Pielęgnacja biustu

Eeny Meeny Krem ujędrniający do biustu

Eeny meeny Krem Ujędrniający do Biustu 100 ml

shewild
    13 października 2024 o 20:21
    Oj, dla mnie nieprzyjemny i mało skuteczny
    A ja nie polubiłam tego kremu, wręcz bardzo się rozczarowałam. Cena bardzo duża jak za taką pojemność, ale to już nawet nie chodzi o cenę, bo często jestem w stanie wydać więcej jeśli jakość mnie zadowala. W tym przypadku jednak znacznie więcej rzeczy mi się nie podoba i mam wrażenie, że jakość kompletnie nie odzwierciedla tej ceny. Jak widać jednak, większość recenzji jest pozytywna, więc możliwe, że jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę ;) No więc po kolei! Konsystencja jest ogólnie całkiem w porządku - lekka, łatwo się wchłania, nie tworzy smug na ciele, nie trzeba długo “pracować” z kremem, żeby dobrze się wchłonął w skórę. Nie zostawia klejącej warstwy, skóra po posmarowaniu jest miękka, ja zawsze i tak odczekuję chwilę, bo nie lubię się ubierać od razu po wsmarowaniu balsamu. Co jest jednak dla mnie dużym minusem to fakt, że krem potrafi brudzić ubranie, a konkretniej bieliznę! Ma różowo-beżowy kolor i zupełnie nie spodziewałam się tego, że może zostawiać jakiekolwiek ślady, zwłaszcza, że właśnie czekam dłuższą chwilę przed ubraniem się. Jednak zauważyłam kilka razy beżowe smugi na białym staniku, jakby od jasnego podkładu i to głównie w obwodzie lub zaraz powyżej czyli tam gdzie stanik dociska mocniej do ciała. Na ciemnej lub kolorowej bieliźnie oczywiście nic nie widać, ale na białej wielokrotnie mi się to zdarzało. Kolejna rzecz czyli zapach. Dziwny, niby nie jest nieprzyjemny, ale jakiś taki odpychający. W opakowaniu pachnie nawet ładnie, kremowo, kosmetycznie, ale podczas aplikacji modyfikuje i nabiera takiego ziemistego aromatu. Czuć go potem czasem w ciągu dnia i na ubraniu. Dla odmiany mogę pochwalić opakowanie. Zgrabna, lekka, plastikowa buteleczka z pompką. Aplikator świetnie działa, nie brudzi, nie pluje, dodatkowo ma blokadę otwierania. Samo działanie nie jest najgorsze, ale po prostu nie widzę sensu stosowania stricte tego kremu jeśli podobne działanie widzę po użyciu zwykłego kremu lub balsamu nawilżającego za 1/3 ceny tego. Na pewno plusem jest łagodny, naturalny skład. Krem delikatnie nawilża skórę biustu, staje się ona elastyczna i gładka. Jakiegoś większego wypełnienia czy ujędrnienia nie zauważyłam szczerze mówiąc. Dla mnie to zwykły nawilżający krem, którego na pewno dużą zaletą jest to, że wyraźnie nawilża i szybko się wchłania. I...tyle. Rzadko stosuję kremy do pielęgnacji biustu, ale od czasu od czasu skusi mnie, żeby coś wypróbować z tej kategorii. O ile czasem faktycznie widzę zauważalne rezultaty, tak w przypadku tego kremu naprawdę nie widzę nic co by mnie miało przekonać do ponownego zakupu. Biorąc pod uwagę także czysto funkcjonalne aspekty, które są dla mnie zniechęcające, całościowo jest to dla mnie kiepski produkt. Może po prostu ogólnie jakoś moja skóra nie dogaduje się z marką Eeny Meeny, bo jak na razie żaden ich produkt mnie nie zachwycił. Ja tego kremu na pewno nie polecę.
  • 2 września 2023 o 11:42
    Ujędrniajacy krem do biustu, kupujesz, stosujesz i pomagasz - wspierając Amazonki.
