście błyskawicznie wietrzeje nie powodując łzawienia z oczu , ale moment wyciskania bazy i nakładania jej na twarz nie należy do najprzyjemniejszych , baza jest biała a jej konsystencja jest śmiało idąca w stronę kremowej , lekka ale z silikonowym poślizgiem . Nakłada się bez żadnych problemów , nie roluje się , nie grudkuje , nie jest '' tępa '' , pozostawia na twarzy taką śliską i wygładzającą powłoczkę i mi to odpowiada , nie mam żadnych skłonności do podrażnień więc takie silikonowe formuły w bazie pod makijaż mogę stosować bez przerwy nie obawiając się o stan cery . Nie jest w żaden sposób lepka i troszkę nad tym ubolewam , gdyż taka lepkość zwiększa przyczepność podkładu , tutaj tego nie ma i co za tym idzie gdy używam lekkich , kremowych podkładów to one lekko się po tej bazie ślizgają , a że podkłady nakładam tylko pędzlami to jednak chwilkę zajmuje by precyzyjnie je zaaplikować , na szczęście gęste i szybko zastygające podkłady pracują z tą bazą świetnie . Do jej efektu matującego nie mam zastrzeżeń : stosowana z podkładem i pudrem matującym trzyma mat do momentu aż zmyje makijaż co nie jest wielkim wyczynem no bo wiadomo , gdy do matującej bazy dokompletujemy matujący podkład i puder to to nie ma prawa się nie udać , natomiast gdy łączę ją z podkładami rozświetlającymi to mat w strefie T trzyma około 8 godzin , więc to bardzo dobry wynik . Dodatkowo daje delikatny efekt wygładzonej twarzy co wygląda po prostu dobrze , czy to naturalnie czy na zdjęciach . Żadnego negatywnego jej wpływu na cerę nie zauważyłam . Podsumowując jeśli ktoś szuka matującej bazy w rozsądnej cenie o dość dobrej wydajności i nie zraża go niezbyt zachęcający zapach to śmiało może spróbować , wszak nadchodzą wakacje a cery tłuste i mieszane zawsze wtedy potrzebują takiego wspomagania . Ode mnie dostaje 4 za całokształt i niech się zdrowo chowa .
    Zalety:
    • przyjemna , ułatwiająca nakładanie konsystencja
    • bardzo dobrze matuje
    • delikatnie wygładza twarz
    • nie podrażnia
    • rozsądna cena promocyjna ( baza w promocji jest praktycznie w każdym katalogu )
    Wady:
    • strasznie chemiczno - alkoholowy zapach