Cienie do powiek

Glam Shop GlamBox, Paleta cieni `Neutralna`

• 23 lipca 2024 o 12:50
    Piekne błyski, z kilkoma niepotrzebnymi matami
    Chorowała na tą paletę bardzo długi czas, aż w końcu dorwałam ją w jakiejś dużej promocji. Nie będę ukrywać że jest piękna a ja nigdy nie myślałam, że tak bardzo spodoba mi się ten przemyślany układ i estetyka. Cudowne wrażenie, które zachęca do malowania. Maty nakłada się łatwo I szybko chociaż na mojej ciemnej karnacji...kilka wygląda bardz podobnie, więc niektóre były tylko pacniete na swatch. Górny jasny rząd i te jasne cienie u mnie giną, same w sobie wyglądają bardzo podobnie. Gdybym rozebrała ja na swoją własną paletę to może zostałby ten brudny róż tylko. W dolnym zostaje czerń i brąz jeden bo drugi jest podobny. Przyznaję że góra drama mama jest ciekawsza i dającą więcej możliwości niż Maty w tej palecie. Jeśli chodzi o błyski...to cóż tu dodać- są niesamowite, przepiękne i wyjątkowe. Uwielbiam te w drugim rzędzie przy końcu....Takie nieoczywiste, niby róż ale tak wielowymiarowy, otwiera oko I całe spojrzenie. Błyski Glamu są na genialnym poziomie I nie pachną kiczem. Po używaniu dłuższym stwierdzam podobieństwo w dolnym rogu i nie umiem zachwycić się pierwszym błyskiem. Niestety są pewne ale... Wielkośc palety jednak nie jest przemyślana. Opakowanie jest za duże, paleta nie nadaje się na wyjazdy, czy jakieś novowanki. Dodatkowo cienie matowe są ok, ale błyski rozwalają siw przy każdym uderzeniu... co widać na moich zdjęciach. O lusterku nie będę wspominać....Bo uważam, że powinno być w takich paletach, uwielbiam wykonanie ABH która ma lusterko i pedzelek) Poważnie zastanawiam się nad rozebraniem i zrobienia mniejszej ale...z drugiej strony w podroz wybieram sultry abh ktora ma wszystko na taki wyjazd. Palety już nie sprzedam w takim stanie, bo wydaję mi się że puściłabym ją mimo wszystko w świat. Jest piękna, dopasowana ale nie jest to ideał. Jest na drugim miejscu ponieważ wygrywa z paletę toofaced.
    zozell
    1 lipca 2023 o 11:55
    Dla mnie nie poręczna
    Była (bo już poszła dalej w świat) to moja pierwsza tak duża paleta. Zachęcona ochami i achami nad tą paletą, skusiłam się i zakupiłam. Po pierwsze największe wrażenie zrobiły oczywiście błyski, ale z matami coś było nie tak. Ich kolorystyka w rzeczywistości nijak ma się do tego co jest na stronie. Ja częściej używam matów, i jeśli chodzi o ich formułę to nie są tak suche jak w Totalnym Macie czy Kwitnącej Wiśni, ale Jasny Róż to chyba w ogóle nie miał pigmentu. Pracuję na bazach pod cienie, czasem na korektorach, ale ten cień nie chciał się przykleić. Brązy zlewają się w jedno, kiedy nałożymy więcej niż jeden i próbujemy zblendować (co może też być dobre, w zależności od efektu jaki chcemy uzyskać). Po pierwszych zachwytach nad błyskami jakoś nie sięgałam po nie, wolę inne, jeszcze jaśniejsze albo toppery. Jedyne dla jakich cieni mogłam zostawić tę paletę to: Jaśmin, Elegant, Rum. Najlepsze z całej palety. ALE! po: 1. używać 3 cienie z 20? 2. przestałam po nią sięgać, bo jest dla mnie po prostu za duża, sama wolę mniejsze, które bez problemu mogę trzymać w ręce. Dla mnie niestety najsłabsza paleta z Glamu, a szkoda, bo byłam bardzo podekscytowana kiedy na nią czekałam.
