Balsamy do ciała

Soraya Plante, Odżywczy balsam do ciała `Olejek z czarnej porzeczki, masło shea`

• 21 marca 2025 o 13:49
    Wysuszył moją skórę
    Miałam duże oczekiwania wobec tego balsamu, ale niestety nie spełnił moich oczekiwań. Mimo bogatego składu i obietnic odżywienia, zamiast nawilżenia zauważyłam, że skóra stała się bardziej sucha i napięta. Spodziewałam się regeneracji i długotrwałego komfortu, a efekt był zupełnie odwrotny. Konsystencja jest przyjemna, a zapach całkiem ładny, ale to niestety nie wystarcza. Po kilku dniach stosowania skóra zaczęła wyglądać na odwodnioną, więc musiałam sięgnąć po inny produkt. Dla mnie to niestety spore rozczarowanie.
    Wady:
    • wysuszył
    MMLY
    16 lutego 2025 o 13:33
    Soraya plante balsam odżywczy
    Produkt kupiłam dołączony do jednej z gazet i bardzo się cieszę, że miałam okazję go wypróbować. Dedykowany do skóry normalnej i przesuszonej. Ja używałam go zimą i do moich przesuszonych łydek sprawdził się świetnie. Na uwagę zasługuje zapach liści czarnej porzeczki bardzo przyjemny, wyczuwalny po założeniu piżamy. Niestety szybko się skończył, ale na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • Zapach cudo
    • Odżywcze działanie
    Wady:
    • Mało wydajny, szybko się kończy
    • Trzeba było na końcu mocno gnieść butelkę żeby wydobywać produkt
    SandriQ
    4 sierpnia 2024 o 22:48
    Porzeczkowa bajeczność
    Soraya to jedna z najpopularniejszych,najstarszych ,polskich marek kosmetycznych na rynku również światowym.Muszę przyznać,że może nie jest moją ulubioną,ale jest kilka kosmetyków od niej ,które zapadają w pamięć. Produkt umieszczono w plastikowej 200-ml ,gniotliwej tubie,która nie jest przeźroczysta,więc nie możemy kontrolować zużycia,ale za to cieszy oka jej szata graficzna. Jest tutaj kolorowo i roślinnie na czym bazuje całościowo seria 'Plante'. Opakowanie wykończono czarną nakładką z klapką ,dającą się swobodnie otwierać i zamykać. Oprócz licznych ,zresztą pięknych ozdobników mamy opisy w tym jest też skład,data ważności oraz PAO wynoszące rok. Komponenty jakich użyto do stworzenia tego produktu budzą moją radość ,jest tutaj w 99 proc. natura. Balsam swobodnie się wydobywa z opakowania ,ani ono ani otwór dozujący tego nie blokuje. Jego forma to przeciętnie gęste mazidło, mięciutkie, łatwo rozchodzące się po skórze,ale z tych nielejących,co osobiście wolę bardziej. W jasnym,bladofioletowym kolorze. To co jest głównym hitem tego kosmetyku to obłędny ,owocowy zapach,a dokładnie woń ogródkowego owocu- czarnej porzeczki.Intensywny,soczysty,wiernie odwzorowany i to ona gra główne skrzypce. Czuję się wspaniale używając tej pozycji. Na skórze znika szybko,pozostawia skórę miękką, jedwabiście gładką,ukojoną ,wyraźnie nawilżoną,ale bez powłoki,dzięki czemu błyskawicznie można założyć ubranie i mamy pewność, że nic się nie będzie do skóry kleiło ,a materiał zostanie czysty. Zapach wprowadza mnie w jakąś fazę fascynacji,nawet nie wiedziałam, że jestem fanką porzeczki,bo jako posiłek to za nią nie przepadam, a tu niespodzianka,w balsamach,kremach czy perfumach takie nuty od teraz to mój top. Reasumując skóra zaopiekowana,zmysły są rozanielone,cóż chcieć więcej. Wydajność na dobrym poziomie,cena adekwatna ,choć promki zawsze kuszą. Niestety popularność kosmetyku spadła i nie widzę go już w najpopularniejszych drogeriach,pozostają oferty w sieci.
    Zalety:
    • Całokształt❤️
    Wady:
    • Mały minus mniejsza popularność
  • 30 czerwca 2024 o 10:12
    Rewelacyjny balsam
    Odżywczy balsam do ciała z serii Plantę marki Soraya otrzymałam jako dodatek do gazety. Produkt dedykowany jest dla skóry normalnej i przesuszonej. Balsam ma gęstą konsystencję, ale bardzo dobrze rozprowadza się na skórze pozostawiając uczucie dobrego nawilżenia i odżywienia. Produkt skutecznie poradził sobie z regeneracją mojej mocno przesuszonej skóry. Balsam zawiera olejek z czarnej porzeczki oraz masło Shea. Zapach balsamu jest świeży i idealnie odwzorowuje zapach liści czarnej porzeczki. Opakowanie balsamu w postaci tuby jest wygodne w użytkowaniu. Szata graficzna opakowania jest bardzo ładna. Balsam jest wydajny. Balsam zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego. Produkt można stosować przez 12 miesięcy od otwarcia.
    Zalety:
    • bogata konsystencja
    • dobrze się wchłania
    • skutecznie nawilża i odżywia
    • 99% składników pochodzenia naturalnego
  • 8 kwietnia 2024 o 21:20
    Plante - genialna seria
    Balsam bardo dobrze nawilża skórę. Będzie odpowiedni również do bardzo przesuszonej skóry, ponieważ również świetnie sobie z nią radzi. Odżywia i bardzo przyjemnie wygładza. Ma bardzo ładny zapach. Wyczuwalna jest woń świeżej porzeczki. Dzięki temu bardzo przyjemnie się go używa.