    Krem ujędrniajacy do biustu Eeny Meeny otrzymałam w prezencie od Redakcji Wizaz.pl w ramach wygranej dla Recenzentki miesiąca - raz jeszcze dziękuję :) Krem umieszczono w kartoniku o minimalistycznej szacie graficznej opakowania - bardzo dobre posunięcie producenta, wszystko czyste, schludne i klarowne. Bardzo dobry skład balsamu aż 99,5% składników pochodzenia naturalnego, krem przeznaczony dla skóry wrażliwej, atopowej, normalnej. Nie testowany na zwierzętach. Opakowanie zawiera 100ml balsamu wydaje się mało ale naprawdę wystarczy niewielka ilość, dosłownie pompka - dwie, bez problemu balsam o różowym zabarwieniu wchłonie się nie zostawiając uczucia lepkości i tłustości. Skóra zostaje elastyczna, miękka w dotyku i bardziej jędrna. Wspomaga proces rozciągania się skóry w okresie ciąży, karmienia piersią, podczas szybkiej utraty wagi. Stosuje do pielęgnacji biustu i dekoltu od kilku miesięcy i zdenkowałam opakowanie. Cena adekwatna do jakości i wydajności produktu, warto się zaopatrzyć i zapoznać z balsamem - szczerze polecam, sama z chęcią sięgnę po kolejne opakowania.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • naturalny skład w 99,5%
    • Polska marka
    • cena adekwatna do jakości i wydajności produktu
    • szybko się rozprowadza i wchłania
    • estetyczna minimalistyczna szata graficzna opakowania
    • delikatny subtelny zapach nieco apteczny ale szybko się ulatnia
    Wady:
  • 27 grudnia 2022 o 21:01
    Marka Eeny Meeny posiada w swoim asortymencie wiele ciekawych propozycji, a to jest chyba najlepsza z nich. To jest jeden z nielicznych tego typu produktów w mojej kosmetyczce, więc nie mam porównania z wieloma kosmetykami do biustu, ten krem jednak w pełni spełnia moje oczekiwania. Krem ma wspaniały, naturalny skład, wykazuje działanie nawilżające, ujędrniające i pielęgnujące. OPAKOWANIE Opakowanie jest podwójne tj. mamy tutaj kartonik oraz tubkę z identyczną, minimalistyczną grafiką. Całość jest zabezpieczona przed otwarciem folią. Kolorystyka utrzymana jest w biało-pomarańczowych tonach. Boczne ścianki kartonika zawierają szczegółowy opis produktu, informacje są pogrupowane, a całość nie przytłacza. Krem znajduje się plastikowej butelce z pompką, która ułatwia precyzyjne dozowanie a w razie potrzeby dołożenie kolejnej porcji. Bardzo podoba mi się to opakowanie pod względem estetycznym, ale też funkcjonalnym. KREM Krem ma przyjemny, różowy kolor z uwagi na obecny w składzie barwnik mineralny. Jego zapach jest niecodzienny, lekko ziołowy, jak dla mnie to miła odmiana. Produkt jest dość zbity i gesty, co przekłada się na jego wydajność. Stosuję po jednej pompce na każdą pierś i to w zupełności wystarcza na pokrycie tego obszaru. Krem ma przyjemną, aksamitną formulę, która ułatwia aplikację. Sposób nakładania jest bardzo prosty i szybki: od dołu do góry ruchami okrężnymi wg zaleceń producenta 2 razy dziennie. Po rozsmarowaniu całkiem dobrze się wchłania, po chwili można zakładać już bieliznę czy piżamę. Nie zostawia tłustej, czy lepkiej warstwy, a za to skóra jest przyjemnie nawilżona, lekko napięta i wygładzona. Efekt pielęgnacyjny utrzymuje się bardzo długo, a regularne stosowanie poprawia kondycję skóry w obszarze biustu. Owszem, cudownie to on nam biustu nie powiększy, więc na to nie liczmy, ale jako element holistycznej pielęgnacji sprawdza się bardzo dobrze.Muszę wspomnieć, że mam 31 lat i nie mam problemów z jędrnością biustu, ale stosuję ten produkt bardziej zapobiegawczo, nie wiem jak sprawdziłby się w przypadku kobiety dojrzałej lub po ciąży. Z efektów jestem jak najbardziej zadowolona, bo spełnił moje wymagania. Na plus mogę zaliczyć świetny skład, korzystną cenę i ogromną wydajność. Po kilku miesiącach stosowania mam jeszcze spora ilość produktu, która wystarczy co najmniej na kolejny miesiąc. PLUSY lekka konsytuacja nawilżenie, lekkie napięcie, wygładzenie skóry dobra wydajność ładne i praktyczne opakowanie dobry skład