    Zalety:
    • cienie Jaśmin, Elegant, Rum
    • design i wykonanie opakowania (mam/miałam starsze palety Glamu i widać progres w wykonaniu opakowań, nie ma takich przerw, cienie są lepiej sprasowane)
    • cienie utrzymują się długo
    Wady:
    • cena za jakość
    • dla mnie! za duża, przez co nieporęczna i nieużytkowa
  • 18 listopada 2021 o 19:23
    Pierwsza paleta GlamShopu
    Kupiłam tę paletę, żeby sprawić sobie przyjemność na codzień. Anastasia już na wykończeniu, więc postanowiłam wypróbować słynne na YT cienie, iiiii… z jednej strony jestem nimi zachwycona, a z drugiej jestem zawiedziona. pigment jest, błysk jest, tonacja pasuje, ale… Po pierwsze - błyski strasznie się sypią, pod okiem, w palecie, nie nabieram ich za dużo, nakładam paluchem bo z moimi pędzlami nie współpracują. Jeśli chodzi o maty w tej kwestii nie mam do nich zastrzeżeń, osypu praktycznie nie ma. No i przechodzimy do głównego meritum sprawy. Moja paleta samoistnie niszczy się w opakowaniu. Błyski kruszą się bez przyczyny. Przechowywanie tej palety jest nie lada wyzwaniem bo jest dosyć spora, natomiast po użyciu ma całkowity spokój, leży w szafce, a następnym razem się okazuje, ze błyski wyszły ze swoich miejsc. To nie jest to fajne bo marnuję swoje pieniądze wydane na produkt. Nie wiem czy to jest kwestia opakowania czy tego, ze te cienie są tak delikatne, ze można na nie jedynie patrzeć, czy o co chodzi ale zniechęca mnie to do zakupu innych produktów.
  • 13 maja 2021 o 14:10
    Neutralna ale nie nudna
    Paletka zawiera 10 matowych cieni i 10 turbo pigmentów. Jeśli chodzi o maty najjaśniejszy cień jaśmin nie bieli, wtapia się w skórę. Większym minusem są cienie pisakowy, blady i jansy róż, które mogą się ze sobą zlewać po połączeniu, zwłaszcza 2 pierwsze. Najciemniejszy cień limbo, niby to czerń ale nie jest czarny jak smoła, co bardzo mi się podoba, nie da się nim skrzywdzić, super się nim przyciemnia kącik. Jeśli chodzi o turbo pigmenty wszystkie są piękne, mnie najbardziej podoba się cieplak- piękny rudy cień oraz stal - świetnie pasuje do niego nazwa, nie jest to takie jasne srebro. Cienie nie osypują się bardzo (sporadycznie, ale delikatnie). Dobrze się trzymają oka, ładnie rozcierają i łączą z innymi cieniami. Nie jest to kolejna nudna paleta w odcieniach nude , ma w sobie nutę różu, rudości, i brązów zarówno w ciepłych jak i chłodnych odcieniach. Idelana do malowania samemu ale i nie jedna wizażystka stworzy z nią piękne makijaże. Opakowanie dobrze wykonane.
    Zalety:
    • ma w sobie zarówno róże, rudości, stal i brązy ciepłe i chłodne
    • tylko delikatnie i sporadycznie się osypują
    • trwałe
    • dobrze się rozcierają i łącza
    • cena (dobra jak za to że ma w sobie aż 10 turbo pigmentów)
    Wady:
    • 3 cienie (pisakowy, blady, jansy róż) po połączeniu potrafią rozetrzeć się do jednego koloru
  • 7 maja 2021 o 14:23
    Bardzo lubię tę paletę
    Głównie dlatego, że właśnie jest neutralna..co nie znaczy nudna. Albo znaczy:) W każdym razie ja nie jestem mistrzem świata w makijażu i rzadko porywam się na jakiś kolor w prawdziwym tego słowa znaczeniu;) Dlatego ta paleta mi odpowiada kolorystycznie to raz, a dwa to formulacją cieni , a szczególnie matów, które jakimś cudem w tej palecie są przyjemnie jak dla mnie miękkie i kremowe..? No takie po prostu ,że jak dotkniemy palcem żeby zrobić swatch to opuszka palca napotyka przyjemną, naddającą się konsystencję pomimo tego ,że to cień matowy i prasowany. No nic na to nie poradzę tak mam:) Mam dreszcze i ciarki jak cień jest za suchy...:) Na powiece trzymają się dobrze i nie mogę nic zarzucić trwałości ani osypu jak dla mnie nie ma. Dla mnie to paleta kompletna . Biorę tę jedną i mam wszystko i dzień i noc:) Jest duża. To fakt. Na długo starczy bo cienie mają zacną gramaturę. Swoją kupiłam w outlecie. Była za 135 zł gdyż w niektórych egzemplarzach były poprzestawiane cienie z nazwami :) U mnie miejscami zamienił się cień Grzejnik z Maliniakiem:) Nic to palecie nie ujmuje. Jedyne co to jak przyszła cień Rum (jeden z piękniejszych brązów) niestety trochę był pokruszony? złamany? Wcisnęłam go jednak palcem i się trzyma:) Minusem dla niektórych może być chyba tylko to, że rzeczywiście paleta się niemiłosiernie brudzi:) Dla mnie nie stanowi to problemu bo ja z tą paletą nie chodzę na wystawę tylko się ją maluję;)