Moda na produkty „foods” trwa już bardzo długo, te produkty już dość trochę królują na półkach w drogerii Hebe, marka ta reklamuje się w dość ciekawy sposób "Jesteś tym co jesz, a twoje włosy są tym czym je karmisz". Właśnie dlatego producent proponuje nam, aby "nakarmić" je superfoodsami, czyli składnikami odżywczymi pochodzenia naturalnego. Brzmi naprawdę zachęcająco no ja, na to ewidentnie poleciałam i zakupiłam recenzowany szampon bez wahania w dodatku opakowanie również skusiło mnie do jego kupna. :D
Moje włosy z natury są proste, długie, naturalne, suche z tendencją do puszenia, elektryzowania się, okropnie się plączą. Ten szampon dedykowany jest do suchych włosów, czyli moich :)
Szampon znajduję się w niewielkiej 300 ml butelce, który idealnie sprawdzi się w podróż. Wykonana jest z miękkiego plastiku. Szata graficzna jest urocza, no mnie ona zdecydowanie „kupiła”. Niby prosta, ale ma w sobie to coś, zielono, czarno, żółta kolorystyka z wszelkimi cennymi informacjami.
Zamknięcie jest na klik i działa bardzo sprawnie, podczas użytkowania naklejka nie odkleja się , otwór jest niewielki i wylewa tyle produktu ile chcemy. Niestety nie widać zużycia produktu.
Skład nie jest długi, bogaty w wiele składników odżywczych, pochodzenia naturalnego, znajdziemy m.in olejek jojoba, maca, ekstrakt z liści baobabu.
Konsystencja jest lejąca, trochę rzadka więc trzeba go szybko aplikować na włosy, jest przeźroczysty i świetnie się pieni, naprawę wytwarza całkiem sporą pianę a do tego ma bardzo przyjemny świeży zapach.
Jeżeli chodzi o wydajność to jest całkiem dobra szampon się dobrze pieni zatem nie trzeba go dużo wyciskać.
Szampon kupiłam za niecałe 10 zł, działanie ma całkiem dobre bynajmniej moje włosy go polubiły.
Świetnie oczyszcza włosy jak i skórę głowy z wszelkich zanieczyszczeń czy pozostałości po stylizacji, odżywia włosy, odświeża, nie powoduje szybszego przetłuszczania się, nawilża, może nie jakoś mega intensywnie, ale wiadomo, że ciężko znaleźć taki produkt który zrobi to dobrze. Włosy po jego użyciu są lekkie i gładkie, ale… ma też niestety minus, niestety plącze włosy i kołtuni, ciężko je rozczesać po umyciu, moje włosy już z natury tak mają, ale on jeszcze bardziej je plącze co mi się nie spodobało, spowodowało to, że na szczotce zostało raz tyle wyrwanych włosów .. szkoda .. bo tak to jest niezły.
Generalnie szampon jest całkiem doby, przyjemny, ma fajne działanie, ale wielka klapa, że tak pląta włosy, niestety muszę za to odjąć gwiazdkę bo to dla mnie jest bardzo uciążliwe.
Czy kupię ponownie? No nie wiem, może jeszcze kiedyś skuszę się na jakąś inną wersję.
Zalety:
- kusząca szata graficzna i wygodne opakowanie,
- atrakcyjna cena,
- przyjemny świeży zapach,
- wydajny,
- skład,
- konsystencja choć mogłaby być tylko ciut gęstsza,
- dostępny w Hebe,
- świetnie się pieni i spłukuje,
- oczyszcza włosy i skórę głowy, odżywia, odświeża, włosy po umyciu są lekkie i gładkie.
- to nawilżenie mogłoby być intensywniejsze.
Wady:
- plącze włosy i kołtuni, utrudnia rozczesywanie.