  • 1 października 2022 o 11:06
    Jest godny uwagi
    Ta marka ciekawiła mnie od bardzo dawna . Mają dość szeroką ofertę więc nie wiedziałam na który produkt się zdecydować . Postawiłam na krem do biustu - jest to kosmetyk którego używam stale i nie wyobrażam sobie bez niego pielęgnacji . Mam co prawda swojego ulubieńca ale czasem lubię sięgnąć po jakąś nowość . Obecnie kończę pierwsze opakowanie i czeka już na mnie drugie które otrzymałam w prezencie i jestem pewna iż ten produkt zagości w mojej pielęgnacji na stałe. Krem otrzymujemy w wygodnym plastikowym opakowaniu z pompką . Ja kupiłam ten z dłuższą , czeka w kolejce taki z pompką krótszą więc tutaj w zależności od preferencji . Opakowanie plastikowe , białe o skromnej ale estetycznej szacie graficznej . Fajnie jest to , że jeśli zdecydujemy się na zakup to z automatu wesprzemy Amazonki . Świetna idea . Składników pochodzenia naturalnego znajdziemy tutaj 99,5 % więc sporo . Ogółem świetny i bezpieczny skład dzięki czemu na ten krem mogą zdecydować się kobiety w ciąży . W składzie na przykład ekstrakt z algi czerwonej i zielonej , ziołowa botulina , olej kukui , skwalan roślinny . Krem jest dość gęsty dzieki czemu mega wydajny - na jedną aplikacje wystarczy niecała pompka . Ma jasno różowy odcień ( z naturalnego pigmentu ) oraz zapach który nie do końca przypada mi do gustu , jest taki ziołowo - apteczny na szczęście dość szybko wierzeje . Wchłania się dość szybko dzięki czemu nie brudzi stanika czy piżamy , nie lepi się i mimo bogatej konsystencji świetnie się rozprowadza . Jeśli chodzi o efekty to daje natychmiastowe nawilżenie i świetnie zmiękcza skórę . Ten poziom doskonałego nawilżenia jest trwały , utrzymuje się przez cały okres stosowania kosmetyku co zasługuję na uwagę . Jeśli chodzi o efekty regularnego stosowania to jestem bardzo zadowolona . Wiadomo , że to kosmetyk nie operacja plastyczna więc tutaj magicznie biust nie urośnie o kilka rozmiarów ale dzięki temu , że produkt dość dobrze ujędrnia daje to optyczny efekt biustu bardziej krąglejszego . Bardzo dobrze wygładza skórę i lekko ją uelastycznia . Od produktu do biustu nie wymagam niczego więcej . Świetny produkt . Działa zgodnie z założeniami producenta , jest bardzo wydajny a do tego kupując go wspieramy Amazonki . No nic tylko polecić - nawet pomimo zapachu który nie do końca do mnie przemawia.
    Zalety:
    • kremowa , bogata konsystencja
    • nie oblepia
    • szybko się wchłania
    • cudownie nawilża i zmiękcza
    • ujędrnia i delikatnie wygładza
    • świetny skład
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • zapach nie jest w moim guście
    chonej
    12 września 2022 o 20:16
    Kocham ten krem! Zapach, działanie, wydajność
    Kocham zapach, KOLOR <3 i działanie tego kremu! Nawilżył i uelastycznił moją skórę. Mam duży biust i muszę go pielęgnować, nie wiem czy nie osiągnęłabym tego z tańszym kremem, ale zostanę przy Eeny Meeny, bo to już prawdziwy rytuał, razem z ich balsamem na cellulit! Jestem już w trakcie 2 opakowania kremu do biustu, wystarcza mi jedna pompka na cały biust. Bardzo wygodna pompka, cena też ok vs wydajność.
    Zalety:
    • działanie
    • nawilżenie
    • ujędrnienie

Zobacz także inne Pielęgnacja biustu