Jestem wierną fanką Hani i jak tylko pojawił się film z paletą Konturownia kupiłam ją bez namysłu. Uwielbiam palety z marki Glam Shop, więc miałam ogromne nadzieje i oczekiwania wobec tej palety.
Opakowanie
Jest piękne. Wykonane z trwałej, porządnej tektury w kolorze pudrowego różu. Grafika jest delikatna, kobieca. Paleta wygląda przepięknie na toaletce. Brawo dla grafika/graficzki :) Paleta nie posiada lusterka, co sprawia, że mimo sporej gramatury produktów nie jest ciężka.
Cena oraz dostępność
Paletę można zakupić jedynie na stronie marki Glam Shop w cenie 119 zł za 6 produktów, co daje nam 20 zł za jeden. :)
Zawartość
Paleta zawiera w sobie 2 rozświetlacze, róż, puder, oraz 2 brązery.
Róż jest bardzo ładny, kobiecy, w palecie wygląda na ciemny, jednak na skórze wygląda rewelacyjnie, odmładza oraz sprawia, że skóra wygląda zdrowiej. Jednak trzeba lubić róże rozświetlające. Delikatnie odbija drobinki światła.
Puder
Stosowałam go na całą twarz oraz pod oczy jak mówiła Hania. Zdecydowanie podpisuje się pod tym co powiedziała, że świetnie sprawdza się pod oczy. Puder nadaje takiego zdrowia i blasku okolicy pod okiem. Stosowałam go w połączeniu z korektorami Nyx, Lovely, Eveline i z każdym świetnie współpracował. Nie wysusza okolicy pod okiem, a to dla mnie najistotniejsze. Na całej twarzy też wyglądał ładnie. Delikatnie zblurował mi twarz. Nie barwi, nie bieli. Według mnie puder jest najmocniejszym ogniwem z tej paletki i wyparł wszystkie inne pod oczy nawet ten sławny z Hean.
Brązery
W palecie znajdują się brązery jeden bardzo ciemny i drugi jasny, mleczny. Mam cerę bardzo bladą i na pierwszy rzut oka ciemniejszy brązer mnie przeraził, nic bardziej mylnego. Mimo mocnego koloru przepięknie się blenduje i stapia z twarzą. Idealnie nadał mi się do ocieplana mojej bladej twarzy, aż byłam w szoku, że wygląda tak dobrze. O pomarańczowych tonach nie ma co wspominać bo to czysty brązerek :). W końcu produkuje się ludzie brązery, które nie robią z twarzy pomarańczki :)
Rozświetacze mają różne wykończenia, aczkolwiek wedlug mnie najlepiej wyglądają połączone razem. Szczerze mówiąc każdy znajdzie coś dla siebie. Rozświetlacze są rózne i na pewno, któryś z nich będzie tym lepszym :)
Co dla mnie ważne nie barwią mi podkładu i nie odznaczają się na skórze. Noszone cały dzień delikatnie tracą na mocy, ale trzeba pamiętać, że to produkt warty ok. 20 zł a nie 200, więc nie wymagam tego od niego. Na potrzeby makijażu dziennego w zupełności wystarczy.
Oczywiście jako make up freak testowałam tę paletę na różne sposoby i użyłam każdego z produktów na oczy. Róż wygląda przepięknie, dobrze się utrzymał jako cień na korektorze, na bazie jest nie do zdarcia. Brązery świetnie nadają się do podkreślenia załamania mocniej lub delikatniej według uznania, rozświetlacze spisały się zarówno w kąciku jak i na powiece jako błyszczące cenie.
Paletkę uważam za wszechstronną i dla każdego, jestem totalnym bladziochem a wiem, że na 100% zdenkuję każdy z produktów w tej palecie, a to rzadko spotykane.
Zalety:
- Duża gramatura produktów
- Przystępna cena
- Łatwo dostępna online
- Przepiękne kolory, różne wykończenia
- Wszechstronne produkty, paletę można wykorzystać do konturowania, ocieplania, pudrowania, nawet okolicy pod okiem, róż jako cienie, rewelacja!
- Przepiękny deisg i opakowanie bez plastiku
- Paletka przychodzi solidnie zapakowana, każdy z produktów jest zabezpieczony
Wady:
- Nie można zobaczyć jej stacjonarnie