Odżywki do włosów

Bosphaera Odżywka do włosów w kostce

• 11 stycznia 2024 o 10:27
    Jak na odżywkę w kostce to dość mocny emolient, daje ciekawy efekt
    Mam włosy wysokoporowate, grube i gęste, skręt 2B/2c, zwykle wygładzany suszeniem. Trafiłam na tę odżywkę szukając czegoś w kostce na dłuższy wyjazd z egzotykę, próbowałam maksymalnie ograniczyć liczbę płynów w bagażu na podróż. Ta odżywka na wyjeździe spisała się zaskakująco dobrze. To naprawdę odżywiający emolient! Może nie było po niej super błysku, ale obciążenie włosów było naprawdę właściwe. Mimo trudnych warunków. W tropikach oczywiście nie dała rady (3 dni wyjazdu to byla typowa dżungla z dużą wilgotnością), ale żadna odżywka nie dałaby rady :) Niestety po powrocie moje wrażenia nie były już aż tak pozytywne - może to kwestia wody, innych stylizacji, innego mycia? Nie mam pojęcia, ale fakt jest taki, że była bardzo wydajna. Ciężko było mi ją zużyć do końca ;) Nie wiem czy kupię ją ponownie, ale jeśli będę miała kolejny wyjazd tego typu, myślę że po nią sięgnę.
    Zalety:
    • Dobrze dociążyła i lekko nabłyszczala grube i puszące się włosy
    • Niesamowicie wydajna
    • Ekologiczna i praktyczną firma w kostce
    Wady:
    • Dostepnosc (internet)
    • Ciężko określić, czy nałożyłam jej odpowiednią ilość na włosy, ale to typowy minus odżywek w kostce
  • 11 grudnia 2021 o 23:41
    Wspaniała odżywka o pięknym zapachu, uwielbiam
    To moja pierwsza odżywka w kostce - i do tego bardzo udana! Do tej pory chętnie sięgałam tylko po szampony w kostce, które swoją drogą są zaskakujaco bardzo wydajne, oszczędne oraz skuteczne. Zapragnęłam więc odnaleźć i odżywkę w kostce, która będzie spełniała wszystkie te wymagania. Poniżej moje wrażenia dotyczące truskawkowej odżywki Bosphaera. Odżywkę otrzymujemy w ślicznym opakowaniu w formie okrągłej, metalowej puszki. Jest ono zakręcane, co czyni je dodatkowo bardzo solidnym. W ten sposób nasza kostka jest chroniona przed uszkodzeniem na przykład podczas podróży - bo w podróż na pewno warto ją zabrać! :) W składzie znajdziemy następujące oleje: awokado, rycynowy, z maku czy oliwę z oliwek - jest to więc produkt typowo emolientowy. Warto również dodać, że odżywka nie zawiera silikonów, nie była również testowana na zwierzętach. Odżywka w połączeniu z wodą tworzy lekką emulsję, którą aplikujemy bezpośrednio na zwilżone wodą pasma i pozostawiamy na kilka minut. W tym czasie możemy delektować się jej pięknym, słodkim, truskawkowym zapachem, który bardzo umila stosowanie. Aplikacja, jak i spłukiwanie są szybkie i bezproblemowe. Odżywka bardzo fajnie ułatwia rozczesywanie włosów, nic się nie plącze, nie kołtuni. Po wysuszeniu włosów są one lekko nabłyszczone, nie są obciążone. Już po pierwszym użyciu wyraźnie odczułam, że zostały lekko odżywione, nawilżone i dociążone, a puszenie mocno ograniczone. Długotrwałe, regularne użycie zapewnia największą troskę o włosy - również tak problematyczne jak moje, bo rozjaśniane, zniszczone, matowe. No i o porowatości średniej, w kierunku wysokiej - myślę, że takie włosy bardzo trudno właściwie pielęgnować. Ta odżywka jednak bardzo im służy, moje pasma po prostu ją lubią! Po użyciu zawsze są miękkie w dotyku, sypkie, lśniące. Na ogromny plus zasługuje również wydajność tej niepozornej kostki, bo ona zdaje się nigdy nie kończyć. Jest znacznie bardziej wydajna niż odżywki w butelkach, o kremowej formule. Wystarcza naprawdę na bardzo długo, jej zużycie nawet mimo częstego stosowania jest minimalne. No i to świetny produkt do bagażu podręcznego, kiedy zależy nam na minimalnej ilości kosmetyków. Cena odżywki także jest przystępna, wynosi około 39 złotych. Jestem nią szczerze zachwycona i nie zamierzam się z nią rozstawać :)
  • 31 marca 2021 o 19:35
    Emolientowa odżywka na końcówki
    Tę odżywkę kupowałam w duecie z szamponem i od razu wspomnę, ze warto pamiętać, iż jest ona emolientowa, tak więc lepiej jej zbyt wysoko nie nakładać. Dla mnie to idealny produkt na końcówki włosów. Pięknie się kręcą i wspaniale układają. Używam tej odżywki już od kilku miesięcy i ona zdaje się w ogóle nie kończyć.
    Zalety:
    • produkt zero waste
    • długie użytkowanie
    • zapach truskawki z czekoladą
  • 14 października 2020 o 11:14
    Truskawkowa petarda
    Jestem oczarowana tą odżywką z kilku konkretnych powodów: - praktycznie się nie zużywa - stosuję ją od dwóch tygodni i nie widzę śladu zużycia, - pięknie pachnie truskawką, - nie obciąża cienkich włosów. Moje włosy, chociaż gęste, są naprawdę cienkie a ta odżywka ich nie przeciąża, - wystarczy niewielka ilość, aby włosy były nawilżone i lśniące. Dodam, że to moja pierwsza odżywka w kostce. Nigdy wcześniej nie stosowałam takiego produkty i tym bardziej nie spodziewałam się takiego hitu. Wydawało mi się, że wydając blisko 40zł będę zawiedziona a okazało się odwrotnie. To nie wydatek, a oszczędność. Każda normalna odżywka po dwóch tygodniach byłaby przynajmniej w 1/4 zużyta. A tu nic. Będę do niej wracać, zwłaszcza, ze ostatnie kombinowanie i poszukiwania doprowadziły moje włosy wyłącznie do przeciążenia. A teraz są sypkie i przyjemnie miękkie.
    • łatwe użycie
    • działanie