Balsamy do ust

Laura Conti Botanical, Balsam do ust z bursztynem

Laura Conti Eco Soft Botanical Vegan

• 15 marca 2025 o 9:40
    Mały koszmarek :P
    Recenzowany balsam wraz z dwoma innymi kosmetykami otrzymałam jakiś czas temu za recenzje tygodnia, za co bardzo dziękuję:) Z jednej strony naturalny skład, eco papierowe opakowanie, ale co z tego skoro nie sprawdza się w roli do jakiej została stworzona. Sztyft nie wykręca się jak tradycyjne tego typu specyfiki. Od dołu trzeba więc wypchnąć go palcem. Aby wrócił na swoje miejsce trzeba zrobić to samo, tyle ,że już od góry wepchnąć go znowu paluchem do środka, co do najhigieniczniejszych rzeczy na świecie nie należy. Pół biedy w domu, kiedy mam czyste dłonie. Gorzej kiedy trzeba jej użyć gdzieś na mieście i bawić się we wciskanie jej do środka. Wspomniana wcześniej papierowa zakrętka nie zawsze chce współpracować, zniekształca się i czasem trudno ją włożyć, więc nie polecam brać ją ze sobą do torebki, szkoda nerwów po prostu... ;P Samo jej działanie , również do przyjemnych nie należy. Produkt jest twardy, zbity, cięzko sunie po ustach i mam wrażenie ,że wysusza wargi. Nie nawilża ich, nie natłuszcza i generalnie nic pożytecznego dla nich nie robi , a na domiar złego jest niezwykle wydajny. Nie ma więc szans abym kiedykolwiek zużyła go do końca.:)
    Zalety:
    • Nie zanotowałam
    Wady:
    • Ogół :)
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    linea80
    9 czerwca 2023 o 13:50
    Trzeba się nad nim napracować
    Przede wszystkim ukłon w stronę producenta za: - poszanowanie środowiska naturalnego - składniki pochodzenia naturalnego - w 100% biodegradowalne opakowania - papier pozyskiwany z odpowiedzialnych źródeł spełniających międzynarodowe wymogi odnowy lasów Ekologiczne opakowania wcale nie muszą być nudne. Lubię matowe wykończenia, więc tym bardziej szata graficzna balsamów przypadła mi do gustu. Ze względu na papierowe opakowanie balsam nie wykręca się jak klasyczne pomadki. Pomadkę należy wysunąć popychając ją delikatnie palcem od spodu. Konsystencja balsamu jest twarda, dlatego tez podczas aplikacji należy przytrzymać pomadkę przy ustach i poczekać chwile aż się ogrzeje. Dzięki temu możemy delektować się rytuałem odżywiania ust. Podczas aplikacji da się wyczuć świeży zapach lasu iglastego. Jestem fanką obcowania z naturą, spacery po lesie to jedna z moich ulubionych form spędzania wolnego czasu, dlatego mi zapach odpowiada. Pomadka świetni sprawdzi się także jako ochrona przed działaniem promieni słonecznych. Koi podrażnienia, działa przeciwzapalnie, przyśpiesza gojenie, regeneruję delikatną skórę ust.
    Zalety:
    • Regeneruje i pielęgnuje usta
    Wady:
    • Pomadka jest bardzo twarda
  • 19 kwietnia 2023 o 22:42
    Nie wiem co tu dać na plus...
    Jak w opinii, szukam plusów i znaleźć nie mogę... Jedynie to, że jest super wydajna, ale wynika to z tego, że jest tak twarda, że strasznie trudno nałożyć ją na usta. Poza efektem maski po nałożeniu, nie odczułam długotrwałego nawilżenia czy poprawy kondycji ust. Wyczekiwałam jej skończenia się. :(
  • 13 maja 2022 o 11:53
    Fajny skład, ale fatalne opakowanie
    Jeśli chodzi o skład i działanie to naprawdę nie ma się do czego przyczepić: sama natura. Produkt spełnia oczekiwania. Stosuję go pod matowe pomadki i dzięki temu usta mi się nie wysuszają. Aplikacja pomadki do najłatwiejszych nie należy, gdyż rozprowadza się dość "tępo" na ustach. Brakuje takiego przyjemnego natłuszczenia, jakie to zwykle u pomadek ochronnych występuje. Nie nakładam jej przez to solo. Opakowanie to już w ogóle dramat. Jest papierowe. Noszę tę pomadkę w kosmetyczce i wygląda jakbym je sobie z 4 liter wyjęła :D Ponadto pomadka wciska się do środka podczas malowania ust i trzeba ją wypychać od dołu palcem. Nie kupię ponownie.
    nuuta
    30 marca 2022 o 11:02
    niestety nie na zimę
    Balsam, kupiłam przez wzgląd na promocje oraz to, że potrzebowałam jakiejś ulgi dla moich spierzchniętych ust. Niestety niewiele podziałało, ale zacznijmy od początku... Balsam zamknięty jest w poręcznym opakowaniu biodegradowalnym. Ma kształt balsamu - pomadki do ust. Jest to wygodnie, bo nie lubię wściubiać palców do pojemnika i w nim merdać w poszukiwaniu jakiegoś mazidła. Pomadkę należy wysunąć palcem od dołu, co dla mnie jest zaskoczeniem i trzeba się do tego przyzwyczaić. Samo opakowanie jest bardziej elastyczne, niż mogłoby się wydawać. Zatyczka od balsamu dość szybko się ''wyrabia'' i czasem ciężko za nią nagonić, gdy się gdzieś schowa w czeluściach torebki czy kieszeni. Pomadka ma mocno zbitą formułę, niestety dla mnie nieco za zbitą - mogłaby być nieco bardziej elastyczna, choć oczywiście pod wpływem ciepła nieco się zmiękcza. Po nałożeniu balsamu efekt ulgi odczuwany jest ''na chwilę''. Niestety produkt nałożony na usta nie ratuje na długo, dość szybko znika. Tak samo jest z nawilżeniem - po kilkunastu minutach nie jest już odczuwalne. Owszem pomadkę nieco ratuje jej ładny zapach i oczywiście opakowanie, jednak ja szczególnie zimą potrzebuje czegoś więcej, co zostanie na dłużej. Balsam będę stosować do innych części ciała np. na łokcie szczególnie podczas przesuszenia przy aktualnej pogodzie.
    Zalety:
    • papierowe opakowanie
    • często jest w promocyjnej cenie
    Wady:
    • zbyt zbita konsystencja
    • tępa formuła pomadki
    • uciekająca zatyczka