Jest to kolejny produkt marki Fusswohl jaki kupiłam z myślą o letnich miesiącach, kiedy potrzebuję dodatkowej ochrony jeśli chodzi o stopy. Latem potrzebuję nie tylko ochrony przed poceniem ale też odświeżenia stóp, a jeśli produkt jest wielofunkcyjny jak ten,to tym bardziej muszę go wypróbować. Nie mam problemu z nadmierna potliwością i nieprzyjemnym zapachem, ale cenię sobie uczucie świeżości i komfortu, szczególnie latem kiedy wysokie temperatury nie rozpieszczają. Ten spray do stóp sprawdzi się idealnie na lato – nadaje stopom miły i długotrwały zapach, chroni przed nieprzyjemnym zapachem,lekko chłodzi a dodatkowo może być stosowany do odświeżania obuwia. To produkt wręcz idealny!
OPAKOWANIE
Opakowanie to klasyczna aluminiowa butelka w ciekawym złoto-pomarańczowym kolorze o metalicznym wykończeniu. Szczerze powiedziawszy na mnie jako na wzrokowca podziałało od razu, jest śliczne. Jest sporej wielkości i zawiera 150 ml produktu. Szata graficzna jest charakterystyczna dla produktów marki Fusswohl z serii olejkowej (mamy w niej także masło do stóp). Opakowanie ma aplikator typu spray,który dozuje przyjemną mgiełkę dezodorantu. Nie zacina się i nie pluje, dozuje tyle, ile akurat nam potrzeba,łatwo można kontrolować aplikowaną ilość. Na papierowej naklejce z tyłu znajduje się obszerny opis w języku polskim wraz z instrukcją stosowania. Naklejka jednak szybko się rozmywa a tekst przestaje być wyraźny,to niestety minus, który dotyczy coraz większej ilości produktów w drogerii Rossmann.
DEZODORANT
Dezodorant zachwycił mnie nie tylko nietypowym wyglądem opakowania, ale również nutą zapachową jaką zaserwował nam tutaj producent. Zapach jest naprawdę przyjemny, nieco kremowy, nieco kwiatowy, dla mnie to strzał w dziesiątkę! Uwielbiam tą nutę i chętnie bym przytuliła jakąś mgiełkę do ciała o tym aromacie. Jest ciepły,otulający, ale sprawdzi się zarówno latem jak i zimą, jest uniwersalny. Dezodorant po rozpyleniu błyskawicznie się wchłania, daje lekkie uczucie chłodzenia, co doceniam szczególnie podczas upałów. Wykończenie jakie daje jest lekko satynowe, suche, szybko wysycha,więc możemy po chwili zakładać obuwie. Produkt chroni stopy przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu przez cały dzień. Zapewnia długotrwałe uczucie świeżości. Możemy go stosować do odświeżania obuwia, aby pozbyć się przykrego zapachu, skutecznie go maskuje. Uważam, że ten kosmetyk w pełni spełnia obietnice producenta. W dodatku ma przyjazną dla środowiska formułę bez mikropastiku,całkowicie wegańską,dzięki czemu jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Opakowanie nadaje się do recyklingu. Dezodorant jest wydajny, bo na pojedyncze użycie nie potrzeba go wiele. Ma korzystną cenę i jest dobrze dostępny, znajdziemy go w każdym Rossku, często w cenie promocyjnej. To przydatny kosmetyk dający odświeżenie i ukojenie stopom podczas upalnych dni.
PLUSY
ma przyjemny zapach
chroni przed poceniem i przykrym zapachem stóp
odświeża i chłodzi
może być stosowany do stóp i obuwia
błyskawicznie wysycha
ma praktyczny aplikator