Maseczki klasyczne

7th Heaven Charcoal Mud Masque Maseczka oczyszczająca 2 w 1 z aktywnym węglem

• 18 stycznia 2021 o 17:44
    Oczyszczenie jak w siódmym niebie!
    Maseczka została zapakowana w saszetkę do rozerwania, jednorazowego użytku, typowej dla tego typu maseczek. Zapach delikatny, lekko słodki, całkiem przyjemny. Czuć go jednak jedynie podczas nakładania, później znika. Maseczka ma gęstą, ale kremową, konsystencję o ciemno szarym zabarwieniu, choć zapewne większość spodziewała się czerni jak noc ;) Ma w sobie mnóstwo malutkich drobin, jak napisał producent, z łupin orzecha. Przyjemnie się ją nakłada, mimo drobinek jest bardzo delikatna i mięciutka dla cery. Producent zaleca trzymanie jej przez 20-25 minut, tak te ż zrobiłam i po tym czasie już w większości zastygła na beton i lekko ciągnęła twarz. Zmoczyłam twarz i wykonałam lekki peeling. Drobinki są rewelacyjne, idealnie czyszczą i usuwają martwy naskórek, ale jednocześnie nie podrażniają i nie kłują cery, przez co całość jest niezwykle relaksująca. Po zakończeniu masowania zmyłam ją błyskawicznie przy pomocy rękawicy do zmywania masek. Cera po użyciu tej maseczki była gładziutka jak pupcia niemowlaka ;) Zniknęły zaskórniki, pory zostały zmniejszone, a moje suche skórki z policzków wyparowały. Cała twarz nabrała zdrowego blasku, a jednocześnie rewelacyjnie przyjęła dalsze etapy pielęgnacji w postaci toniku i kremu. Osobiście nie żałowałam sobie maseczki i wykorzystałam ją na raz, ale myślę, że na spokojnie wystarczy na dwie aplikacje :) Jak dla mnie bardzo przyjemna i przy tym dobrze oczyszczająca maseczka, z chęcią kiedyś do niej powrócę.
    • relaksujący peeling
    • dobrze oczyszcza cerę
    • zmniejsza rozszerzone pory
    • dobrze ściera martwy naskórek
    • nadała zdrowego blasku
    • skóra lepiej przyjęła dalszą pielęgnację
  • 26 sierpnia 2019 o 19:32
    Podoba mi się ta maseczka. Dobrze oczyszcza i wygładza
    Skusilam się na nią ze względu na jakąś promocje. Bardzo lubię maseczki z glinką i generalnie maseczki oczyszczające, wiec chętnie przystąpiłam do testowania. Mam cerę mieszaną zanieczyszczoną w strefie T. Maseczka jest gęsta, dosyć kremowa i czarna. Ma w sobie dużo drobinek peelingujących z łupin orzecha włoskiego. Maseczkę nałożyłam na 25 min jak zalecił producent i pod koniec już zastygła na skórze i lekko ją ściągnęła. Najpierw delikatnie zwilzylam twarz i wykonalam masaż, by drobinki mogły wygładzić skórę a później zmylam produkt z twarzy. Muszę przyznać, że działanie peelingujące jest dosyć mocne, ale maseczka nie podrażnia skóry i nie jest ona zaczerwieniona. Skóra jest bardzo gładka. Zniknęły jakiś nierówności skóry, także ten efekt bardzo mnie zadowolił. Maseczka dała uczucie dobrze oczyszczalonej skóry. Widać, że pory stały się bardziej oczyszczone. Skóra nie została wysuszona ani podrażniona. Maseczka wystaczyla na jedno użycie. Jest jedną z lepszych maseczek oczyszczających jakie miałam przyjemność stosować. Na pewno będą po nią regularnie sięgac.
  • 21 kwietnia 2019 o 13:28
    Podoba mi się
    Na maseczkę tej marki natrafiłam przypadkiem w drogerii. Jako fanka masek oczyszczających nie mogłam się oprzeć temu wariantowi. Miałam już kilka produktów tej marki i wszystkie przypadły mi do gustu, więc poniekąd kupiłam w ciemno. Maska sprawdziła się u mnie a poza tym miło zaskoczyła. OPAKOWANIE Opakowania produktów tej marki są tak charakterystyczne, że nie sposób nie zauważyć ich na półce – nietypowy kształt, wyrazista kolorystyka i intrygująca grafika to ich cechy. Maseczka ma opakowanie, na którym przeważa kolor czarny, pierwsze skrzypce gra wizualizacja maski na twarzy z bryłami węgla w tle. Na odwrocie znajduje się naklejka z opisem w języku polskim oraz skład. Warto wspomnieć, ze kosmetyki tej marki są wegańskie i nietestowane na zwierzętach, zawierają tylko naturalne składniki. MASKA Maska ma gęstą, kremową konsystencję i ciemnoszarą barwę, choć nie całkiem czarną jakiej się spodziewałam. Podczas nakładania czujemy w niej mnóstwo drobinek z łupin orzechów, bo maska pełni również funkcję peelingu. Zapach jest dla mnie neutralny, nie jest jakoś specjalnie przyjemny czy brzydki. Dzięki takiej konsystencji łatwo ją rozprowadzić na twarzy. Po zalecanych 25 minutach lekko zastyga na twarzy, ale nie powoduje uczucie dyskomfortu. Zmycie nie jest najłatwiejsze jak to przy maskach na bazie glinki, trzeba się nieco natrudzić, ale dla efektów warto. Podczas zmywania lekko masujemy twarz, dzięki czemu dodatkowo złuszczamy martwy naskórek. Po zmyciu skóra jest miękka w dotyku, gładka, oczyszczona i zmatowiona, lepiej przyjmuje inne kosmetyki. Jestem zadowolona z efektów, jakie daje. Opakowanie jest średnio wydajne, mamy tu 15g produktu, który wystarcza zaledwie na 1 aplikacje. Cena - zapłaciłam 2,99 zł w promocji, regularnie kosztuje około 8, co już mniej się opłaca. W składzie mamy glicerynę, drobinki łupin orzechów, węgiel aktywny, pumeks, cukier, ekstrakt z żeń-szenia i figi. PLUSY; + świetnie oczyszcza, wygładza, nawilża + gęsta konsystencja sprawia, że łatwo się nakłada + dobry skład + świetna wydajność + dobra cena w promocji, za to zbyt wysoka regularna + nietypowy design opakowań
  • 2 marca 2019 o 9:22
    Maska
    Maska dobrze oczyściła mi twarz. Po zmyciu maseczki moja twarz była naciągnięta i wysuszona. Dla osób z delikatną skórą nie polecam bo może podrażnić.
    Zalety:
    • Oczyszczenie twarzy
    • peeling
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • może podrażnić
  • 4 stycznia 2019 o 15:36
    Super
    Używa od:próbka
    Maseczka bardzo dobrze oczyściła pory i lekko nawilżyła skórę. Ma bardzo dobrą wydajność. Na pewno kupię ponownie. Jest najlepszą maseczką ze wszystkich jakie używałam
    Zalety:
    • Cena ,wydajność,
    Wady:
    • Zmywanie maseczki