Cienie do powiek

Eveline Cosmetics Quattro Professional Eyeshadow Palette Poczwórne cienie do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Raava
    18 marca 2025 o 22:12
    Srednie
    Sporadycznie używam prasowanych cieni, ale szukałam czegoś bazowego i tu właśnie padł wybór na neutralna paletkę. Mam wersje w brązowej tonacji. Jeden błysk i trzy matowo cienie. Brzoskwinia błysk, ciemny brąz mat, średni zgaszony brąz i beżowy - w macie. Opakowanie mało praktycznie, u mnie zapięcie szybko się wyrobiło i opakowanie samo się otwiera. Dołączona pacynka to było duże nieporozumienie. Sztywna i nieprzyjemna. Sam cień nie trzyma się dobrze, sypia się. Sprawdzają się bardziej jako akcent. Jedynie błyszczący jest jakby trwalszy. A najgorszy jest bezowy, którego jakby nie było. Przeze mnie tylko używane do zmatowienia, na codzień nie polubiliśmy się. Nie są najgorsze, ale dobre tez nie.
    • Słaby pigment
  • 17 marca 2025 o 22:23
    Różne kolory z różnym efektem
    To są świetne cienie moim zdaniem, ale wszystko zależy od tego, jaki zestaw kolorystyczny kupimy vs jaki efekt chcemy uzyskać. Zacznę.od uniwersalnych zalet, ktorymi są trwałość, ładne trzymanie się powieki (nie osypuje się i nie ściera w ciągu dnia nawet bez podkładu), duży wybór kolorów (są dostępne zestawy do dziennego, naturalnego efektu, jak i wieczorowe odważniejsze odcienie) oraz fakt, że absolutnie nic nie podrażnia oka (nawet przy dość ekstremalnych pigmentach). Na plus jest też mała ściąga z tyłu opakowania z podpowiedzią na jakie partie powieki, który cień należy nałożyć. Oczywiscie nie sugeruję korzystać z dołączonej do zestaeu pacynki do malowania, tylko zastosować dobry i precyzyjny pędzelek do cieni (idealny będzie tali z krótszym wlosiem, lekko ściętym dedykowany do smoky eye). Wtedy na pewno kosmetyk się sprawdzi. Mialam kilka zestawów i tylko jeden nie sprawdził mi się kolorystycznie. Przy niewysokiej cenie dla mnie 5/5.
    • Szeroki wybór kolorów
    • Niska cena
  • 16 maja 2024 o 20:27
    Fajne na podróż
    Dostałam paletkę 05 w prezencie. Jest fajnym rozwiązaniem gdy nie mamy miejsca na większą paletkę a chcemy zrobić sobie delikatny makijaż. Pigment tych cieni nie wydaje się zły, jednak z jego trwałością nie jest najlepiej. Jeśli mają służyć do delikatnego podkreślenia oka to dadzą radę. Szkoda że najciemniejszy odcień nie jest trochę chłodniejszy.
    Zalety:
    • Małe pudełko które mieści się wszędzie
  • 20 kwietnia 2024 o 14:34
    Poczwórne cienie idealne do wykonania lekkiego makijażu, niestety znikają z powiek.
    Opakowanie poczwórnych cieni od Eveline Cosmetics nabyłam w Rossmanie. Wybrałam zestaw nr 03 najbardziej odpowiadający moim preferencją co do wykonania lekkiego dziennego makijażu do pracy. Każdy z czterech cieni o gramaturze 0,8 g to dość mało ale dzięki temu szybciej kupię inny zestaw ;) Kolory z łatwością nakładam palcem, pacynka dołączona do opakowania jest kiepska i w ogóle jej nie używam. Niestety trwałość cieni na powiekach jest maksymalna do czterech godzin po tym czasie zaczynają dosłownie znikać z powiek - błędną i ot na oku nic :( Mimo wszystko stosuje od czasu do czasu. Opakowanie jest małe, plastikowe i poręczne, nie pękło podczas noszenia w kosmetyczce. Wydajność zależy od intensywności stosowania i poprawek co zdarza się rzadko ale jeden cień już się zdenkował - skończył. Cena zachęca do zakupu, zwłaszcza podczas trwania licznych promocji.
    Zalety:
    • rodzima marka Eveline Cosmetics
    • kilka wariantów kolorystycznych do wyboru
    • poręczne lekkie opakowanie
    • łatwość użycia
    • niska cena
    Wady:
    • cienie szybko znikają z powiek
    • nieporęczna pacynka w zestawie
  • 3 marca 2024 o 16:54
    Dobrze dobrane kolory
    Posiadam trzy paletki tych cieni: 01, 02, 05. Kupione w rossmanie w różnych odstępach czasu. Używam ich na codzień ponieważ nie są zbyt mocne, można dobrze je zblendować więc do pracy sprawdzają się idealnie. W opakowaniu jest dwustronna pacynka, dość twarda ale jeśli nie mamy pod ręką pędzla to da się użyć. Normalnie do nakładanie używam jednak pędzla. Kolory w każdym zestawie są fajnie dopasowane, trzy matowe, jeden perłowym. Troszkę się osypują przy nakładaniu.Trwałość może nie jest najlepsza ale na plus przemawia cena ‐ zwłaszcza na promocji, poręczne opakowanie i dobrze dobrane kolory. Ogólnie na 8 godzin za biurkiem są w porządku:)