Balsamy do ciała

AA Super Fruits & Herbs, Balsam do ciała `Figa i lawenda`

• 21 lutego 2025 o 23:54
    Cudowny balsam
    Balsam do ciała ma bardzo przyjemna konsystencję zapach cudowny. Posiada również taki sam zel i go mam. Skora jest miękka, nawilzona, nie ma podrażnień żadnych. Totalny numer jeden sztoss. Polecam wszystkim. Cena jest atrakcyjna.
  • 27 stycznia 2024 o 19:06
    Cudowny balsam
    To mój ulubiony balsam. Zużyłam już z parę butelek odkąd wprowadzono ten produkt na rynek, ale niestety ostatnio trudniej go dostać, więc chyba zrobię zapasy. To spora butelka (500 ml, więc bardzo wydajny) świetnego, mocno nawilżającego balsamu - i w sumie na takim porządnym nawilżeniu bez pozostawienia nieprzyjemnego filmu na skórze mi zależy. Zawsze działa tak samo dobrze, nigdy nie było z nim problemów, nigdy nie miał gorszej konsystencji czy innego koloru. Działa na tyle dobrze, że poprawił stan mojej skóry, tj. jest jędrna, nawilżona i ograniczył np. takie problemy jak wrastające włoski (stosuję kolenie maszynką + IPL, więc te włoski które jeszcze pozostały lubią niestety wrastać - na szczęscie peeling i właśnie ten balsam od AA znacznie to ograniczyły). Jest bardzo gęsty, więc trzeba być nieco cierpliwym, żeby go nałożyć w całości na ciało. Niektórzy narzekają na parafinę w składzie, ale ja nie zauważyłam żadnego negatywnego działania w przypadku mojej skóry. Jedyny minus jaki zauważyłam to to, że przez jego gęstość, trudno go pod koniec wydostać z butelki. :v
    Drogeria Super-Pharm
    AnaSky
    11 lipca 2023 o 18:10
    Cudowny zapach, aksamitna skóra i mega wydajność
    Balsam zakupiłam na wyprzedaży w Rossmannie. Kosztował niecałe 6 zł, więc nic dziwnego, że mimo że mam trochę balsamów w zapasie nie umiałam powiedzieć nie... Przyznam, że podchodziłam do niego dość sceptycznie - obawiałam się mixu zapachu figi i lawendy. Tym mocniej produkt mnie zaskoczył. Opakowanie jest pokaźne - aż 500 ml. Butelka z białego plastiku, nie można niestety śledzić bezpośrednio zużycia, ale pod światło już je zobaczymy. Etykieta nawiązuje kolorystycznie do figi i lawendy. Pompka dobra, działa sprawnie. Pierwszym pozytywnym zaskoczeniem była konsystencja balsamu. Jest gęsty. Ma przyjemny lekko fioletowy kolor. I tu kolejne zaskoczenie - zapach. Cudowny! Wyraźnie figowy, ale tak przyjemnie świeży. Balsam mimo swej gęstej konsystencji dobrze się rozsmarowuje, szybko i całkowicie wchłania. Skóra po jego użyciu jeszcze długo jest miękka, gładka, pachnąca i przyjemnie aksamitna. No i wydajność... Fakt, ma aż 500 ml, ale ten balsam używa się, używa się, używa się. No za te 6 zł to naprawdę rewelacja.
    Yo_asya
    5 czerwca 2023 o 15:09
    Przyzwoity balsam
    Balsam AA dotrwałam w Biedronce, poszukując czegokolwiek, do nawilżania skóry. Cena była atrakcyjna, bo zaledwie 12.99, a ostatecznie przekonała mnie lawenda, którą uwielbiam w kosmetykach i nie tylko w nich. Opakowanie przykuwa wzrok kolorową etykietą, dodatkową jego zaletą jest pompką dozująca. Co do składu, ciężko mi się wypowiedzieć, jest nawet dobry, choć zdarzają się składniki na minus, ale ogólnie jest przyzwoity, jest tam też wiele dobra. Ma bardzo ładny zapach, choć liczyłam, że lawenda będzie w nim dominującą nutą, jest słodki i całkiem długo utrzymuje się na skórze. Co do nawilżenia- no efektu wow się nie spodziewajcie, jakieś jest, ale jak na potrzeby mojej skóry jest to zdecydowanie za mało. Na plus jest zdecydowanie konsystencja i działanie kojące. Balsam jest kremowy, nie leje się, bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając filmu na skórze. Po wsmarowaniu czuć wyraźnie, że koi. Fantastycznie się u mnie sprawdza po opalaniu, niesamowita ulga dla skóry, która była długo wyeksponowana na słońcu. Nie jest to zły produkt, plusy przeważają minusy, ale nie jest to też jakiś hit. Osobiście będę do niego chętnie wracać w okresie letnim, bo naprawdę sprawdza się wtedy fajnie.
    Zalety:
    • Efekt kojący
    Wady:
    • Słabo nawilża
  • 29 maja 2023 o 12:18
    Piękny zapach i nic pozatym
    Kupiłam ten balsam na promocji w Rossmanie . Skusiła mnie niska cena. Nie mam wymagającej skóry. Balsam dobrze się rozprowadza, szybko wchłania. Niestety po kilku minutach nie czuć że się aplikowało kosmetyk . Nie czuje aby w jakikolwiek sposób pielęgnował skóre .