Palety do konturowania

Revolution Pro Pro Blush & Glow Palette Paleta do makijażu

• 30 marca 2024 o 16:55
    Nie do końca ale radzimy sobie :)
    Produkt w bardzo fajnym, poręczym opakowaniu. Wydajny. Niestety nie do końca odnajduje się z nim na mojej twarzy. Robi plamy i nie rozprowadza się tak jakbym chciała. Znalazłam jednak na niego sposób i używam go jako cień, bo na moich policzkach robi totalny dramat :)
    Drogeria Cocolita.pl
  • 29 lipca 2023 o 1:38
    Moja ulubiona paleta glow
    Definitywnie moja ulubiona paletka do osiągnięcia subtelnego efektu glow. Kolor rożu jest dla mnie wręcz idealny więc zakochałam się w tej palecie od pierwszego wejrzenia. Rozświetlacz co prawda zdecydowanie bardziej nada się dla osób z ciemniejszą karnacją lub podczas okresu letniego, gdy chcemy podkreślić pięknie opaloną skórę. Nakładając róż nakładam zarówno pigment jak i miliony drobinek, ale bardzo lubię taki efekt, więc mi to kompletnie nie przeszkadza. Wcześniej pracowałam z różami w macie, teraz wiem, że róże z efektem glow to przepis na zdrowo wyglądającą, promienną cerę.
    Zalety:
    • Wygląd
    • Piękne drobinki i efekt glow oraz zdrowej cery
    Wady:
    • Rozświetlacz nie dla bladziochów
  • 16 stycznia 2022 o 17:37
    Brokat i tafla
    Produkt nie miał niestety żadnej recenzji, więc zaryzykowałam. Wybrałam odcień Peach Glow, licząc na jakiś pomarańczowy ton. Nie znalazłam ;) Niestety paleta okazała się bardzo wymagająca. Wszystkie trzy produkty są bardzo do siebie podobne pod względem efektu mocnej tafli oraz poziomu obecności brokatowych drobinek. Są one średniej wielkości. Ponieważ zarówno bronzer jak i rozświetlacz oraz róż mają je w tym samym natężeniu, ciężko zbudować różnorodność a brokat jest wszędzie. Nie ma zapachu. Po jakimś czasie nauczyłam się z paletą pracować, jednak wydaje mi się bardziej odpowiednia na lato. Szczególnie bronzer będzie fajny na opalonej skórze ciała. Oczywiście polecam dla osób, które lubią efekt tafli i mocne rozświetlenie w cieplej tonacji. Mi ciężko się pracuje ze wszystkimi produktami na raz, gdyż po większym rozdarciu niebezpiecznie się ujednolicają (choć na swatchu tego nie widać) i cały bok twarzy wydaje się złoty. Wolę używać każdego niezależnie, łącząc z innymi markami. Rozświetlacza nie nakładam też na luk Kupidyna - u mnie w tym miejscu ten się nie sprawdza. Podsumowując, paleta na pewno znajdzie swoich zwolenników, szczególnie wśród osób bardziej doświadczonych o ciemniejszej karnacji.
    Zalety:
    • Efekt tafli z widocznymi drobinkami
    • Solidne opakowanie
    Wady:
    • Małe zróżnicowanie - to samo nasycenie drobinkami rozświetlającymi